Pigs in a Blanket / Korv i sovsäck – glutenfri LCHF

av Åse

Hej på er!
Som det regnade här hela dagen i går!? Var typ regnorkan! Tvi! Sedan sken iofs solen lite senare.. märkligt väder!
Jag är helt förälskad i Fat Head pizzadegen och ser så många möjligheter med det! Det som är annorlunda med det receptet är att det är mer elastiskt och har mer brödegenskaper. Men som jag skrivit tidigare, jag rekommenderar varmt att proteinpulver används! Just nu har Bodystore bra pris på Vitapranas för att det är kort datum! Finns HÄR (annonslänk!)
Igår efter gymmet svängde jag ihop en sats pizzadeg och gjorde en Africana med kyckling av halva satsen och lade resten av degen i kylskåpet. Ett tips om man sedan vill ha en snabb pizza!
Som jag älskar den här livsstilen! Äta gott och dessutom hälsosamt! Energi på topp och inget sug eller hunger.
Jag vet att ni vill läsa mer om hur jag lagt upp min kost just nu och det kommer på måndag i samband med matdagboken.

Resten av degen kavlade jag ut till en platta, ca 5 mm tjock och gjorde Pigs in a blanket av! Mina kids älskar det och det är ju så gott på buffébordet eller som mellis!


Utkavlat till rektangulär platta och sedan snyggat till sidorna med kniv.
Prinskorvarna rullas sedan in i plattorna och lägg på bakplåtspapper. Pensla med ägg och strö sesamfrön och/eller vallmofrön på.

Muuuuuums!
Jag gjorde dressingar på majonnäs/smetana och sedan tomatpure alt yellow mustard + salt och peppar!





Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pigs in a blanket / Korv i sovsäck – glutenfri LCHF


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 16

Ingredienser

  • 145 g mozzarellaost (knappt 3,5 dl)
  • 
4 msk färskost (ca 56 g)
  • 1 ägg
  • 2 dl mandelmjöl (ca 85 g)
  • 2 msk naturellt proteinpulver
  • lite salt eller gärna vitlökssalt
  • 16 st prinskorvar
  • sesamfrön / vallmofrön
  • 1 ägg till pensling

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr.
  2. Lägg den rivna mozzarellan i en mikrosäker bunke. Klicka ner färskosten.
  3. Smält i mikron i 1,5-2 minuter beroende på mikrougn. Jag kör på 750 w i 2 minuter.
  4. Rör ihop med en gaffel.
  5. Vispa ner ägget så det blir en slät smet.
  6. Vispa ner mandelmjöl, proteinpulver och salt. Använd gärna en matberedare, det tar någon minut att få ihop degen. Degen ska vara klibbig men inte kladdig. Pudra ner lite mer proteinpulver om degen är för kladdig.
  7. Lägg degklumpen på bakplåtspapper (b a k – plåtspapper, inte s m ö r – papper) och lägg ytterligare ett papper över. Kavla metodiskt ut till en rektangulär platta. Med vass kniv, skär ca 5 x 15 cm remsor. Vira in prinskorvarna i remsorna och lägg på bakplåtspapper på bakplåt. Pensla med uppvispat ägg och strö sesamfrön/vallmofrön över.
  8. Grädda i ugnen ca 15-20 minuter.

Nu ska jag skriva ihop två inlägg med produkttips! Kul ni gillar!
KRAM!

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

10 kommentarer

Gitte Tångring 10 oktober, 2017 - 08:21

Hej Åse,
Tack för inspirationen och de lite nyttigare/nyttiga recepten du delar med dig av! 🙂
Kan du rekommendera ett proteinpulver?
Hälsn. Gitte

Svara
Åse 10 oktober, 2017 - 09:22

Hej jag rekommenderar ett i inlägget om kebabpizza =) http://56kilo.se/fat-head-pizza-kebabpizza/

Svara
Frida 8 oktober, 2017 - 20:07

Sååå himla söta 😀 Måste absolut testas!

Svara
Tarja 5 oktober, 2017 - 09:37

Hej!Det måste jag testa !!Tack för alla goda recept.Tarja

Svara
Anchi 4 oktober, 2017 - 08:45

Det ser ju jättegott ut! En klassisk fråga…..går det att ersätta proteinpulver? Om inte, kan man använda det i lchf-bröd? Kram

Svara
Åse 4 oktober, 2017 - 08:48

Det går att utesluta men då måste du öka mandelmjölet eller halvera mängden färskost men resultatet blir nog inte lika brödigt och lättarbetat som du ser i mina recept så jag kan inte garantera resultatet. Jag tycker att proteinpulver är väldigt användbart i LCHF bak! jag har det ofta i plättar, pannkakor, bröd etc då det förändrar texturen och gör tex plättar o pannkakor fluffigare då det påminner lite om vetemjöl.

Svara
Anchi 4 oktober, 2017 - 19:48

Å tack för snabbt svar. Då får det bli ett köp av detta, låter mumsigt 👌

Svara
Jenjo 3 oktober, 2017 - 16:06

Oj så gott det ser ut. Ska ner till Härnösand till barnbarnet (3,5 år) i början av november. Då tror jag minsann jag ska göra detta. Han är dessutomj helt galen i korv och att få det presenterat så här kan inte bli annat än bra. 😀
Ha det bäst!
KRAM <3

Svara
Frida 3 oktober, 2017 - 14:37

Tack för trevlig inspiration till middagsbordet! Dessa lite nyttigare alternativen till barnen är toppen också! Tyvärr upplever jag det själv att man fastnar i mackträsket och sötade flingor och dyl till barnen allt för ofta. Hjälper inte att de är kräsna heller;) Vore supertrevligt med fler tips på just mellanmål/mat som både är nyttigare men går att få i barnen också!:)

Svara
irene 3 oktober, 2017 - 14:31

Superbra! Blir mys ikväll! Härligt med en ny pizzadeg!
Tack för allt du delar med dig av!
Irene

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!