Pones – Pofiberbullar

26 mars, 2013

När jag lade om kosten så brukade jag ofta göra Pones, ett av de första LCHF brödrecepten som cirkulerade runt. Här är receptet jag postade då.
Jag hade glömt bort de där bullarna när jag såg att Maja som instagrammar som Majaslchf, brukade göra dem.
Så i dag blev det en laddning till frukost! Jag hade faktiskt glömt hur goda de var! Väldigt neutral smak och perfekt för er som är allergiska mot mandel eller som inte gillar kokosmjölsmaken.
Här är receptet jag brukar göra:
5-6 stycken bullar
5 ägg
2 dl pofiber
11/2-2 tsk bakpulver


1 msk fiberhusk
1 krm salt
50 g smält smör
En skvätt grädde (2-3 msk)
Vispa äggen fluffiga, smält smöret och blanda ihop med grädden. Blanda de torra ingredienserna och häll först ner smör/gräddblandningen sedan de torra ingredienserna. Låt svälla i ca 5 minuter.
Klicka ut på bakpappret och forma sedan till bullar med fuktade händer. Jag ”bollar” dem från hand till hand tills de blir släta. Grädda i 200 grader i ca 15 minuter tills de fått fin färg.
 
IMG_1932

Än har jag inte tröttnat på tulpaner! Inte sedan jag lärde mig hur de ska skötas, tack vare er! Nya vasen från DAY Home
 
IMG_1939

IMG_1941

IMG_1944

Vårigt grön tallrik från RBA (finns bla hos Cervera)

58 kommentarer
0

Du kanske också gillar

58 kommentarer

Lotta 2 april, 2016 - 12:28

Undrar om man kan göra formfranska av detta recept? Vad tror ni om temperatur o tid då? Nån som prövat älskar dina pofiberbullar! 🙂

Svara
Åse 3 april, 2016 - 17:48

Ingen aning, men återkom gärna när du provat =)

Svara
Hipp Hipp HURRAA för Anna! - 56kilo - Inspiration, Hälsa och Livets goda! 30 augusti, 2015 - 18:03

[…] underbar kväll och natt! ❤️ Vi sov till 10 och till frukost blev det ett gäng nybakta pofiberbullar. […]

Svara
Hemma igen och Tillbaka! - 56kilo - Inspiration, Hälsa och Livets goda! 19 juli, 2015 - 15:09

[…] dag blev det Pofiberbullar till brunch! Goda och snabbgjorda. Jag lade till lite brödkryddor i också. […]

Svara
1 3 4 5

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.