Periodisk fasta, 2 månader!

25 maj, 2012

Hej alla vänner! Nu är vi på flygplatsen och slår ihjäl lite tid, borta bra men hemma bäst och nu längtar jag ihjäl mig efter min familj!
Vi hade en toppenkväll i går och i dag har vi varit trötta!

Jag får otroligt många mail och frågor om periodisk fasta, hur det går, hur ofta jag kör etc och jag tänkte göra en liten avstämning! Jag har ätit enligt periodisk fasta i nu 2 månder! Jag är nere på en vikt jag inte haft på 3 år så nog fungerar det! Jag skippar nästan alltid frukosten och äter första målet allt från 12-16! Ofta är det hungern som styr. Jag är aldrig hungrig på morgnarna längre och tar ett glas vatten med eterisk citronolja och en kopp kaffe när jag vaknar. Min aptitreglering är så otroligt mycket bättre nu! Jag tänker mindre på mat också. Så jag tycker att det här är ett bra och naturligt sätt att äta, att inte stoppa onödig energi i kroppen allt som ofta när den faktiskt inte behöver det (jag har ju haft hull att ta av!) Detta är en bra sida om fasta
Jag har tränat dåligt sista månaden så visst fungerar PF även om man inte är jätte flitig med träningen.

Första målet för mig kan vara allt från kesoplättar till riktig mat. Att alternera energimängden jag stoppar i mig genom PF men även mängden protein och kolhydrater (ibland mer ibland mindre) har fungerat jättebra för mig. Våra kroppar anpassar sig snabbt till mängd, frekvens, fördelning så ett bra sätt att viktminska är att göra kroppen otrygg när det kommer till hur ofta och hur mycket mat den får. Har man bantat mycket och precis börjat tex med LCHF så rekommenderar jag först att man skapar en trygg kropp genom att ge den bra mat minst 3 ggr om dagen.

Man behöver inte äta lågkolhydratkost för att äta PF då man får färre insulinpåslag med PF än annars då man drar ner på måltidsfrekvensen men äter man lågkolhydratkost så har man generellt mindre hunger än när man äter mer kolhydrater och det kan vara lättare. Sedan är ju socker och mjölmat (gluten) något vi ska dra ner kraftigt på, av hälsoskäl!

Jag rekommenderar PF varmt!
Kram på Er!

20120525-180355.jpg

Gårkvällens outfit! Linne (10 år gammalt!) och byxor H&M

57 kommentarer
1

Du kanske också gillar

57 kommentarer

Lina 22 november, 2017 - 23:28

Hej! Jag gör periodisk fasta och mår prima fast har börjat dricka te med honung innan läggdags. Får extremt mycket skuldkänslor för att jag har avbrutit det. Det hjälper mig att sova. Betyder det att jag fortfarande kan äta efter 11? Eller är det lika gärna att äta frukost efter det? Jag har ju sabbat det känns det som. Mvh Lina

Svara
Catrin 5 april, 2016 - 10:49

Hej!
Gillar att läsa din blogg. Men nu har jag en fråga. Jag började med Viktväktarna för tre månader sedan och gick kanske ner 0,4 i veckan. För en månad sedan började jag även med 16:8 (som är jättebra för min mage). Fungerat jätte bra och gick också ner i vikt cirka 0,7 i veckan, MEN nu sista veckan gått ner hela 3 kilo och blir orolig att det ska vara något fel på mig. Kan det vara så att man i perioder kan få en stor viktnedgång eller om det är 16:8 som fått ordentlig effekt?

Catrin

Svara
Åse 5 april, 2016 - 11:50

Viktminskning går i sjok, ibland kan man få sådana ras, likaså kan man ha viktplatåer utan känd orsak.

Svara
deni 6 mars, 2016 - 19:49

Hej har nyligen börjat läsa mycket om Islam och blivit verkligen glad att jag hittade fasta där också. Det ör lite anorlunda för man har lite olika sk ceremonier. Man ber till Allah och man ser det på en djupare plan. Var alltid emot alla dieter men detta här var wou upplevelse jag kände mig stark och inte alls hungrig. Den dagen jag fastar känns som om jag är i en speciell bubbla av nöje och glädje skall det vara så? Eller är det min nya religiösa tro som gör allt det undrar om man kan träna den dagen? Och vilken tid på dan skulle det vara bäst. Tack för att du finns du underbara fina kvinna <3

Svara
Åse 7 mars, 2016 - 08:44

Hej! Det är många som känner sig fokuserade, energifyllda och lätta i kroppen under fastan och det är ketosenen (när kroppens ketonkroppar ökar)
Lycka till! =)

Svara
deni 7 mars, 2016 - 16:12

jag ammar nu lite och har tänkt inte komma in i ketosen eftersom det blir fasta en dag i veckan eller 2. och aldrig i följd.
oj då ketosen är inte bra fast jag ammar mest då på nätterna, barnet är på dagis och äter vanlig mat mest.
hm…
hur som helst tack för din svar skall läsa på lite mera…

Svara
Åse 7 mars, 2016 - 16:19

Alla människor ”går in och ut” ur ketos under dygnet, tex under natten. Den mängd ketonkroppar som produceras efter 20-24 h utan mat är inte farligt för varken dig eller ditt barn.

Svara
Anja 13 april, 2013 - 11:01

Hej Åse Jag har en fråga som är lite pinsam och det handlar om dålig andedräkt, jag vet ju att man kan få lite metallisk andedräkt när man är i ketos. Och när man då inte äter på morgon innan jobbet så är jag orolig att man inte har så trevlig andedräkt, hur gör du? SB12 använder jag och ibland tar jag ett tuggummi men man vet ju inte själv om man har dålig andedräkt. Jag har sett att det finns halstabletter som är sötade med stevia men under fastan ska man väl inte äta det?

Svara
MissJitterbop 4 augusti, 2012 - 09:10

Får mycket inspiration av din blogg. Ska prova PF nu få se om kilona kan släppa, tar trampat runt på samma vikt i 3 år snart och har 8-9 kvar till min målvikt. Sen när jag har råd tänker jag använda mig av din brevkurs 🙂

Ha en bra dag!

Svara
Åse 4 augusti, 2012 - 10:39

Varmt lycka till!!! =)

Svara
Daniel 4 juni, 2012 - 19:51

Periodisk fasta är grymt trevligt. 😉

Svara
Åse 5 juni, 2012 - 10:41

Bra sammanställning Daniel!

Svara
1 2 3

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.