Choklad- och Pepparkaksmuffins Glutenfria, LCHF

3 december, 2015

I min och Annas bok LCHF 2.0 så har jag gjort ett recept på glutenfria och mejerifria chokladmuffins.
Det är detta receptet nedan fast jag hade filmjölk och pepparkakskrydda i – Såååå gott!
Jag väljer att ha honung i detta receptet för det blir ärligt talat bäst konsistens och smak men du kan givetvis t.ex ha fibersirap eller annan sötning i istället.
012A8018
Ääääääääälskar Rörstrands Swedish Grace Winter ?
012A8024
YUMMIE! Servera gärna med lingongrädde!
Skriv ut

Choklad- och Pepparkaksmuffins Glutenfria, LCHF

  • Författare: åse falkman fredrikosn

Ingredienser

  • 1 dl mandelmjöl
  • 1/2 dl kokosmjöl
  • 1/2 dl fin kakao gärna RAW
  • 1 msk Santa Maria pepparkakskrydda
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 4 msk smält kokosolja, gärna utan smak
  • 2 dl filmjölk/gräddfil/yoghurt
  • 3-4 msk honung
  • 2 ägg

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 160 gr varmluft eller 180 gr vanlig ugn.
  2. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ihop de torra ingredienserna med övriga ingredienser och portionera ut i muffinsformar.
  3. Ugnsgrädda i ca 20-25 minuter

Notering

  • PS: Släng gärna i lite smält mörk choklad (100 g) för extra djup i smak!

Näringsinnehåll

  • Portionerr: 10

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo


Lite nya julkuddar har jag också julpimpad med.
Brukar byta ut färgerna på kuddarna i soffan emellanåt. Dessa går i turkosgrönt och guld.
Den med prickar är avlång men syns dåligt på bilden. HÄR hittar ni dem.
012A8045
012A8046
012A8041

Du kanske också gillar

9 kommentarer

Suzane 19 december, 2016 - 12:47

1/2dl kakao, stämmer det? Lät bara som mycket, är van vid ”msk” mängder 😊

Svara
Åse 19 december, 2016 - 12:49

Yes! 1/2 dl är lika mkt som 3 msk;)

Svara
Elisabeth 7 december, 2015 - 22:04

Dom här ska jag baka. Precis vad jag behöver:) tack för receptet

Svara
Birgitta 6 december, 2015 - 13:09

Måste baka dessa, Tomas kommer att bli överlycklig

Svara
Jenjo 4 december, 2015 - 14:16

Det är så underbart med din blogg och dina tips på tex sådant här. Man (iaf jag) trillar så lätt dit i allt traditionellt och gör bara som man alltid har gjort. Men här blir man påmind att det ju finns så mycket gott som man kan göra, som är bättre för en och ändå ger julkänsla!
Kramar. 🙂

Svara
Karin 3 december, 2015 - 22:41

Sååå goda ..detta får bli adventsfikat på söndag!
Din service är helt fantastikt fin! Precis lagom ”julig” tycker jag!

Svara
camilla 3 december, 2015 - 19:24

Måste tacka så mycket för all inspiration du delar med dig av, har idag bakat din saffranostkaka och den var mycket god. Jag har ätit LCHF sedan v 44 och gått ner 3.5 kg. Kunde ha gått lite snabbare nedåt men huvudsaken är att det går åt rätt håll Ha en fin kväll /Camilla

Svara
Mia 3 december, 2015 - 15:10

Mums ? verkar jättegott!
Hur mycket pepparkakskrydda använder du? Jag antar att man tar bort kakaon men det verkar ju vara rätt mycket krydda om man ska ersätta den med pepparkakskrydda?

Svara
Åse 3 december, 2015 - 15:13

Ahh glömde ju skriva det =) Skrivit in nu!

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.