Pepparkakor LCHF

3 november, 2016

Efter gymmet idag svängde jag ihop ett gäng pepparkakor från detta receptet – alltså de blev så goda!
Jag gjorde dem som kakor, men jag misstänker att man kan kavla ut och göra riktiga pepparkakor av dem. (Jo det går!)
Jag använde Ica Stevia Strö + lite steviadroppar som sötning men ni kan utesluta sötning OM ni undviker allt sött eller t.ex söta med råsocker om ni föredrar det. Honung tror jag inte fungerar för konsistensens skull men prova och se om ni vill!
Dessa med lite ädelost på…. MUMS!!
Häpp för en sockerfri jul! =)

012a5300

012a5303

Jag kan tyvärr inte tipsa om ersättningsprodukter för mandelmjöl och garantera hur de smakar och blir.
012a6164

OBS! Om ni använder formar så rekommenderar jag att lägga degen på ett bakplåtspapper med plastfolie över degen och sedan kavla ut, inte för tunt.
Lägg inte formarna för nära varandra och plocka bort degen emellan (låt figurerna ligga kvar på bakplåtspappret, flytta inte dem!) och fortsätt tills all degen är ”figurad”.
Skriv ut

Pepparkakor LCHF

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 100 g mjukt smör
  • 1 dl Ica Sötströ (mitt val)
  • 1 äggula
  • knappt 5 dl Ica mandelmjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljessens + ev några droppar Stevia vaniljdroppar (mest för att balansera sötman från Ica Sötströ)
  • 2 msk Santa Maria Pepparkakskryddor

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 160 gr varmluft.
  2. Ta fram smöret så det hinner bli mjukt.
  3. Vispa sötning och smör riktigt fluffigt.
  4. Blanda mandelmjöl, bakpulver och pepparkakskryddor.
  5. Vispa ner äggula och vaniljessens och till sist mandelmjölsblandningen.
  6. Lägg ett ark bakplåtspapper på en plåt och forma kakor med händerna, platta till dem och lägg på plåten.
  7. Grädda ca 15 minuter eller tills kakorna precis börja bli lite gyllene i kanterna.
  8. De kommer vara lite mjuka men stelnar när de svalnar.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 20

25 kommentarer
1

Du kanske också gillar

25 kommentarer

Anna-Lena 1 december, 2018 - 20:07

Hur förvarar man dessa bäst?

Svara
Åse 2 december, 2018 - 08:59

I plåtburk tex

Svara
Siv 9 december, 2017 - 10:55

Absolut ett alternativ som jag ska testa. Förvaras som vanliga pepparkakor i burk?

Svara
Cecilia 25 november, 2017 - 14:15

Kan man byta vaniljessens mot vaniljextrakt? Eller är det samma sak?

Svara
Åse 25 november, 2017 - 14:22

Det är samma sak 🙂

Svara
Helena Sigblad 4 mars, 2017 - 13:16

Jag och min dotter Linda tycker att pepparkakorna är supergoda! Tack för receptet!

Svara
Åse 5 mars, 2017 - 13:09

Vad roligt! Tack för feedback!!

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.