Pepparkaksmuffins med lingongrädde

10 december, 2012

När jag var liten gjorde mormor ofta lingonmjölk (lingonsylt i mjölk) som jag älskade!
Lingongrädde är minst lika gott!
Ca 12 stycken mellanstora muffins á 1 kh
2,5 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl (eller 3 dl mandelmjöl)
1 msk fiberhusk
2 msk Santa Maria pepparkakskryddor eller liknande
Sockerersättningsströ motsvarande 75 gram socker (jag tar 0,5 dl sukrin+)
125 gr smält smör
100 gr färskost som philadelphiaost
1 dl kesella
2 tsk bakpulver
4 ägg
Sätt ugnen på 175 g
Vispa sockerersättning och ägg poröst, smält smöret.
Vispa ner smör och philadelphiaost och kesella
Blanda de torra ingredienserna och rör ner.
Portionera upp i muffinsformar och grädda i ca 25-30 minuter.
Blanda vispgrädde och mosade lingon, eller sockerfri lingonsylt och vispa och garnera varje muffins med.

18 kommentarer
0

Du kanske också gillar

18 kommentarer

Linda 1 november, 2017 - 09:46

Hej!
Jag undrar hur konsistensen blir på dessa muffins?
Alla lchf-muffins jag har försökt mig på blir alltid ”svampiga” i konsistensen eller ”blöta”. Typ om man klämmer lite på dem så låter de som en skursvamp.
Hoppas det är något jag gör fel istället x)
Tack för annars supergoda recept!!

Svara
Åse 1 november, 2017 - 11:04

Hej! Jag upplever absolut inte dessa som svampiga =)

Svara
buy viagra online 8 januari, 2013 - 20:51

GyGnRo This is one awesome blog. Keep writing.

Svara
Lucia-dagen | Nathalie – Blogg om träning & hälsa @ Spotlife 13 december, 2012 - 15:43

[…] plugga då jag kommit hem från skolan så har jag pysslat med julbak istället. Jag har gjort muffins med smak av pepparkaka och med smak av saffran. Sedan har jag även gjort arraksbollar (valde […]

Svara
Lena 12 december, 2012 - 11:12

Gjorde ”dina” pepparkaksmuffins igår, blev supergoda! åt bara 1 st och la resterande i frysen;-)

Svara
Åse 12 december, 2012 - 11:30

BRA Lena!! =)

Svara
Linda 11 december, 2012 - 09:23

GRYMT goda! 🙂 Jag tog dessutom lite extra pepparkakskryddor 😉 Tack för att du räddar julen med alla lchfanpassade recept!

Svara
victoria (matplatsen) 11 december, 2012 - 08:07

Guuuuud så GULLIGA!! ♥

Svara
Mia 10 december, 2012 - 19:40

Undrar också om kryddor…

Svara
Åse 10 december, 2012 - 19:43

Hur menar du?? Det står 2 msk pepparkakskryddor?

Svara
Mia 11 december, 2012 - 05:21

Det syntes inte i den versionen jag läste… Tack 🙂

Svara
Åse 11 december, 2012 - 07:23

Jaha vad skumt! Jag lade till direkt efter det publicerats i går förmiddags 🙂

Svara
Tina 10 december, 2012 - 13:32

Jag gjorde dem för första gången igår kväll! Har inte provat med lingongrädde dock 🙂 De var rätt ok, men har hamnat i en svacka med diverse fusk tyvärr… Nu ska jag återvända till den rätta vägen! Dina recept hjälper mycket. Kram, Tina

Svara
Åse 10 december, 2012 - 16:33

Det låter bra!!! =)

Svara
Erica 10 december, 2012 - 13:04

Ser jättegott ut! Vad fiffiga recept du har!

Svara
Hanna 10 december, 2012 - 12:45

Åh, låter gott men vart kommer pepparkakan in?

Svara
Åse 10 december, 2012 - 19:44

Pepparkakskryddorna??

Svara
Nina 10 december, 2012 - 12:35

Saknar nått i receptet, kryddor?

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.