Pizza med kyckling, curry och banan

3 mars, 2013

Hej svejs godingar!
Vilken lång dag det varit idag?
Efter att jag bloggat här gick jag och Michelle ut i det vackra vädret och jag ska vara ärlig och säga att jag var inte stursk i förmiddags, hade en sådan grym huvudvärk så det var helt otroligt men konstigt nog försvann den när jag väl bestämde mig för att jag skulle ut, till vilket pris som helst!
En PW på 25 minuter blev det, och vi tankade energi i det vackra vädret. Alltid något!
Min motionsutmaning from i dag består av att jag ska göra någon planerad motion/träning varje dag. I morgon blir det en runda på morgonen för sedan åker jag till Malmö för att möta upp två underbara tjejer, nämligen Tove och Sofie. Vi ska sedan på Wellnes eventet och lyssna på Annika Sjöö och Mia Törnblom!
Fantastisk inspiration väntar och det ska bli kul att få träffa och krama om rara Annika!
Jag sover sedan över i Malmö, man får passa på och njuta lite extra ibland! Jag tar i alla fall med mig träningskläderna!
I kväll blev det en pizza! och det är väl intressant hur man kan klämma en hel stor rund vanlig pizza med eller utan problem (oftast fortsätter man äta fast man är mätt) men när man tagit bort de stärkelserika kolhydraterna och gör en pizza utan mjöl så orkar man knappt äta upp den lilla bit man lagt upp på tallriken. Det är fantastiskt hur hjärnan signalerar mättnad när den inte luras av kolhydrater.


På kvällens pizza hade jag tomatsås, mozzarella, grillad kyckling, curry, banan, och lite ananas och så lohmanders bearnaise till det. SÅ GOTT!
Bottnen var mitt pizzadegsrecept med mandelmjöl och kokosmjöl:
1 plåtpizza
100 g riven västerbottensost eller liknande
4 ägg
0,75 dl vispgrädde
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
0,5 dl mandelmjöl

0,25 dl kokosmjöl
Lite salt
Vispa ägg och grädde. Blanda de torra ingredienserna och blanda sedan ner. Blanda sedan sist ner osten. Låt stå ca 5 minuter. Fördela degen på en plåt. Grädda i ugn ca 15 minuter i 175 g.
Fördela sedan önskat pålägg på bottnarna och grädda i 200 g tills osten smält och allt fått fin färg!
OBS! Som en läsare kommenterade så kan man med fördel göra 1,5 av degen för att få lite mer botten!
IMG_1304

27 kommentarer
0

Du kanske också gillar

27 kommentarer

Karin Strängsåker 14 juni, 2016 - 14:46

Mycket god pizza

Svara
LCHF pizza | BakaLagaMagra 28 april, 2013 - 11:37

[…] har ett fantastiskt pizzarecept som vi gjort flera […]

Svara
Lchf-pizza » Malin Lundqvist – Vi 2 blir 3 15 mars, 2013 - 18:54

[…] Pizzabotten, 1 plåt – 4 portioner (Recept ifrån 56kilo – Åse)  […]

Svara
Sofi 8 mars, 2013 - 17:24

Ska testa detta nu!
Ang gradantalet, är det varmluft du tänker på då?
Kram

Svara
Åse 8 mars, 2013 - 17:24

Hej! jag anger alltid vanlig över och undervärme i recepten! =) Hoppas det smakar!!

Svara
Sofi 8 mars, 2013 - 17:47

Toppen, tack för snabbt svar!!

Svara
Sofi 8 mars, 2013 - 21:27

Smakade jättegott o väldigt mätt man blev fort!
Tack för gott recept!

Svara
Lisa 5 mars, 2013 - 11:42

Ett tipp topp pizzarecept även för de som inte kan äta gluten(å för oss andra som vill äta nyttigt! :P)!
Tackar så hjärtligt!

Svara
Åse 5 mars, 2013 - 11:51

Härligt!! =)

Svara
Caroline 4 mars, 2013 - 20:50

Hej,
gjorde ditt pizzarecept från din bok idag men där va inte bakpulver med… Är det missat eller blir pizzabottnen med bakpulver annorlunda?

Svara
Åse 5 mars, 2013 - 10:13

Nej jag adderade till bakpulver denna gången bara.

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.