Plåtning och nytt bearnaise recept

22 maj, 2012

Oj, här lyser jag med min frånvaro minsann!
I söndags var det trädgårdsfix hela dagen och vi avslutade med  grillning hos syster, trött som få slocknade jag direkt när vi kom hem!

I går var det matlagning och plåtning här hemma hela eftermiddagen och kvällen! Sommarmaten inför nya Mat & Hälsa som kommer ut 12 juni skulle fotas! Snacka om tur med vädret!! När all mat var fotad och vi dukade upp vår buffé här ute så lade solen sina sista varma strålar och gav oss ett perfekt ljus!! Underbara Anne (ansvarig redaktör för tidningen) hade sytt en väska till mig! Såååå fin!!!! Vi gjorde ett toppenjobb ihop i går, Anne, fotograf Pernilla och jag och alla barnen skötte sig exemplariskt =))

Mina äldsta barn (tvillingarna, 15 i år) har haft HKK (hemkunskap) på Gastro här i HBG oh i kväll ska de bjuda föräldrar och pedagoger på trerättersmeny! Ska bli kul!! Återkommer med vad som bjöds på! roligt alternativ, att barnen fått ha sina HKK timmar på en riktigt bra restaurang!

Här kommer ett recept på bearnaise som är ännu lättare än det jag tidigare visat! Givetvis med stavmixer. Det blir en tjock härlig bea (vet att en del haft problem med andra receptet, att det inte tjocknade)

300 gram smör
1-2 msk rödvinsvinäger
salt, vitpeppar
4 äggulor
2 msk creme fraiche
2 msk hackad färsk dragon och persilja (eller efter smak)

Smält smöret på medelstark värme, skira det gärna (ta bort det vita som lägger sig i botten)
Lägg vinäger, äggulor, cf i hög skål och sätt igång stavmixern. Häll det smälta smöret sakta i en jämn stråle ner i resten medan stavmixern är i gång i botten.
Smaka av med salt, vitpeppar och dragon/persilja!

 Sköt om er i dag!!

49 kommentarer
0

Du kanske också gillar

49 kommentarer

Hollandaise LCHF Stavmixer 6 augusti, 2017 - 16:40

[…] Till det serverade jag en hollandaisesås, grundat på samma recept som bearnaisen! […]

Svara
Anna 19 februari, 2017 - 19:53

varför är det CF i receptet på bea? har gjort detta recept utan problem 2 ggr o även hollandaisen men undrar om man måste ha i CF?

Svara
Åse 20 februari, 2017 - 09:57

Det ingår i just det här receptet, jag har recept utan cf också. Du kan ju utesluta om du vill.

Svara
jeanette 1 mars, 2016 - 12:51

en fråga, när du häller i smöret är det fortfarande väldigt varmt eller låter du det kallna först?

Svara
1 2 3 4

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.