Pepparkakor LCHF

3 november, 2016

Efter gymmet idag svängde jag ihop ett gäng pepparkakor från detta receptet – alltså de blev så goda!
Jag gjorde dem som kakor, men jag misstänker att man kan kavla ut och göra riktiga pepparkakor av dem. (Jo det går!)
Jag använde Ica Stevia Strö + lite steviadroppar som sötning men ni kan utesluta sötning OM ni undviker allt sött eller t.ex söta med råsocker om ni föredrar det. Honung tror jag inte fungerar för konsistensens skull men prova och se om ni vill!
Dessa med lite ädelost på…. MUMS!!
Häpp för en sockerfri jul! =)
012a5300
012a5303
Jag kan tyvärr inte tipsa om ersättningsprodukter för mandelmjöl och garantera hur de smakar och blir.
012a6164
OBS! Om ni använder formar så rekommenderar jag att lägga degen på ett bakplåtspapper med plastfolie över degen och sedan kavla ut, inte för tunt.
Lägg inte formarna för nära varandra och plocka bort degen emellan (låt figurerna ligga kvar på bakplåtspappret, flytta inte dem!) och fortsätt tills all degen är ”figurad”.
Skriv ut

Pepparkakor LCHF

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 100 g mjukt smör
  • 1 dl Ica Sötströ (mitt val)
  • 1 äggula
  • knappt 5 dl Ica mandelmjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljessens + ev några droppar Stevia vaniljdroppar (mest för att balansera sötman från Ica Sötströ)
  • 2 msk Santa Maria Pepparkakskryddor

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 160 gr varmluft.
  2. Ta fram smöret så det hinner bli mjukt.
  3. Vispa sötning och smör riktigt fluffigt.
  4. Blanda mandelmjöl, bakpulver och pepparkakskryddor.
  5. Vispa ner äggula och vaniljessens och till sist mandelmjölsblandningen.
  6. Lägg ett ark bakplåtspapper på en plåt och forma kakor med händerna, platta till dem och lägg på plåten.
  7. Grädda ca 15 minuter eller tills kakorna precis börja bli lite gyllene i kanterna.
  8. De kommer vara lite mjuka men stelnar när de svalnar.

Näringsinnehåll

  • Portionerr: 20

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo

23 kommentarer
0

Du kanske också gillar

23 kommentarer

Siv 9 december, 2017 - 10:55

Absolut ett alternativ som jag ska testa. Förvaras som vanliga pepparkakor i burk?

Svara
Cecilia 25 november, 2017 - 14:15

Kan man byta vaniljessens mot vaniljextrakt? Eller är det samma sak?

Svara
Åse 25 november, 2017 - 14:22

Det är samma sak 🙂

Svara
Helena Sigblad 4 mars, 2017 - 13:16

Jag och min dotter Linda tycker att pepparkakorna är supergoda! Tack för receptet!

Svara
Åse 5 mars, 2017 - 13:09

Vad roligt! Tack för feedback!!

Svara
Monica Johannesson 4 december, 2016 - 17:31

Funkar det att istället använda vaniljpulver istället för essens?

Svara
Åse 5 december, 2016 - 09:07

Absolut!

Svara
linda 23 november, 2016 - 21:51

Om man inte har varmluftsugn. Hur varmt ska de vara då

Svara
Maria 21 november, 2016 - 12:43

Kan man ersätta äggulan med något? Allergisk…

Svara
Åse 21 november, 2016 - 12:52

Prova utan! Ersätt gärna med 1/2 msk fiberhusk – kan inte garantera resultatet utan dock.

Svara
Anette 18 november, 2016 - 16:35

Egentligen jättegoda men får sån där kall, lite metallisk smak av stevian. Jag tror jag ska halvera steviamängden nästa gång. Och ja, degen går att kavla men inte att ta ut med formar eftersom de sen inte går att flytta. Jag skar istället degen med en degsporre till fyrkanter.

Svara
Åse 21 november, 2016 - 13:02

Hej! Se uppdaterat recept, går att ta ut md formar =) Jag känner ingen steviasmak med Ica Sötströ, eller använder du ren stevia?

Svara
Anette 21 november, 2016 - 13:25

Jag använder ICA Sötströ enbart men tycker ändå jag får sån där kall, lite metallisk smak. Hur gör du när du plockar bort degen emellan? Jag försökte men det gick inte. Kanske min deg blivit för varm?

Svara
Åse 21 november, 2016 - 13:27

Jag tror att du eventuellt gjorde degen för tunn och som jag skrev i inlägget, ha tillräckligt med avstånd emellan så man enkelt kan ta bort degen med en kniv.

Svara
Åse 21 november, 2016 - 13:02

Hej! Se uppdaterat recept, går att ta ut med formar =) Jag känner ingen steviasmak med Ica Sötströ, eller använder du ren stevia?

Svara
Emelie 16 november, 2016 - 13:44

Hej.
Är vaniljextrakt och flytande vaniljextrakt samma sak?

Svara
Åse 16 november, 2016 - 14:55

Yes!

Svara
Helena 13 november, 2016 - 15:51

Jag blev så sugen på pepparkakor igår och kom ihåg att du nyss hade lagt ut ett recept på det. Men så visade det sig att jag inte hade tillräckligt med mandelmjöl hemma, så jag experimenterade med annat mjöl. Jag hade sesamfrön så jag mixade dem med stavmixer till mjöl och sen använde jag pofiber. Jag är lite osäker på mängderna för min deg blev lite för torr, men man kanske kan börja med 2 dl sesammjöl och 2 dl pofiber och se om det blir en bra deg. Förutom att de blev lite torra, tycker jag att smaken blev bra och degen blev hanterlig (vet dock inte om den går att kavla). Tål man inte mandel kan man ju prova med de här två mjölsorterna. Jag använde mig av osaltat smör och det tycker jag kan vara bra när man ska baka något sött. Tack för alla goda recept och all inspiration!

Svara
Cathrine Koefoed 10 november, 2016 - 12:20

Wauw, hvor ser de lækre ud! Jeg glæder mig allerede til at gå i gang med julebagningen 🙂
KH Cathrine (Cathrineyoga.dk)

Svara
Bibbi 9 november, 2016 - 11:57

Superperfekta ju. Lätta att göra och tar inte lång tid. Dessutom så är dom sååå goda. Mmmm, blir en ny sats till jul, för dessa kommer att ta slut innan advent. Tack för att du delar med dej.

Svara
Linda 7 november, 2016 - 19:26

Vad är det för vaniljextrakt du använder? Märke??

Svara
Linda 4 november, 2016 - 07:24

Vad goda de ser ut! Ska bakas i helgen och ätas med ädelost. Tack för all inspiration som du ger. Blir alltid hungrig : ) när jag går in hos dig och läser.

Svara
Åse 4 november, 2016 - 07:26

Åh ja det var ett bra tips!! :))

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.