Pepparkaksmuffins med lingongrädde

10 december, 2012

När jag var liten gjorde mormor ofta lingonmjölk (lingonsylt i mjölk) som jag älskade!
Lingongrädde är minst lika gott!
Ca 12 stycken mellanstora muffins á 1 kh
2,5 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl (eller 3 dl mandelmjöl)
1 msk fiberhusk
2 msk Santa Maria pepparkakskryddor eller liknande
Sockerersättningsströ motsvarande 75 gram socker (jag tar 0,5 dl sukrin+)


125 gr smält smör
100 gr färskost som philadelphiaost
1 dl kesella
2 tsk bakpulver
4 ägg
Sätt ugnen på 175 g
Vispa sockerersättning och ägg poröst, smält smöret.
Vispa ner smör och philadelphiaost och kesella
Blanda de torra ingredienserna och rör ner.

Portionera upp i muffinsformar och grädda i ca 25-30 minuter.
Blanda vispgrädde och mosade lingon, eller sockerfri lingonsylt och vispa och garnera varje muffins med.

18 kommentarer
0

Du kanske också gillar

18 kommentarer

Linda 1 november, 2017 - 09:46

Hej!
Jag undrar hur konsistensen blir på dessa muffins?
Alla lchf-muffins jag har försökt mig på blir alltid ”svampiga” i konsistensen eller ”blöta”. Typ om man klämmer lite på dem så låter de som en skursvamp.
Hoppas det är något jag gör fel istället x)
Tack för annars supergoda recept!!

Svara
Åse 1 november, 2017 - 11:04

Hej! Jag upplever absolut inte dessa som svampiga =)

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.