Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pepparkaksrutor med frosting


  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

Kaka

  • 4 ägg
  • Sötning med sötma motsvarande ca 0,75-1 dl socker (honung fungerar eller tex. Ica stevia strö)
  • 125 g smör
  • 200 gr. natuerell färskost (typ philadelphia)
  • 2,5 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl kokosmjöl
  • 1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk pepparkakskryddor

Frosting

  • 100 g mjukt smör
  • 2 dl Sukrin melis (sockerfritt florsocker)
  • 125 g naturell färskost (typ Philadelphia)
  • 1 tsk vaniljextrakt (vaniljpulver gör frostingen för brun)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 gr
  2. Vispa äggen luftiga, vispa ner sötning, färskost och smält smör.
  3. Blanda de torra ingredienserna och rör ner.
  4. Skrynkla ihop ett bakplåtspapper och skrynkla upp igen och lägg i liten ugnsform, ca 1,5 liter.
  5. Grädda mitt i ugnen i 35 minuter.
  6. Låt svalna.
  7. Vispa det mjuka smöret i cirka 5 minuter. Blanda i sukrin melis, och fortsätt vispa i några minuter tills smeten är vit och krämig.
  8. Rör ner färskost och vaniljextrakt och vispa det slätt. Bred frostingen på kakan och skär upp skivor eller rutor. Garnera med lite lingon. Vispad lingongrädde är också mycket gott till!

Nutrition

  • Serving Size: 8