Pepparkaksbollar

4 december, 2012

I fredags gjorde jag lite pepparkaksbollar till kvällen. Så himla goda och ett gott substitut för pepparkakor!
1 liten sats:
2 dl mandelmjöl
1 msk naturellt kokosfett (smält)
50 g smör
1-2 msk stevia strö (eller honung eller annat)
1/2 msk kakao
1-2 msk pepparkakskryddor (jag hade santa marias)
Kokosflingor
Rumstemperera smöret och blanda med kokosfettet. Blanda sedan allt med visp. Låt sedan stå i frysen i ca 30 minuter innan små bollar formas och rullas i kokos. Förvara kallt!

30 kommentarer
0

Du kanske också gillar

30 kommentarer

Åsa 8 december, 2015 - 23:21

Låter ju magiskt gott, ska testas. Använder du kokosoljan med el utan smak? Å tack för alla underbara recept! Har du ngt tips på glögg med mindre socker?

Svara
Åse 9 december, 2015 - 09:04

Hej! Finns glögg recet här på bloggen! Bara sök bland Julrecepten =)
Jag hade nog utan smak men det är så lite så fungerar även med smak 🙂

Svara
Maja 8 december, 2015 - 23:13

Ser goda ut!
Kan man ta lite extra smör ist för kokosolja tror du?

Svara
Åse 9 december, 2015 - 10:31

Ja det går bra! 🙂

Svara
Ami Walldin 29 november, 2015 - 14:37

Hej. Jag är allergisk mot mandel. Kan man använda kokosmjöl i dina resept?

Svara
Åse 29 november, 2015 - 14:40

Nej det går inte alltid att rakt av byta ut tyvärr. I en del recept kan det gå att ersätta med en kombination av kokosmjöl och pofiber.

Svara
Pegah 2 december, 2013 - 15:18

Kan man istället för smör ha i 50 g kokosolja?

Svara
Åse 2 december, 2013 - 15:38

Japp!

Svara
Stephanie 12 december, 2012 - 14:03

Dessa var gudomliga! Jag förvarade dem i frysen, och de gick att ta upp direkt och äta! Fantastiskt smidigt om man får oväntat besök! 🙂

Svara
Annika 9 december, 2012 - 22:09

Ska det verkligen vara så mycket kryddor i?? Jag gjorde med först med två msk men då var det oätligt enligt mig fick tillsätta en sats till (förutom kryddorna) men tycker fortfarande att dom smakar på tok för starkt!!! Antar att jag är känslig… 😉

Svara
Åse 10 december, 2012 - 09:15

Ja du är nog känslig =) Det är ju det braiga att man kan välja själv hur mycket man vill ha.

Svara
annika 10 december, 2012 - 13:07

Jo så är det ju 🙂 !! Tack för många bra recept o inspiration på din fina blogg!!

Svara
Emelie 6 december, 2012 - 10:31

Gud vad gott detta var! Smakar ju pepparkaksdeg 🙂 Hade inget kokosfett men det gick bra ändå tycker jag:)

Svara
Åse 6 december, 2012 - 10:32

Kul! Visst är de goda!? =))

Svara
Sofia 5 december, 2012 - 23:54

Gud så gott det lät 😀

Svara
catja 5 december, 2012 - 11:37

Undrar om de blir kladdiga om de inte bevaras riktigt kallt. Funderar på att baka, stoppa i burk och ge i julklapp. Tror du det är möjligt eller du har förslag på annan liten kaka att göra detta med nu i jultider?

Svara
Åse 5 december, 2012 - 11:40

Nej de blir inte kladdiga men ska ju försvaras kallt så mycket som möjligt.

Svara
Lina 5 december, 2012 - 09:13

Wow, de låter helt galet goda:) Måste definitivt testas att göras i helgen:)
Ha en underbar dag på alla sätt:)

Svara
Lotta 5 december, 2012 - 08:41

Provbakade och provsmakade. Jättegoda blev dem verkligen. Hade dock bara 1msk pepparkakskrydda hemma och det blev lite väl mesigt så nästa gång blir det 2msk!

Svara
Åse 5 december, 2012 - 11:40

Kul de smakade!!

Svara
Popprinsessan 4 december, 2012 - 22:34

Låter smarrigt! Är sugen på pepparkaka så detta ska jag definitivt testa.
Kram!

Svara
maja 4 december, 2012 - 21:22

Åh låter gott! Har inte testat stevia . Än=) Hur blir smaken tycker du?

Svara
Åse 5 december, 2012 - 11:41

Jag använder alltid stevia som är ihop med erythritol. Re stevia använder ja inte, gillar inte. Men stevia/erythritolkombinationer använder jag!

Svara
Theresia 4 december, 2012 - 19:48

Mums! Har verkligen försökt hitta nåt att byta dom ”traditionella” pepparkakorna mot å detta verkar ju super! Utan kokos å med några goda skivor ädelost till istället så blir dom nog extra goda! Tack för detta 😉

Svara
Åse 5 december, 2012 - 11:42

Tror jag också! =)

Svara
sarah 4 december, 2012 - 19:15

Tack för receptet! Det ska testas 🙂

Svara
Cia 4 december, 2012 - 18:10

Låter jättegott! Om du gör ‘vanliga’ chokladbollar kör du samma recept då fastän utan pepparkakssmaken?

Svara
Åse 5 december, 2012 - 11:43

Kan man göra ja! Bara öka kakaon och tillsätt gärna lite kaffe för mer karaktär! =)

Svara
Cia 5 december, 2012 - 12:41

Super, skall testas ikväll!

Svara
Nadja 4 december, 2012 - 15:38

Åh jag måste testa! Låter supergott 🙂

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.