Pizzaomelett

19 maj, 2014

I går kom jag som sagt hem sent från mitt ringletande i Malmö och därför var jag inte så pigg på att ställa mig i köket direkt, så det blev en snabb och enkel pizzaomelett.
Men inte desto mindre gott!
Jag tycker inte det behövs något mer i botten egentligen som substitut för pizza, det är ju ändå fyllningen som ger smak!
18052014-IMG_0691
Print

Pizzaomelett

  • Author: åse falkman fredrikson
  • Prep Time: 10
  • Cook Time: 15
  • Total Time: 25

Ingredients

  • 8 ägg
  • 1 tsk torkad oregano
  • salt, svartpeppar

Topping

  • Pizzasås
  • 2 dl riven mozzarella i påse
  • 200 g stekta champinjoner
  • 100 g fin rökt skinka
  • 1 tomat
  • 1/5 spetspaprika
  • Mozzarella, färsk
  • basilika

Instructions

  1. Sätt ugnen på 200 gr.
  2. Vispa ihop äggen med kryddor och häll i smord ugnssäker panna. Rör lite i botten emellanåt tills det börjar sätta sig. Sätt då in i ugnen tills ägget pöser upp och inte längre är kladdigt.
  3. Bred på pizzasåsen. Sedan ost, skinka, tomat, paprika, 4 skivor färsk mozzarella. Avsluta med lite torkad oregano. Grädda i ugnen i ca 15 minuter, tills toppingen fått fin färg. Strö lite basilika på vid servering.

Nutrition

  • Serving Size: 4

18052014-IMG_0692

10 kommentarer
0

Du kanske också gillar

10 kommentarer

Älskade omelett! - 56kilo - De godaste LCHF recepten! 29 mars, 2017 - 17:00

[…] står jag mig på hur länge som helst därför blir det oftast det till frukost/lunch! Olika former av pizzaomelett brukar vara favoriten! […]

Svara
Veckomeny 1 för Viktminskning LCHF / Lågkolhydratkost - 56kilo - Inspiration, Recept och Livets goda! 11 januari, 2016 - 14:12

[…] med 1 skivat ägg och lite majonnäs, gärna 1 kopp kaffe med 1 msk kokosfett eller MCT Lunch: Pizzaomelett eller Ostomelett med pesto och oliver Middag: Tacokyckling med guacamolesås eller […]

Svara
jennifer 7 augusti, 2014 - 14:10

Hej
Jo undra ska man steka ägget och sen ställa det i ugnen? Eller kan man köra i ugnen direkt ?
Mvh Jennifer

Svara
Åse 7 augusti, 2014 - 14:13

”Vispa ihop äggen med kryddor och häll i smord ugnssäker panna. Rör lite i botten emellanåt tills det börjar sätta sig. Sätt då in i ugnen tills ägget pöser upp och inte längre är kladdigt.”
Du steker omeletten lite först i pannan på spisen sedan ska den gå klart i ugn.

Svara
Marie Hermansson 19 maj, 2014 - 21:54

Tack för din härliga blogg. En liten undran, går det inte längre att ”pinna” dina recept? Det är ju perfekt för vissa recept man lätt vill hitta men inte vill skriva ut.
Kram och lycka till med ringen.

Svara
Åse 19 maj, 2014 - 22:33

Jo det ska gå! Inte ändrat något! Kram o tack!

Svara
Rosa 19 maj, 2014 - 16:51

Hej Åse!
Sorgligt med din ring men ge inte en dag när du minst anar det dyker den upp!
Har en fråga ang pizza såsen, gör du den själv eller? Ett superhärligt enkelt recept 😀
Ha en fortsatt fin kväller
Kram
Rosa

Svara
Maria Nordström 19 maj, 2014 - 16:08

Måste testa igen , mina inlägg kommer bara med hälften ????tack för en härlig blogg med många goa recept. Ha en fortsatt fin dag

Svara
Åse 19 maj, 2014 - 16:11

Nu kom det med! =))
Du är så välkommen här Maria! Gillar dina kommentarer! Kram!

Svara
Maria Nordström 19 maj, 2014 - 16:06

Wow vad det ser smarrigt ut o så lättsamt recept det verkar va

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.