Perfekt Blomkålsmos

22 augusti, 2016

Blomkålsmos – ett perfekt substitut för potatismos men hur många av oss har inte stått där med ett vattnigt, slabbigt mos och barnen har tittat skeptiskt på både oss och moset.
Så här gör jag när jag gör blomkålsmos! Får samma konsistens som potatismos och smakar SUPERB!
Går att använda till duschesse också så klart 🙂 Perfekt till fiskgratängen, plankan – you name it!

012A1053

012A1060

Skriv ut

Perfekt blomkålsmos

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 2 st blomkålshuvud
  • 1-2 msk smör
  • ½ dl vispgrädde
  • 1 dl riven parmesan
  • 2 äggulor
  • Salt och vitpeppar

Instruktioner

Skär bort all den vita stammen från blomkålen.
Skölj och dela blomkålen i buketter. Koka blomkålen mjuk, häll av vattnet och låt ånga av på låg värme i ca 5 minuter. Låt svalna. Vi vill ha blomkålen så torr som möjligt så lägg blomkålen i en ren handduk och dra ihop till en ”kappsäck”.
Vrid handduken och pressa ur resterande vätska, så mycket det bara går.
Mixa blomkålen i en matberedare med S-kniv tillsammans med smör, grädde, äggulor och parmesan.
Smaka av med salt och peppar.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 6

26 kommentarer
1

Du kanske också gillar

26 kommentarer

Suss 15 oktober, 2018 - 10:21

Hejsan!! Tack för alla fina recept tycker även att din senaste bok är toppen ( min dotter håller med) men jag undrar vikten på blomkålen finns så olika storlekar

Svara
Åse 15 oktober, 2018 - 10:51

Hej! Kul att höra! Blomkål: det är inte så noga faktiskt, köp så stort som möjligt.

Svara
Falukorv i ugn - 56kilo.se - Inspiration, Livsstil & LCHF Recept 26 september, 2018 - 13:00

[…] serverar mitt perfekta blomkålsmos till, missa inte det […]

Svara
En LCHF Plankstek och Choronsås - 56kilo.se - Inspiration, LIvsstil & LCHF Recept 13 augusti, 2018 - 10:42

[…] min plana så hade jag mitt perfekta blomkålsmos – blir alltid […]

Svara
Fiskgratäng recept VV - Fnulan 18 januari, 2018 - 07:41

[…] för potatismos gjorde jag en blomkålsmos med grunden från Åses LCHF recept, det hittar du HÄR. Det blev verkligen som vanlig mos!! Här får du ett recept på samma fast till dig som är med i […]

Svara
Rimmad torskrygg med parmesangremolata och blomkålsmos - 56kilo - Wellness, LCHF och Livsstil 3 januari, 2018 - 15:27

[…] så god fiskrätt, prova detta hörrni! Blomkålsmoset gör jag oftast så här men igår hade jag bara smör och salt och peppar i.Rimmad torskrygg med parmesangremolata och […]

Svara
Mångsidigt med blomkål – Att vara etta 28 november, 2017 - 11:16

[…] Man kan tillreda blomkålsris (superenkelt, bara att riva blomkålen grovt och koka upp snabbt), blomkålsmos, blomkålsgratäng och pizzabotten av blomkål. Blomkål påverkar knappt mitt blodsocker alls, och […]

Svara
yvonne 21 oktober, 2017 - 21:31

2 blomkålshuvuden kan ju variera väldigt mycket i vikt. Ca vikt på den till resten av ingredienserna?

Svara
Heléne 7 september, 2017 - 19:08

Jösses vad gott! Bästa mos vi har ätit, mums! Om du har aldrig prövat så gör det🤗

Svara
Margareta 22 januari, 2017 - 16:08

Hej😊
Vad är en S-kniv?
(Tack för alla fantastiska recept👍)

Svara
Åse 22 januari, 2017 - 16:12

Hej Svårt att förklara det är ett kniv som ser ut som ett S som tillhör matberedare =) Hittade en bild här: http://shop.electrolux.se/product/4071318572/Komplett+kniv+till+matberedare

Svara
Margareta 22 januari, 2017 - 16:40

Ja, förstås 😊
Nu blir det din blomkålsmos och stekt salsiccia. En helt otrolig färsk korv som görs här uppe av Nyhléns o Hugossons. 96 % kötthalt! Den smakar karamell 😱
Jag hoppas det är ok om jag länkar till dina fantastiska recept från min blog 😊

Svara
Sara 18 januari, 2017 - 13:12

Blir inte moset kallt när blomkålen ska svalna först?

Svara
Åse 18 januari, 2017 - 18:57

Svalna: inte kallna =) Skulle det bli för svalt går det enkelt att värma på i kastrullen.

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.