Pizza och klara, färdiga KÖR!

5 januari, 2015

Första måndagen på nya året! NU känns det på något sätt som att det är nyårsdagen! =)
Det är i alla fall första dagen på min egen uppdaterade hälsoresa! Denna veckan kör jag ytterst strikt för att få ur vätska ur kroppen och snabbt få igång ketonproduktionen.
Dessa första dagar blir det hemmaträning eftersom barnen är hemma till torsdag.
I dag blir det därför:
Benböj + press upp (hantlar)
benböj squat (kettlebell)
Utfall (hantlar)
Triceps (hantlar)
Biceps (hantlar)


Höga swing (Kettlebell)
Bröstflyes (hantlar + boll)
Bröstpress (hantlar + boll)
I går så blev det pizza till middag.
Jag brukar göra på lite olika sätt varenda gång. I går så gjorde jag mitt vanliga recept med lite förändringar som jag tyckte blev superbra!
1 plåt – 4 portioner
4 ägg
0,75 dl vatten
1,5 dl mandelmjöl (vid allergi prova sesammjöl istället)
2 msk pofiber

1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
Lite salt
100 gr mozzarella eller annan ost
Vispa äggen pösiga. Rör ner vätskan och blanda de torra ingredienserna och rör ner. Rör sedan till sist ner osten.
Låt stå i ca 5 minuter innan smeten smetas ut på plåt. Förgrädda i ugn ca 15 minuter i 175 g.
Fördela sedan önskat pålägg på bottnarna och grädda i 200 g tills osten smält och allt fått fin färg!
I går hade jag: Tomatsås, riven mozzarella, peperonisalami, körsbärstomater och ruccola på.
Och så min goda vitlökssås till. YUM!
Tror bestämt det får bli pizza ikväll igen!! Vad är era favoritpålägg på pizza!?? 

012A4933

012A4939

31 kommentarer
0

Du kanske också gillar

31 kommentarer

Tina 21 februari, 2017 - 18:31

Hej Åse,
Har väl inte sån tur att de ser detta nu men min smet är jättlös… den har stått fem min och jag har dubbelkollar så alla ingredienserna är rätt mått. :'( Hur lös/fast blir din smet??? Min kommer bara rinna it nu om jag skulle lägga den på plåten… snyft… 😉

Svara
Åse 21 februari, 2017 - 18:36

Jo sån tur har du 😉
Mkt märkligt! Vispat ägget riktigt pösiga? Rört ner mandelmjöl och fibershusk? 100 g riven ost?
Den bör svälla. Men är ingen fara på taket, häll ut på plåt ändå – ska funka.

Svara
Tina 21 februari, 2017 - 18:39

Åhhhh tack!!! 😃 Ja allt som det ska. Hällde i lite mer mandelmjöl. Bättre men fortf flytande men tjockflytande nu iaf 😂

Svara
Åse 21 februari, 2017 - 18:41

Ja det är ju ingen DEG utan blir en röra liksom :)) Håller tummarna!

Svara
Tina 21 februari, 2017 - 20:47

Det blev superbra!!!! ✌🏻🙏🏻👍🏻 Lät den stå lite extra längre o tjockna. Kanske var äggen för stora el kan det vara att osten var fryst? Läste att ngn här tyckte botten var degig. Jag drog av bakplåtspappret så den bara låg på plåten och satte in den en stund till. Men man skulle kanske inte ha papper alls 😉 Iaf blev det bra till slut och jag är nöjd, glad o mätt!! Tack!!😘

Karin FitnessochHälsa 7 januari, 2015 - 23:19

Visst kan man få till riktigt bra hemmaträning! Perfekt när man har barnen hemma!

Svara
Sara 6 januari, 2015 - 07:44

Hej 🙂
En liten fråga gällande något helt annat..
Jag går på strikt LCHF just nu men dricker smaksatt Loka varje morgon på jobbet. Är det någon nackdel med det? Tänkte om det innehåller något sötningsmedel eller om kolsyran spelar roll? Bara en liten fundering 🙂
Kram på dig! 🙂

Svara
Annette Carlsson 5 januari, 2015 - 21:39

Så gott! Helt klart en ny favorit! Tack!

Svara
Underbara Saker 5 januari, 2015 - 19:23

Ooooo vad smarrigt det ser ut! Jag älskar att göra pizza, känns lyxigt fast att det inte är alls onyttigt, speciellt inte om man gör ”omelettpizza”. Den gör ja ibland just för att kunna äta pizza oftare. Det är väl något som sitter i att man gillar just pizza … 🙂 kram

Svara
Jonna 5 januari, 2015 - 19:09

Hej!
Vill börja med att tacka för en alltid intressant sida med mycket bra tips och recept.
Det hade varit intressant lärorikt att ta del av vad du äter nu när du är väldigt strikt.
Trevlig kväll!

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.