Pizzabullar LCHF, Glutenfria, Low Carb

11 juli, 2016

Jag fick ett mail idag från en gullig läsare som undrade om jag inte hade ett recept på pizzabullar och pizzabullar är något som jag faktiskt ofta gör till kidsen men jag har inte lagt ut något recept på det!
Detta är grym utflyktsmat eller som ett mellanmål till både vuxna och barn! Eller varför inte göra mindre varianter till ostbrickan eller buffébordet! Variera fyllningen! Smaskens!
GOOOOOOOOOOOOOOOODA!
Grunden är denna pizzabottnen, min egen favoritbotten (jag har ju några olika här!)

012A8163

012A8164

012A8165

012A8166

012A8167

012A8168

012A8170

012A8171

012A8178

012A8182

012A8186

Näringsvärden per bulle:
55 kcal, 4 g protein, 0,6 g kolhydrater och 4 g fett
Beroende på vilka ostsorter man använder, jag använde 21% riven mozzarella på påse + 33% västerbottensost

Skriv ut

Pizzabullar LCHF. Gutenfria, Low Carb

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

Pizzabotten

4 ägg
100 gr naturell färskost (Philadelphiaost)
1,5 msk psylliumfröskal (Fiberhusk)
2 tsk bakpulver
3 msk mandelmjöl (går att utesluta)
5 dl riven ost (Blanda gärna västerbotten med riven mozzarella i påse)

Topping 1

1 dl tomatsås (jag gillar muttis, eller gör egen)
100 g rökt skinka
150 g riven mozzarella (påse)

Topping 2

150 gram fetaost
3 tsk torkad oregano
1 kruka basilika eller 1 näve bladspenat
1 dl tomatsås
150 g riven mozzarella

Topping 3

1 dl tomatsås
8 soltorkade tomater, strimlade
80 g pesto
125 g färsk mozzarella, riven
färsk basilika, hackad


Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 g.
  2. Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter.
  3. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten, osten och de torra ingredienserna.
  4. Bred ut smeten på bakplåtspapper, (för tunn deg: lägg över plastfolie och kavla ut smeten. Dra bort platsen)
  5. Förgrädda botten ca 10 minuter eller tills den är gyllenbrun. (Håll koll!)
  6. Höj ugnsvärmen till 225 gr.
  7. Lägg på tomatsås och övriga toppings beroende på vilken du väljer och rulla ihop från långsidan med hjälp av bakpålåtspappret precis som med en rulltårta. Skär i ca 12mm breda skivor. Lägg direkt på plåten och strö lite riven ost över. Grädda i ca 10 minuter eller tills bullarna har fin färg.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 17

31 kommentarer
6

Du kanske också gillar

31 kommentarer

Lotta Ljunggren Thomasson 10 maj, 2019 - 22:08

Hej!
Tänkte testa till mitt jobb-afterwork för kollegorna nästa vecka. Går dom att frysa in och värma i ugnen?

Svara
1 2 3

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.