Pasta med prosciutto, ricotta och gorgonzola

16 februari, 2010

Inte lätt att pausa när man får så många rara kommentarer ifrån er – kul att se så många nya!, jag skickar ett kollektivt tack här! Känns jätteskönt att ha lite paus faktiskt, eller paus och paus – jag drar ner på datortiden och jag inser att jag nog får införa det framöver – dra ner lite på datortiden, mår mycket bättre av det!

Vi har ätit gott i helgen, pointsräknat men gott!
I lördags åt vi helstekt ryggbiff med Jensens pepparsås, baconinlindad sparris, stekta champinjoner, wokade grönsaker och grillad tomat. Mmmmmm!
Först invigdes dock mitt Hard Rock caféglas från London med en Strawberry Daiquiri =)

I lördags blev det pepparbiff med potatismos, baconinlindad sparris (favorit) gorgonzolasås och Jensens Bearnaise.

Till kvällens middag – lillördag å allt, så bestämde jag mig för att försöka återskapa min och syrrans middag från den italienska restaurangen sista kvällen i London – och jag tycker allt att jag lyckades!! Blev mycket mycket gott!!

4 per á 12 PP

500 g  pasta typ större penne (stora rör) – DUOVAL
100 g gorgonzola
125 g ricotta
8 skivor prosciutto
ruccola
havssalt, nymalen svartpeppar


Haha pastan syns knappt! Men det är en stooor, djuuuup tallrik – så pasta fanns det gott om!

Koka pastan, spara ca 1 dl av pastavattnet innan du häller upp pastan i durkslag.
Häll tillbaka pastan i den stora kastrullen och ställ på plattan (som du stängt av så det bara är eftervärme) och lägg i gorgonzolan och ricottan, blanda väl. Spä lite med pastavattnet till önskad krämig konsistens. Salta och peppra.
Häll upp pastan, lägg prosciutton runt pastan och toppa med ruccola och gärna riven parmesan.

På fredag kommer en väninna från Sthlm ner för att hälsa på mig och kusselina Aika och då ska vi och syrran ut och äta på favoritrestaurangen Haket här i HBG, muuuuums! Fördrink hos Aika innan.
På lördag ska jag ha en tjejfest som heter duga här hemma, vi blir 14 tjejer och vi ska äta italiensk planka! Alla bidrar med 200:-, för det köper jag in mat, snacks, godis, läsk (groggvirke). På så sätt kan vi träffas alla över god mat utan att det kostar värdinnan både pengar och massa jobb!!
Det enda de tar med sig är vad de vill dricka i alkoholväg under kvällen.
Vi festar och partajar här och gör sedan Helsingborg osäkert 😉 Lär komma bilder! =)

Ha en skön vecka, tills vi hörs igen!

57 kommentarer
0

Du kanske också gillar

57 kommentarer

husbilskajsa 20 februari, 2010 - 00:11

Hej Åse!
Än en gång.. tack för alla ” goa recept du delar med dej, hade tjejträff och bjöd på kyckling i konjak, o jordg.moussen, allt blev succe´`. Skall testa ditt pastarecept i morgon, såkert supergott:) som allt annat du lagar.
Ha en skön o trevlig helg,
Förresten har du testat att åka längdåkningsskidor nu när det är skånevinter? en helt underbar motion för hela kroppen:)Kram Karin

Svara
Åse 22 februari, 2010 - 09:45

Hääärligt att det smakade!! Nej aldrig provat längdskidor tyvärr :((

Svara
tina 19 februari, 2010 - 14:19

Wow! Jag blir alldeles stum, åh vad mycket gott! Varför var inte jag bjuden?!

Svara
kiwielin 17 februari, 2010 - 19:33

Ååå vad man blir hungrig av att titta in här, du är helt klart min allra största matinspiratör! Kombinationen viktväktare och livsnjutare är oslagbar, tänk att vi får äta och dricka så mycket gott och ändå gå ner i vikt!

Svara
HeIena 17 februari, 2010 - 19:09

Guud Va härlig Daiquirin såg ut!
Hur gör du den? 🙂

Svara
Åse 17 februari, 2010 - 19:51

4 cl rom
2 cl pressad lime
2 cl sockerlag
4-6 jordgubbar frysta
ca 0,5 dl krossad is

Mixa i blender och servera! =)

Svara
HeIena 17 februari, 2010 - 20:41

Åh tack så mycket! 🙂

Svara
Aika 17 februari, 2010 - 18:18

Sej ju förföriskt gott ut! Kanske det ska vara du som gör huvudrätt på nästa mammamys 😉

Pöss pöss

Svara
Lakris 17 februari, 2010 - 17:25

He he… efter det där supergoda bilderna är jag glad att det nu är middag !

Vart sååå hungrig 😉

Svara
Cat 17 februari, 2010 - 13:44

När öppnar du din restaurang, jag skulle ha stående bord där!
Såååååååååå himla gott ser det ut, LOVE IT!
Kram

Svara
Johanna 17 februari, 2010 - 11:06

Om du gillar schyssta Amarone-viner till ”budget-priser” måste jag tipsa om min favorit, Capitel de’Roari, om du inte redan testat. Samma budget-prisklass som Amarone Classico men ännu schysstare! =)

Douglas Green har jag däremot inte testat, skall jag helt klart göra.

