Pepparkakstryffel och Wienernougat

14 december, 2012

Good morning!
Tack för att ni förstår att det är lite barnsjukdomar här på sajten! Teknik jobbar hårt med alla lösa buggar och felrapporteringar! Det är problem med inlogg, det vet vi – tack för att ni förstår! ♥
Vi hade en supermysig lucia i går! Lillasyrran med sambo följde med hem och vi åt och drack gott. (Recept kommer!)
Till efterrätt så blev det irish coffee (gjort på nya sukrin gold!) och pepparkakstryfflar och wienernougat. Pepparkakstryfflarna försvann snabbt 😉 Underbara!
Pepparkakstryfflar:
1 dl vispgrädde
2 msk smör
150 gram 70% choklad


2 tsk pepparkakskryddor
1 tsk kakao (kan uteslutas)
Kakao till garnering
Koka upp grädden snabbt och smält sedan chokladen och smöret i den (ta bort från plattan). Blanda i kryddor och låt allt halvstelna i kylskåpet, ta sedan ut och rulla eller forma till kulor. Låt stelna i kylskåp och pudra kako över vid servering.

Wienernougat:
En lite vuxnare smak på wienernougat och minimalt med socker i.
200 gram 70% choklad

200 gram mandelsmör (jag använder kung markattas)
2 dl rostade mandelspån
ev lite honung eller stevia strö eller liknande
Smält choklad och mandelsmör i kastrull på låg värme och rör ner mandelspånen. Häll upp i liten bakpappersklädd form och ställ kallt och skär upp i lagom rutor när det stelnat.

Sköööööön fredag! Jag är gräsänkling i kväll och ska ha soffmys med kiddosarna, inte fel! Men vi hörs kanske mer idag! KRAM

35 kommentarer
0

Du kanske också gillar

35 kommentarer

Ellinor 18 december, 2014 - 18:01

Hej! Vill jättegärna prova pepparkakstryfflarna! Men hur många blir det ungefär? Underbar blogg förresten!

Svara
Träningskort | Mattias Mirhagen 12 januari, 2013 - 21:04

[…] övrigt gjorde Emelie wienernougat idag efter det här receptet, och det blev helt fantastiskt ljuvligt! Var tvungen att leta runt i ganska många butiker efter […]

Svara
Frida 29 december, 2012 - 15:36

Jag gjorde wienernougaten till jul och den blev fantastiskt god! Vet du om den går att frysa in? Hade varit gott att ha i frysen och ta fram som lördagsgodis:)

Svara
Åse 56kilo 29 december, 2012 - 15:38

Jag är inte säker men det borde inte vara några problem?! =)

Svara
Lola 15 december, 2012 - 22:08

Har gjort wienernougaten idag och den var SUPERMUMSIG! Den platsar absolut på juldessertbordet i år! Tack för receptet!

Svara
Åse 56kilo 15 december, 2012 - 22:17

Vad kul!! Tack för recensionen! :))

Svara
Mallan123 15 december, 2012 - 08:12

Ser riktigt snaskigt ut! Härligtvatt du delar med dig av LCHF recept. Du är efterlängtad här på denna bloggen!!! Välkommen!

Svara
Mallan123 15 december, 2012 - 08:19

Haha,SMASKIGT(!)skulle det va…..

Svara
Åse 56kilo 15 december, 2012 - 11:51

Hahah snaskig eller smaskig – same same 😉 Kul att höra!! KRAMAR!!

Svara
Victoriasprovkok.se 14 december, 2012 - 23:49

Mmm vad gott!!
Trevlig fredag!
Kram fån Victoria

Svara
Åse 56kilo 15 december, 2012 - 11:51

Kram tillbaka och skön lördag!!

Svara
ulle 14 december, 2012 - 20:52

Hej har gjort det första receptet om pepparkakstryfflarna…det stelnade aldrig? vad gjorde jag för fel tro? kram

Svara
Åse 56kilo 14 december, 2012 - 22:04

Hmm, har du följt receptet? Det stelnar ju till formbar massa, inte stenhårt

Svara
Sara 17 december, 2012 - 18:59

Var så sugen på pepparkakstryffeln men den blev helt misslyckad 🙁 Skar sig direkt och tror inte den kommer stelna heller… Undrar om jag fick för mkt smör i?! Grädden skulle väl koka? Hmm, får kanske ge det ett försök till…

Svara
Åse 56kilo 17 december, 2012 - 20:08

Grädden ska koka upp ja men chokladen ska inte koka sedan, det var kanske otydligt?

Svara
Sara 17 december, 2012 - 22:48

Ok då var det nog där felet låg, tror det kokade lite efter att chokladen och smöret kommit i. Men smeten ”gick ihop” efter en stund i kylen så till slut gick det att rulla bollar av det faktiskt! Återstår att se imorgon om det är ätbart 🙂 men nu vet jag hur jag ska göra nästa gång, tack!

Svara
Erika B 14 december, 2012 - 20:47

Wienernougaten sparar jag receptet på direkt, det låter som något som skulle kunna passa mig. Ha en trevlig kväll!

Svara
Sanna 14 december, 2012 - 19:05

Hej! Blev verkligen sugen på att testa dina recept, de ser så himla smaskiga ut 😀 Hur många bitar får du ut ur respektive sats? Skulle vara bra att veta innan 🙂

Svara
Åse 56kilo 15 december, 2012 - 11:52

Jaaaaadå, papparkakstryfflarna blir nog ca 10 stycken, fler om man gör dem mindre. Wienernougaten blir nog dubbelt, minst!

Svara
Birgitta Lundqvist 14 december, 2012 - 17:27

Vet du om man kan göra mandelsmöret själv? Min stora fina ICA butik här på landet hade inte hört talas om det ens….
Kram och ha´en fin helg.

Svara
Åse 56kilo 14 december, 2012 - 17:37

Javisst!! :))

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.