Picklad rödlök (Syrad rödlök)

26 oktober, 2014

Hej på er! Är ni pigga och glada i dag?
Här har vi fått i oss brunch och Daniel och de tre yngsta har åkt ner till Malmö för att gå på bio med sin bror och brorson som åkt ner från Stockholm. Själv måste jag jobba.
I fredags blev det tacos och jag fick tipset om både banan och picklad rödlök. Att jag inte tänkt på det själv, älskar picklad rödlök och har det alltid till Pulled Chicken och Pulled Pork! Såååå gott och så enkelt!
Passar till det mesta tycker jag faktiskt!

012A1875

Glömt löken här men den kom på efter bilden togs 😉
012A1881

Brakfrukost i går! Kesobröd med makrill/majjo och Rallarekorv och bacon, äggröra, ost och picklad rödlök 😉
Jag använde inte socker utan sötströ men det kan man göra hur man vill med, det är inte mycket socker som fastnar på löken (typ som med ättiksgurka ju)
012A2025

012A2018

Skriv ut

Picklad rödlök (Syrad rödlök)

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 3 dl vatten
  • 2 dl sötning (Jag använder sockerfri sötning som Ica Sötströ)
  • 1 dl 12% ättikssprit
  • lite salt
  • 2 stora rödlökar

Instruktioner

  1. Skär rödlöken i tunna skivor.
  2. Koka upp vatten, ättika, sötning, salt och låt svalna. Lägg ner rödlöken, sätt på lock och låt stå i något dygn i kylskåp. Förvara rödlöken i tättslutande burk sedan.

12 kommentarer
0

Du kanske också gillar

12 kommentarer

Snabb pressgurka - sockerfri - 56kilo - Wellness, LCHF och Livsstil 21 december, 2017 - 11:06

[…] Pressgurka betyder barndom för mig, mormor gjorde nämligen världens godaste pressgurka! Pressgurka med husmanskost – åhhhh så gott! Jag har egentligen inga problem med vanliga inläggningar där socker ingår då det är så ytterst lite man får i sig när man köper ättiksgurka etc men det skadar inte att dra ner på sockret så mycket man kan och därför när jag gör egna inläggningar så skippar jag sockret och har Ica Sötströ eller liknande ersättningar istället. Picklad rödlök är också en favorit som jag gör sockerfri, recept HÄR. […]

Svara
Susanna 29 april, 2017 - 19:09

Hej!
Hur länge håller det i kylen? 🙂 Jag tänker på om man har med sötströ, och då missas ju sockrets lagringsförmåga. Tack för receptet!
Mvh Susanna.

Svara
Kryddig jordnötskyckling - 56kilo - LCHF Recept och Livsstil! 3 december, 2016 - 19:02

[…] blir pulled pork här, yummie! Var riktigt länge sedan jag åt det! Jag har precis lagt in lite picklad rödlök också, ett MÅSTE till Pulled pork! Det och […]

Svara
Mikael 20 oktober, 2016 - 13:51

Trodde inte folk ät sån skräpkorv som ligger på brödet som ser ut som formfranska huga mvh Mikael

Svara
Åse 20 oktober, 2016 - 18:34

Svara:
Nu var ju iofs kesobrödet fokus på bilden, kanske lätt det blir fort och fel när man upprörs så väldigt av vad någon annan äter, vad vet jag?! =) Men eftersom du frågar: Jodå, folk äter fortfarande prickigkorv här i Sverige =)

Svara
Burger Night! - 56kilo - Inspiration, Hälsa och Livets goda! 14 september, 2015 - 09:58

[…] som grekisk yoghurt. Lite pressad vitlök, salt och peppar! Enkelt men funkar till det mesta! Picklad rödlök är ju såååå gott […]

Svara
Påskdag extra allt! - 56kilo - Inspiration, Hälsa och Livets goda! 6 april, 2015 - 14:26

[…] det hade jag både picklad rödlök och en supergod rödkåls coleslaw som ni ska få receptet på senare. Allt blev uppskattat […]

Svara
Sofie Fahlström 26 oktober, 2014 - 13:24

Åh så gott det låter, ska testas! Tack för alla bra recept, perfekt när man har idétorka 😉

Svara
Victoria (matplatsen) 26 oktober, 2014 - 12:47

Alltså istället för ättika etc. Så här:
Picklad rödlök
2 rödlökar
saften av 2 limefrukter
1/2 dl äppelcidervinäger
salt
Syrligt och gott och inget socker behövs. Yummi!
Puss

Svara
Åse 26 oktober, 2014 - 12:48

Ja det kan jag tänka mig! Lime innehåller ju socker så sötman kommer därifrån. Gott!

Svara
Victoria (matplatsen) 26 oktober, 2014 - 12:42

Vad kul att du gillade det! Vi har det ofta till tacos. Brukar lägga in in med lime, testa det nån gång. Ännu godare tycker jag!!
Kram

Svara
Åse 26 oktober, 2014 - 12:43

Jag brukar lägga in med chili! Det är också supergott!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.