Pepperoni Pizza LCHF

av Åse

Hej på er!
Vi är fortfarande i städtagen, undervåningen + tippen gjordes i går och i dag är det ovanvåningen.
Jag avskyr att ha en ovanvåning! Vårt hus är stort och vi har 8 rum + stor hall så det är en hel del att se över. Alla barnen har sina rum på ovanvåningen och det innebär dels att det är skönt att inte se allt de ställer till med men det innebär också att det är svårare att underhållsplocka.
Så nu ska vi rensa ut typ 50% av deras leksaker, söndriga leksaker och leksaker de växt ifrån och ge de hela leksakerna till barn som behöver de bättre. Sedan blir det en tur till IKEA. Soffa + soffbord är utbytta och istället ska vi köpa en stor gosig matta + sittsäckar att ha framför TV:n i deras allrum.
Hur som haver, i går blev det pizza här hemma och det blev så gott! Vi äter så sällan pizza här hemma så varenda gång jag gör det säger både barnen och Daniel ”Åh detta var den goooodaste pizzan du gjort!” haha
Men jag håller med, detta blev så gott!
Degen är min vanliga som jag alltid gör numera men jag adderade till 2 msk bakprotein och 1 tsk bakpulver också, blev om något en ännu bättre pizzdeg!
1 plåt
Deg
4 ägg
0,75 dl vispgrädde
1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
0,5 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
2 msk bakprotein
1 tsk bakpulver
Lite salt
100 g riven västerbottensost
Topping
Pizzasås
Riven Mozzarella
Pepperoni salami
Grön paprika
Tunnskivade färska champinjoner
skivade svarta urkärnade oliver
pizzakrydda + svartpeppar
Vispa ihop ägg och grädde. Blanda de torra ingredienserna i en skål och vispa sedan ner. Rör till sist ner osten. Låt stå ca 5 minuter. Fördela degen på en plåt. Eftersom jag inte vill ha min deg för platt så brer jag inte ut degen till kanterna.
Grädda i ugn ca 15 minuter i 175 gr.
Bred pizzasåsen på bottnen och strö sedan rikligt med mozzarellaost på. Toppa sedan med övriga ingredienser och svaluta med att strö lite mer mozzarella ovanpå (inte för mycket)
Grädda sedan i 225 grader i ca 15 minuter.
IMG_6223
IMG_6226
IMG_6233

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

23 kommentarer

Mari-Liis 19 mars, 2014 - 17:25

Hello!
what kind of bakeprotein you used?
Mari-Liis

Svara
Therese 17 januari, 2014 - 17:28

Åhhh så god denna var. Äter inte lchf, men är glutenintolerant. Äter i princip aldrig pizza för dom glutenfria tycker jag inte om, även om jag bakat själv på glutenfritt mjöl. Denna är ju glutenfri och supergod! Kommer göras till alla här hemma i fortsättningen 🙂

Svara
Hannah Dahlström 15 januari, 2014 - 13:55

Måste man ha bakprotin i degen? Vad har den för effäckt? //hannah

Svara
Åse 15 januari, 2014 - 14:46

Nej det behöver man inte. Bakproteinet höjer degen lite

Svara
Ulla 15 januari, 2014 - 08:35

Är bakproteinet du använder här utan bismak? När jag använder det i ”silverpåsen” ditt tips för länge sedan, så får jag någon konstig bismak på brödet, trots att mängden jag använder är liten. Ibland när man bakar bakpulverbaserat matbröd behövs det en extra puff, tycker jag.

Svara
Åse 15 januari, 2014 - 11:06

Jag känner ingen bismak, men det kan ju vara individuellt, hur känslig man är.

Svara
☆ G.E ☆ 14 januari, 2014 - 21:42

Ännu en gång galet gott! Vem ville ens ha köpepizza?
Att äta kolhydratsnål kost gör det möjligt att äta kl 14.00, gå till gymet, träna i en och halv timme, sedan gå till affären och handla (på tom mage) ingredienser till pizzan samt en del bröd odyl till övriga familjemedlemmar. Laga mat i lugn och ro, inget småätande (WOW) och avnjuta en god middag i lagom stor portion kl 20.30. Drygt sex timmar utan mat men ändå nöjd och glad. I´m amazed! Det hade sett ut på ett helt annat sätt med kolhydrater i kosten… Tidigare hade jag med en frukt i väskan även om jag skulle gå ut i 20 minuter. Alltid hungrig ca 2-3 timmar efter en måltid. Att kunna hålla sig mätt är enskilt en anledning att äta mindre kolhydrater.
Det är värt hur mycket som helst att du delar med dig av din kunskap och alla tips och du har slagit in det i ett otroligt inspirerande fodral med vackra bilder och god smak! Bloggen är jättefin och ett fantastiskt verktyg! ☆

Svara
Åse 15 januari, 2014 - 11:11

Tack snälla!
Håller med, mättnaden är guld värt!!

