"Pasta" Pesto med kyckling och buffelmozzarella

av Åse

Hej hej!
Jag pausar i soffan efter gymmet och lunchen och tittar på ett Timeless avsnitt, såååå bra! (Viaplay).
Stackars Daniel är hemma och sjuk, händer typ ALDRIG att han sjukskriver sig.
Jag hoppas jag slipper det, nu när jag är på gång med träningen igen!
Syrran och jag ska ta Body Balance nu vid 16:45 – skööööönt!
Som sagt, efter gymmet käkar jag gärna proteinrikt och idag blev det det här! Rackarns gott! 43 g protein och 10 g kolhydrater.
Pastan består av förvälld vitkål – love it!!
Den dressade jag sedan med pesto. MUMS!
Kycklingen är Kronfågels minutfilé, den tar bara 6 minuter att tillreda så är den klar.
Marineras först i MCT (kokosolja utan smak går också bra alterntivt olivolja) och tamarisoja, salt och peppar sedan steker jag den bara i het panna, låter sedan vila under aluminiumfolie och skär upp den.

Ruccola i botten, sedan vitkålen, romanticatomater, minibuffelmozzarella, basilika, kyckling och riven gruyere! YUM!
Fick bli post-workoutmål OCH pre-workoutmål på en och samma gång!
PS! Buffelmozzarella är ett bättre val än vanlig mozzarella gjord på komjölk. Vi skriver om varför i vår bok LCHF 2.0.



Skriv ut

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

"Pasta" Pesto med kyckling och buffelmozzarella


  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer
  • Marinad: 2 msk olja, 2 msk tamarisoja, 1/2 tsk salt, torkad basilika och 1 krm svartpeppar
  • 300 g riven vitkål
  • salt, eller grönsaksbuljong
  • 4msk pesto
  • 2 handfulla ruccola
  • 6 romanticatomatet
  • 8 minibuffelmozzarella
  • Några blad färsk basilika
  • riven grueyere eller parmesan

Instruktioner

  1. Marinera kycklingen snabbt i påse.
  2. Stek den sedan i het panna.
  3. Förväll den rivna vitkålen i saltat vatten, ca 5 minuter. Låt rinna av i durkslag.
  4. Blanda vitkål, mozzarella och tomater med pesto.
  5. Lägg ruccola i en djup tallrik, sedan vitkålsröran, sedan lite färsk basilika, sedan skivad kyckling och toppa med riven ost.

Nutrition

  • Serving Size: 2

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

2 kommentarer

Emelie 24 januari, 2017 - 13:19

Hur brukar du tänka kring fett? Har du någon speciell nivå som du märker att du behöver för att hålla dig mätt och nöjd?

Svara
Åse 24 januari, 2017 - 13:54

Nej, äter tills jag är mätt 🙂 pimpar inte maten med fett utan väljer naturliga fettkällor och är inte rädd för fett 🙂

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.