Pepparkakskladdkaka- glutenfri & sockerfri

16 november, 2014

Jag har ändrat i detta receptet till vad jag anser en mycket godare kaka!
Så varsågoda!

012A3086

Skriv ut

Pepparkakskladdkaka glutenfri, sockerfri

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 4 ägg
  • Sötning motsvarande 1 1/2 dl socker
  • 150 g smör
  • 2 dl hela malda mandlar (120 g alt 2,5 dl mandelmjöl)
  • 1 msk Santa Maria pepparkakskryddor
  • 2 msk ekologiskt kakaopulver, gärna RAW
  • 1 tsk vaniljpulver

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr.
  2. Vispa äggen tillsammas med sötning, det ska bli riktigt luftigt.
  3. Smält smöret.
  4. Jag tycker att malda hela skållade mandlar blir ett godare mandelmjöl (jag använder min Kitchen Aid mixer) men det går bra med köpt mandelmjöl också)
  5. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner i smeten så det blandas ordentligt. Häll smeten i en smord form. Jag sätter bakplåtspapper över bottnen i en springform och spänner sedan ringen runt plattan.
  6. Grädda i ca 12 minuter. Smeten ska inte vara fast men inte för dallrig heller, börja med 10 minuter och se då.
  7. Låt kakan stå kallt i några timmar så den sätter sig, servera gärna med lingongrädde.

Notering

  • Per portion: 282 kcal, 7 g protein, 3.4 g kh, 26 g fett

Näringsinnehåll

  • Portioner: 8

Till er som såg en gammal cachad sida där det stod ”smält smör” istället för 150 g smör:
Jag vet inte varför ni inte såg den uppdaterade receptkortet men förhoppningsvis så ser ni den nya nu 🙂

41 kommentarer
0

Du kanske också gillar

41 kommentarer

Ginger bread cookie mud cake | MatFysik 15 december, 2015 - 17:18

[…] Original recipe found on this great Swedish blog http://56kilo.se/pepparkakskladdkaka/ […]

Svara
Frida 6 december, 2015 - 14:20

SUPERGOD!!! Så glad att jag hittade det här receptet eftersom jag jämt gjorde vanlig pepparkakskladdkaka runt juletid förr 🙂

Svara
Åse 6 december, 2015 - 16:18

vad roligt att höra!! =)

Svara
Mia 5 december, 2015 - 19:55

Gjorde sen ikväll och som någon annan skrev så blev konsistensen perfekt men sen smakar beskt,, alldeles för beskt för min smak. Använde ekologisk kakao. Gillar inte heller smaken av sötningsmedel men det kanske går att ta honung istället? Ska försöka ändra till raw kakao och ta hälften så mycket pepparkakskrydda 🙂

Svara
Åse 6 december, 2015 - 18:07

Vad använde du för sötning? Vilken kakao?

Svara
Cecilia Berg 5 december, 2015 - 17:40

Kör du ugnen på varmluft
200 grader?
Mvh/Cecilia

Svara
Åse 6 december, 2015 - 00:07

Nej använder jag varmluft så står det alltid det i receptet.

Svara
1 2 3

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.