Sötning motsvarande 1 1/2 dl socker – jag föredrar Nick’s!
150 g smör
2,5 dl mandelmjöl
1 msk Santa Maria pepparkakskryddor
1–2 msk ekologiskt kakaopulver – min favorit (blir mycket godare smak, mindre beska)
1 tsk vaniljpulver
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 gr.
Vispa äggen tillsammas med sötning, det ska bli riktigt luftigt.
Smält smöret.
Blanda de torra ingredienserna och vispa ner i smeten så det blandas ordentligt. Börja med mindre mängd kakao och smaka av först. Häll smeten i en smord form. Jag sätter bakplåtspapper över bottnen i en springform och spänner sedan ringen runt plattan.
Grädda i ca 8-10 minuter. Smeten ska inte vara fast men inte för dallrig heller.
Låt kakan stå kallt i några timmar så den sätter sig – gärna över natten.
Servera gärna med lingongrädde.
Noteringar
Per portion: 282 kcal, 7 g protein, 3.4 g kh, 26 g fett