Persiljejärpar med rosa coleslaw

4 april, 2012

4 portioner

Järpar:
500 gram nötfärs
1 dl finhackad persilja
1 ägg
0,5 dl vispgrädde
lite kalvfond
salt, peppar
1 liten finriven gul lök

Coleslaw:
1/2 rödkålshuvud
2 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
2 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
salt, peppar

4 dl grädde
soja
salt, peppar
(1 msk osötad lingonsylt)

Blanda ihop allt till köttfärssmeten och ställ i kylskåp i ca 10 minuter.
Finstrimla rödkålshuvudet och blanda med resterande ingredienser. Låt stå kallt (förbered gärna några timmar innan!)
Forma järpar med blöta händer (lite avlånga biffar) och stek i smör på medelstark värme.
När järparna är klara, ta upp dem till form (håll varma). Vispa ur pannan med grädde, smaka av med soja, salt och peppar och gärna 1 msk osötad lingonsylt. Sila av och häll upp i såssnipa.

14 kommentarer
0

Du kanske också gillar

14 kommentarer

Baconlindadde tomatjärpar med Jack Danielssås - 56kilo - Inspiration, Recept och Livets goda! 21 augusti, 2016 - 14:24

[…] middag gjorde jag  baconlindade tomatjärpar. Så himla gott! Mina persiljejärpar är också goda. Såsen jag gjorde är denna men jag hade Jack Daniels istället för Cognac. […]

Svara
Katinkas Kitchen 6 april, 2012 - 11:43

Ser gott ut! Järpar var det evigheter sen jag gjorde – borde göra det! Och cole slaw är ju gott även till annat, som hemgjorda hamburgare.. En riktigt Glad Påsk från Katinkas Kitchen med vänliga matglada hälsningar!

Svara
Josefina - STOR BLIR LITEN 5 april, 2012 - 23:25

Åh vad gott!!! 🙂 tack för det tipset, det ska jag verkligen ge mig på att göra:) ha en fin påsk! kram

Svara
a piece of happiness 5 april, 2012 - 14:55

Åh låter underbart gott och enkelt. Tack för att du delar med dig.
Jag gjorde kesoplättar nu till brunch. Och jag måste säga att godare plättar har jag aldrig ätit.

Jag var en sådan motståndare till LCHF i många år, fråga mig inte varför, men har nu blivit frälst. Dels för att min mage inte gör ont längre eller är uppblåst. Det försvann på 2 dagar. Jag är mätt hela tiden. Vilket förvånar mig. VId 17-tiden brukade jag stoppa i mig det mesta som gick att stoppa i sig för jag var så suuugen. Men nej, ingenting av det. Jag känner bara ett stort lugn i magen och det är så skönt. Nu hoppas jag på att kilona ska droppa av. Då kommer jag må ännu bättre.

Svara
Åse 8 april, 2012 - 11:24

Åh vad kul att höra!! Tänk så många som har förutfattade meningar! Härligt att du mår bra! Grattis!! =))

Svara
Mathias Andersson 5 april, 2012 - 02:53

Ser skitgott ut=)

Svara
Ewa Svensson 4 april, 2012 - 21:03

God Kväll i stugan!! Nu Åse har jag bakat nötbollarna som du la ut recept på häromdagen. jag bakade 2 satser och smaksatte den ena med vanilj, den andra med rom. Supergott!! Min påskhelg räddad 🙂 Jag gjorde lite reklam för din blogg och länkade hit på min hemsida 🙂 Ha en skön påsk /Kram Ewa

Svara
Erika - LCHF till vardag och fest 4 april, 2012 - 19:14

Rödkål måste jag testa i cole slaw, det blev ju jättesnyggt. Och det mesta med köttfärs är gott.

Svara
Monicas Mat 4 april, 2012 - 18:19

Vilket fint recept, Glad påsk!

Svara
vickan 4 april, 2012 - 18:15

åh vad gott, älskar allt med färs och allt som är rosa 🙂 måste testa. Kramis!

Svara
Åse 4 april, 2012 - 22:08

Tycker jag! :)) rosa coleslaw är betydligt snyggare än vanlig 🙂 puss

Svara
Annika 4 april, 2012 - 17:03

Hej! Jag läser att många har kokosfett i sitt kaffe. Jag har inte förstått om det är ett fast fett eller olja? Är det med eller utan smak? Jag har fast utan smak hemma men den brukar jag göra hudkräm av =) Är det sånt man ska använda?

Tack på förhand! /Annika

Svara
Vivi 4 april, 2012 - 16:19

Hej!
Tack för en super bra sida!
Tänker att jag ska skriva och tacka dig varje dag när jag är inne på din sida och får mat inspiration men idag då jäklar! 🙂
Så tack!
Kan man köpa osötad lingonsylt eller man måste göra den själv?

Hoppas du får en riktigt bra påsk!

/V

Svara
Åse 4 april, 2012 - 16:43

Hej! :)) man kan göra själv, men annars finns öns som tyvärr sötar med aspartam men är man inte rädd för aspartam i små mängder sådan jag rek den.

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.