Pepparrotsfyld lax med ugnsrostade grönsaker

30 januari, 2014

Ibland så vill man bara ha något enkelt!
Då gör jag nästan alltid lax i ugn. Det går snabbt och resultatet blir alltid fantastiskt! Här kommer en av mina favoriter. Jag varierar ofta smaken på färskosten.
8 portioner
8 laxfiléer
2 burkar Cantadou pepparrot (á 125 gram)
salt, svartpeppar, (Santa Maria natural umami)
olivolja
Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
Lägg laxfiléerna i en ugnsform, jag penslar ett aluminiumfolie med olja.
Skär snitt diagonalt i filéerna och fyll med 2 msk ost var.
Förbered de grönsakerna du vill ha. jag hade rödlök, squash, körsbärstomater, paprika, citron och broccoli. Blanda med några tsk olivolja.
Ställ först in grönsakerna i 200 grader i ca 20 minuter, sedan sätt in laxen. Låt laxen gå i ca 15 minuter.
IMG_6702
IMG_6703
Jag ÄLSKAR pepparrot och kladdar alltid på lite riven pepparrot på också 🙂
IMG_6708
Lillördag och ett iskallt glas vitt! Mums!
 Nu ska jag baka! Får se om det blir som jag vill! Återkommer eventuellt med resultatet 😉

Print Friendly, PDF & Email

Du kanske också gillar

5 kommentarer

Vanja 4 februari, 2014 - 18:27

Jag gjorde laxen med pepparotsfyllningen och jag blev så besviken, osten blev så torr, tråkigt, nästa gång ska jag röra ut osten med ev. grädde eller crème fr.

Svara
Åse 4 februari, 2014 - 18:34

Det kan man göra om man vill!

Svara
Madde 30 januari, 2014 - 10:16

Vad gott det såg ut! Nu vet jag vad jag ska göra för ngt i helgen!

Svara
Jenjo 30 januari, 2014 - 10:09

Åh vad gott det ser ut. Fisk är absolut det bästa jag vet. Nu blev jag verkligen sugen… 😉

Svara
Lina 30 januari, 2014 - 09:23

Mums! Ser supersmarrigt ut, precis som allt annat du lagar och lägger ut 🙂

Svara

Lämna en kommentar