Pasta med prosciutto, ricotta och gorgonzola

16 februari, 2010

Inte lätt att pausa när man får så många rara kommentarer ifrån er – kul att se så många nya!, jag skickar ett kollektivt tack här! Känns jätteskönt att ha lite paus faktiskt, eller paus och paus – jag drar ner på datortiden och jag inser att jag nog får införa det framöver – dra ner lite på datortiden, mår mycket bättre av det!

Vi har ätit gott i helgen, pointsräknat men gott!
I lördags åt vi helstekt ryggbiff med Jensens pepparsås, baconinlindad sparris, stekta champinjoner, wokade grönsaker och grillad tomat. Mmmmmm!
Först invigdes dock mitt Hard Rock caféglas från London med en Strawberry Daiquiri =)

I lördags blev det pepparbiff med potatismos, baconinlindad sparris (favorit) gorgonzolasås och Jensens Bearnaise.

Till kvällens middag – lillördag å allt, så bestämde jag mig för att försöka återskapa min och syrrans middag från den italienska restaurangen sista kvällen i London – och jag tycker allt att jag lyckades!! Blev mycket mycket gott!!

4 per á 12 PP

500 g  pasta typ större penne (stora rör) – DUOVAL
100 g gorgonzola
125 g ricotta
8 skivor prosciutto


ruccola
havssalt, nymalen svartpeppar


Haha pastan syns knappt! Men det är en stooor, djuuuup tallrik – så pasta fanns det gott om!

Koka pastan, spara ca 1 dl av pastavattnet innan du häller upp pastan i durkslag.
Häll tillbaka pastan i den stora kastrullen och ställ på plattan (som du stängt av så det bara är eftervärme) och lägg i gorgonzolan och ricottan, blanda väl. Spä lite med pastavattnet till önskad krämig konsistens. Salta och peppra.
Häll upp pastan, lägg prosciutton runt pastan och toppa med ruccola och gärna riven parmesan.

På fredag kommer en väninna från Sthlm ner för att hälsa på mig och kusselina Aika och då ska vi och syrran ut och äta på favoritrestaurangen Haket här i HBG, muuuuums! Fördrink hos Aika innan.


På lördag ska jag ha en tjejfest som heter duga här hemma, vi blir 14 tjejer och vi ska äta italiensk planka! Alla bidrar med 200:-, för det köper jag in mat, snacks, godis, läsk (groggvirke). På så sätt kan vi träffas alla över god mat utan att det kostar värdinnan både pengar och massa jobb!!
Det enda de tar med sig är vad de vill dricka i alkoholväg under kvällen.
Vi festar och partajar här och gör sedan Helsingborg osäkert 😉 Lär komma bilder! =)

Ha en skön vecka, tills vi hörs igen!

57 kommentarer
0

Du kanske också gillar

57 kommentarer

husbilskajsa 20 februari, 2010 - 00:11

Hej Åse!
Än en gång.. tack för alla ” goa recept du delar med dej, hade tjejträff och bjöd på kyckling i konjak, o jordg.moussen, allt blev succe´`. Skall testa ditt pastarecept i morgon, såkert supergott:) som allt annat du lagar.
Ha en skön o trevlig helg,
Förresten har du testat att åka längdåkningsskidor nu när det är skånevinter? en helt underbar motion för hela kroppen:)Kram Karin

Svara
Åse 22 februari, 2010 - 09:45

Hääärligt att det smakade!! Nej aldrig provat längdskidor tyvärr :((

Svara
tina 19 februari, 2010 - 14:19

Wow! Jag blir alldeles stum, åh vad mycket gott! Varför var inte jag bjuden?!

Svara
1 2 3 4

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.