"Pasta" Pesto med kyckling och buffelmozzarella

23 januari, 2017

Hej hej!
Jag pausar i soffan efter gymmet och lunchen och tittar på ett Timeless avsnitt, såååå bra! (Viaplay).
Stackars Daniel är hemma och sjuk, händer typ ALDRIG att han sjukskriver sig.
Jag hoppas jag slipper det, nu när jag är på gång med träningen igen!
Syrran och jag ska ta Body Balance nu vid 16:45 – skööööönt!
Som sagt, efter gymmet käkar jag gärna proteinrikt och idag blev det det här! Rackarns gott! 43 g protein och 10 g kolhydrater.
Pastan består av förvälld vitkål – love it!!
Den dressade jag sedan med pesto. MUMS!
Kycklingen är Kronfågels minutfilé, den tar bara 6 minuter att tillreda så är den klar.
Marineras först i MCT (kokosolja utan smak går också bra alterntivt olivolja) och tamarisoja, salt och peppar sedan steker jag den bara i het panna, låter sedan vila under aluminiumfolie och skär upp den.

Ruccola i botten, sedan vitkålen, romanticatomater, minibuffelmozzarella, basilika, kyckling och riven gruyere! YUM!
Fick bli post-workoutmål OCH pre-workoutmål på en och samma gång!
PS! Buffelmozzarella är ett bättre val än vanlig mozzarella gjord på komjölk. Vi skriver om varför i vår bok LCHF 2.0.



Skriv ut

"Pasta" Pesto med kyckling och buffelmozzarella

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer
  • Marinad: 2 msk olja, 2 msk tamarisoja, 1/2 tsk salt, torkad basilika och 1 krm svartpeppar
  • 300 g riven vitkål
  • salt, eller grönsaksbuljong
  • 2,5 msk pesto
  • 2 handfulla ruccola
  • 6 romanticatomatet
  • 8 minibuffelmozzarella
  • Några blad färsk basilika
  • riven grueyere eller parmesan

Instruktioner

  1. Marinera kycklingen snabbt i påse.
  2. Stek den sedan i het panna.
  3. Förväll den rivna vitkålen i saltat vatten, ca 5 minuter. Låt rinna av i durkslag.
  4. Blanda vitkål, mozzarella och tomater med pesto.
  5. Lägg ruccola i en djup tallrik, sedan vitkålsröran, sedan lite färsk basilika, sedan skivad kyckling och toppa med riven ost.

Notering

  • Per portion: 438 kcal, 43 g protein, 10 g kolh, 24 g fett

Näringsinnehåll

  • Portionerr: 2

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo

Du kanske också gillar

2 kommentarer

Emelie 24 januari, 2017 - 13:19

Hur brukar du tänka kring fett? Har du någon speciell nivå som du märker att du behöver för att hålla dig mätt och nöjd?

Svara
Åse 24 januari, 2017 - 13:54

Nej, äter tills jag är mätt 🙂 pimpar inte maten med fett utan väljer naturliga fettkällor och är inte rädd för fett 🙂

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.