Pizzabullar LCHF, Glutenfria, Low Carb

11 juli, 2016

Jag fick ett mail idag från en gullig läsare som undrade om jag inte hade ett recept på pizzabullar och pizzabullar är något som jag faktiskt ofta gör till kidsen men jag har inte lagt ut något recept på det!
Detta är grym utflyktsmat eller som ett mellanmål till både vuxna och barn! Eller varför inte göra mindre varianter till ostbrickan eller buffébordet! Variera fyllningen! Smaskens!
GOOOOOOOOOOOOOOOODA!
Grunden är denna pizzabottnen, min egen favoritbotten (jag har ju några olika här!)

012A8163

012A8164

012A8165

012A8166

012A8167

012A8168

012A8170

012A8171

012A8178

012A8182

012A8186

Näringsvärden per bulle:
55 kcal, 4 g protein, 0,6 g kolhydrater och 4 g fett
Beroende på vilka ostsorter man använder, jag använde 21% riven mozzarella på påse + 33% västerbottensost

Skriv ut

Pizzabullar LCHF. Gutenfria, Low Carb

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

Pizzabotten

4 ägg
100 gr naturell färskost (Philadelphiaost)
1,5 msk psylliumfröskal (Fiberhusk)
2 tsk bakpulver
3 msk mandelmjöl (går att utesluta)
5 dl riven ost (Blanda gärna västerbotten med riven mozzarella i påse)

Topping 1

1 dl tomatsås (jag gillar muttis, eller gör egen)
100 g rökt skinka
150 g riven mozzarella (påse)

Topping 2

150 gram fetaost
3 tsk torkad oregano
1 kruka basilika eller 1 näve bladspenat
1 dl tomatsås
150 g riven mozzarella

Topping 3

1 dl tomatsås
8 soltorkade tomater, strimlade
80 g pesto
125 g färsk mozzarella, riven
färsk basilika, hackad


Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 g.
  2. Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter.
  3. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten, osten och de torra ingredienserna.
  4. Bred ut smeten på bakplåtspapper, (för tunn deg: lägg över plastfolie och kavla ut smeten. Dra bort platsen)
  5. Förgrädda botten ca 10 minuter eller tills den är gyllenbrun. (Håll koll!)
  6. Höj ugnsvärmen till 225 gr.
  7. Lägg på tomatsås och övriga toppings beroende på vilken du väljer och rulla ihop från långsidan med hjälp av bakpålåtspappret precis som med en rulltårta. Skär i ca 12mm breda skivor. Lägg direkt på plåten och strö lite riven ost över. Grädda i ca 10 minuter eller tills bullarna har fin färg.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 17

30 kommentarer
4

Du kanske också gillar

30 kommentarer

Lisa 1 juli, 2018 - 13:32

Dessa pizzabullar är toppen. Det har blivit en favorit hos hela familjen 😋

Svara
1:a februari! - 56kilo - Wellness, LCHF och Livsstil 1 februari, 2018 - 13:26

[…] gymmet och fått i mig en kycklingsallad från gymmets cafeteria och nu ska jag smälla i mig en pizzabulle! […]

Svara
Att gråta sig helt slut! - 56kilo - lågkolhydratkost, glutenfritt och hälsosammare val 22 juni, 2017 - 18:33

[…] har nyss gjort en plåt pizabullar till midsommarpicknicken <3 Såååå smarriga! Perfekta till picknick, drinktillbehör (gör […]

Svara
Pizzabullar till utflykten? - Jeanikee 23 april, 2017 - 20:46

[…] jag utgick från hämtade jag hos 56 kilo. Superenkelt och supergott. Vi fyllde dem med tomatpuré, skinka, riven ost och oregano.  […]

Svara
John Gustavsson 13 september, 2016 - 01:36

Hej, snabb fråga – hur fick du fram det till 55 kcal per bulle? bara 5 dl + 150 gram mozzarella är ju lika med 400 gram mozzarella vilket är över 1000 kcal. Och sedan ägg, filadelfiaost etc på det… Man skulle väl göra 17 bullar?

Svara
Åse 13 september, 2016 - 07:13

Hej! Du räknar på mozzarella i påse va? Inte kulmozzarella.
Jag dubbelkollade uträkningen i Lifesum och den stämmer.

Svara
Anna 6 september, 2016 - 13:04

FANTASTISK botten – tänk att man kan äta nåt som faktiskt känns och smakar som en riktig pizza! Min enda tweakning var att jag använde 3 ägg istället för 4. Gjorde den som vanlig, ”platt” pizza och toppade dem förgräddade bottnen med tomatsås, riven mozzarella, tunna baconskivor och rosmarin. Baconen och rosmarinen ovanpå osten. Löjligt gott och utan att man blir gasig och kolhydratsvullen. Dessutom blev jag mätt på en fjärdedels långpanna – när jag gör pizza med degbotten kan jag lätt trycka i min en hel plåt. Tack!

Svara
Liselott 25 augusti, 2016 - 14:21

Hej! Älskar dina recept och använder de mycket!
En liten fråga… Äter man pizzabullarna kalla sedan eller ska man värma dem igen? Lite pinsamt att fråga men frågar man inte får man inget veta ??? Kram

Svara
Åse 25 augusti, 2016 - 15:11

Man värmer dem i ugn eller micro :))

Svara
Liselott 25 augusti, 2016 - 15:27

Hihi! Tack snälla! ?

Svara
Therez 22 juli, 2016 - 17:40

Hej!
Blev så glad när jag hitta detta receptet! Ser SÅ gott ut!
Men min ”deg” blev väldigt lös, hoppas de fixar till sig i ugnen.
Följde receptet, undra vad jag gjort för fel?

Svara
Åse 23 juli, 2016 - 11:40

Hej! Vad märkligt! Degen ska inte vara lös utan smetig, hur blev det sedan?

Svara
Therez 23 juli, 2016 - 11:46

Ja väldigt märkligt, men de blev toppen ändå.
Såå goda!
Även fast jag fick bre ut smeten istället för att kavla. 🙂

Svara
Malin 14 juli, 2016 - 09:07

Mumsigt! Det var allt för länge sen jag gjorde pizzabullar nu.

Svara
Sara 13 juli, 2016 - 20:31

Supergoda! Har gjort de två ggr redan, och alla i familjen uppskattade de verkligen!

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.