Räkpizza LCHF / Glutenfri / Low carb

30 augusti, 2014

Go midda’!
Hoppas ni har en bra början på helgen! Här blev det inte så mycket sovmorgon, vaknade klarvaken vid 8.
Vi ska strax bege oss till IKEA för att köpa handtagen till köksluckorna och sedan bär det iväg till Löddeköpinge på 1-årskalas.
I går gjorde jag en räkpizza som var så himla god så jag måste lägga upp det!
Jag använde mitt vanliga recept på botten med lite små ändringar efterett tips från en läsare. Tack!

IMG_4892

IMG_4895

Skriv ut

Räkpizza LCHF / Glutenfri / Low carb

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Förberedelsetid: 10
  • Tillagningstid: 25
  • Totaltid: 35 minutes

Ingredienser

Pizzadegen

  • 4 ägg
  • 3/4 dl vatten
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 1,5 msk fiberhusk
  • 2 msk pofiber
  • 1 tsk bakpulver
  • 1,5 dl riven ost
  • salt

Topping

  • Pastasås/Tomatsås
  • 1 påse riven mozzarella (200 g)
  • 200 g skalade räkor
  • 1 färsk mozzarella (125 g) i skivor
  • curry
  • torkad basilika

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr eller 180 gr varmluft.
  2. Vispa äggen pösiga. Blanda de torra ingredienserna, även osten. Vispa ner dem + vatten i smeten och smeta sedan ut på bakpappersklädd plåt, låt stå 5 min.
  3. Förgrädda botten i 10 minuter.
  4. Ta ut och bred ut tomatsås, sedan hälften av den rivna mozzarellan, räkorna, resterande riven ost, curry och toppa med färsk mozzarella och krydda med basilika.
  5. Grädda i ugnen på 225 grader tills pizzan fått fin färg och osten smällt.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4

 

16 kommentarer
0

Du kanske också gillar

16 kommentarer

Fredagen i bilder ♥ - 56kilo - inspiration, hälsa och ett gott liv! 29 november, 2014 - 12:56

[…] capricciosa i går, men det är iofs inte så bara 🙂 GOTT Jag tycker denna bottnen som jag har HÄR är superbra!! Blir brödigt och […]

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.