Svara
Maria 13 januari, 2014 - 19:56

I Appen står inte bakpulver med 🙁 Kanske därför den blir så platt…….

Svara
Åse 13 januari, 2014 - 20:27

Jag gör oftast utan bakpulver, vågar påstå att det gör varje till eller från, vill man ha högre bröd så drar man inte ut smeten till kanterna.

Svara
ullie 13 januari, 2014 - 00:24

åhh ser sååå gott ut. är det matteus tallrik du har? Så fin den är!!
Hoppas helgen varit bra kram

Svara
Åse 13 januari, 2014 - 08:58

Ja det är en Mateus =) Trevlig vecka!

Svara
Maggan 12 januari, 2014 - 22:03

Gjorde pizza efter ditt recept ikväll, blev hur bra som helst! Och så har jag matlåda till vecken som kommer. Toppen!

Svara
Emma H 12 januari, 2014 - 21:44

Va gott det såg ut, gjorde din pizza i fredags:-)) Supergod!!

Svara
Cecilia 12 januari, 2014 - 20:49

Vilket enkelt recept! om man byter vispgrädden mot kokosgrädde i stället så blir pizzan Paleo 🙂

Svara
Åse 13 januari, 2014 - 12:21

Helt rätt =)

Svara
Yvonne S Ed 12 januari, 2014 - 15:45

Hej! Städning kan vara jobbigt, men det är väldigt skönt när det väl är gjort! Vi har så fräscht här hemma nu när vi städat ut julen, gjort fint och köpt fräscha tulpaner.
Pizzan ser fantastiskt god ut. Jag har inte gjrot pizza sedan jag började med LCHF, men det ska jag verkligen prova.
Vi bygger själva och bygger enplans. Vi är inte 20 längre! Det är praktiskt och lättskött, man får tänka till när man väljer materialen.
Må så gott!
/Yvonne

Svara
Emelie - LCHF-pedagogen 12 januari, 2014 - 14:17

Jag är uppvuxen i enplanshus och min pojkvän i ett hus med två våningar. Jag vill helst bara ha en våning när det väl blir aktuellt med hus, dels på grund av städning, men också för att jag har jobbat i handikappomsorgen och sett många som inte längre kan ta sig upp på övervåningen. Min pojkvän är dock helt inne på tvåvåningshus så vi får väl se hur det blir 😀

Svara
Lena H 12 januari, 2014 - 13:06

Åh ser supergottigt ut med pizza, inte så ofta man äter det heller :)….en fråga, vita mattallriken var underbart fin, var har du köpt den?

Svara
Anette 12 januari, 2014 - 13:04

Ser vääldigt god ut! Kan man ersätta mandelmjölet mot nåt annat? Tänker ur allergisynpunkt

Svara
Jeanette 12 januari, 2014 - 12:48

Pizzasåen, köper du den färdig eller finns det recept på den nånstans?
Ha en härlig söndag!!!

Svara
Åse 12 januari, 2014 - 13:01

Jag köper Muttis eller någon annan utan socker.

Svara
Catrine 12 januari, 2014 - 12:41

Åhh ser fantastiskt gott ut….har precis börjat följa din blogg och måste säga att jag blir hel inspirerad att börja äta LCHF ….igen. Jag är en LCHF periodare -kan man väl kalla mig….dvs äter LCHF kost (och mår superbra på det) i perioder som brukar vara i några månader (-med viktnergång på köpet)…men ledsnar efter ett tag för jag har tyckt att det blir så enahanda och samma mat hela tiden OCH döless på ägg :/ och med fyra barn i familjen ska det ju passa dem också -om man inte vill laga fler maträtter varje måltid och det vill jag INTE….så nu blir det nya tag här 🙂 Ska prova alla dina recept -dom ser ju helt fantastiska ut. Ha en bra dag….slit inte ut dig med all städning 😉 …men visst är det SKÖNT att få rensa ibland 🙂

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!