Persiljejärpar med rosa coleslaw

4 april, 2012

4 portioner

Järpar:
500 gram nötfärs
1 dl finhackad persilja
1 ägg
0,5 dl vispgrädde
lite kalvfond
salt, peppar


1 liten finriven gul lök

Coleslaw:
1/2 rödkålshuvud
2 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
2 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
salt, peppar

4 dl grädde


soja
salt, peppar
(1 msk osötad lingonsylt)

Blanda ihop allt till köttfärssmeten och ställ i kylskåp i ca 10 minuter.
Finstrimla rödkålshuvudet och blanda med resterande ingredienser. Låt stå kallt (förbered gärna några timmar innan!)
Forma järpar med blöta händer (lite avlånga biffar) och stek i smör på medelstark värme.
När järparna är klara, ta upp dem till form (håll varma). Vispa ur pannan med grädde, smaka av med soja, salt och peppar och gärna 1 msk osötad lingonsylt. Sila av och häll upp i såssnipa.

14 kommentarer
0

Du kanske också gillar

14 kommentarer

Baconlindadde tomatjärpar med Jack Danielssås - 56kilo - Inspiration, Recept och Livets goda! 21 augusti, 2016 - 14:24

[…] middag gjorde jag  baconlindade tomatjärpar. Så himla gott! Mina persiljejärpar är också goda. Såsen jag gjorde är denna men jag hade Jack Daniels istället för Cognac. […]

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.