Svara
Åse 17 februari, 2010 - 13:11

Tack för tipset! Spännande! Jag har druckit dyra Amarone som inte var lika gott som Classico så ska bli spännande att prova det du rekommenderar!

Svara
Johanna 17 februari, 2010 - 13:25

Ja, varför betala mer än man tycker att det är värt!? Även en budget-Amarone kostar ju en liten slant (även om vin definitivt är kul att lägga pengar på!).

Ska dricka Domìni Veneti, som också ligger i den prisklassen, på fredag, jag ska rapportera om jag tycker att den slår Capitel! =)

Såg nu att Douglas Green är en bag utan box. =) Kul!

Svara
Åse 18 februari, 2010 - 10:04

Köpte Capitel igår 😉 Inte provat ännu dock – återkommer!
Btw, beställde jag ett ”bäst i test” boxvin i går via vinguiden.se (levereras till systembolaget. Casas Patronales Carmenère Cabernet Sauvignon Syrah 2008
Spännande att se om det är i klass med ”mitt” Douglas Green 🙂

Svara
Johanna 18 februari, 2010 - 13:07

Ska bli spännande att se vad du tycker om Capitel. =)

vinguiden.se är kanon. Har beställt bland annat Periquita Reserva på box därifrån (finns bara på flaska i ordinarie sortimentet på Bolaget), det är gott tycker jag. Du får rapportera om Casas Patronales är bra. Jag har blivit lite besviken på carmenére-blandningar tidigare men Mont Gras är rätt gott till lågt pris (är dock shiraz istället för cabernet sauvignon med carmenéren)

Förresten såg jag i ett gammalt inlägg att du letade vita viner. Om du fortfarande gör det är mitt favorit-”vardags”-vin Vicar’s Choice (85 kr), en sauvignon blanc från Nya Zeeland. Jag är annars mer inne på röda viner men detta är riktigt schysst.

Haha, man kan nästan inte ana att denna konversation är viktväktare emellan. =)

Johanna 18 februari, 2010 - 13:13

Och så kan jag inte låta bli att avsluta den här konversationen utan att nämna ett vin till, om du någon gång känner för att byta ut amaronen mot ett annat vin (som är som en rejäl ”käftsmäll” att dricka, som en vän uttryckte det). Seghesio (175 kr), en zinfandel från USA, är faktiskt ett av de godaste vinerna jag druckit och slår många betydligt dyrare viner på fingrarna.

Åse 18 februari, 2010 - 15:58

Kul!! Ska provas! Jag är också rödvinsdrickare men måste ha vitt till fisk och skaldjur 😉 Chardonnayet vi drack igår var gott tyckte jag!

Sussilur 17 februari, 2010 - 10:50

Åh, så smarrigt allt ser ut! 🙂

Svara
HannaC 17 februari, 2010 - 10:42

Det ser LOVELY ut! Blir så sugen på en rejäl köttbit med sås till. Låg i magsjuka igår så det kanske får bli något snällare mot magen idag!

I och med magsjukan blev jag väldigt tacksam för att jag inte än så länge varit illamående i min graviditet. Håller tummarna för att det fortsätter så!

Svara
jennyh 17 februari, 2010 - 10:39

Maten såg underbart god ut. Visst mår man bättre av mindre dator tid, det gör jag med känner jag 🙂 Håller du fortfarande koll på kolhydraterna eller kör du ProPoints med kolhydrater?

Svara
Åse 17 februari, 2010 - 10:49

Ja det blir ju lätt så att hobbies har man svårt att begränsa.
Jag varierar när det gäller kolhydraterna, äter oftast gi låga kolhydrater men på helgen så äter jag allt så länge det är inom pointsen. Tycker jag har en bra balans som fungerar bra för mig! Har jag kolhydratknarkat så tar jag några dagar med ren lc kost, det får mig på banan direkt.

Svara
Agneta 17 februari, 2010 - 10:37

Hej Åse. Skönt att du é tillbaka. Saknat dina inlägg. Har själv också dragit ner på datatiden, det får liksom inte bli något tvång. Är ju själv nu med på VV online. Tycker det funkar ok. Har ju bara 2 kilo kvar, har gått ner 12 innan sammanlagt. Du är en sån ”sporre”. Ha en härlig tjejkväll i helgen.

Svara
Anna D 17 februari, 2010 - 10:14

Strawberry daiquiri, så härligt med sommardrink mitt i vintern. Jag ska också blanda en i helgen! Maten ser kanongud ut.

Svara
mallan 17 februari, 2010 - 10:02

Oj vad gott! Tack!

Svara
nettchen 17 februari, 2010 - 09:57

kul att se att du kommit tillbaka med dina fina bilder, ska verkligen prova pastan. Hoppas din tjejkväll blir toppen, man gör det för sällan. Vad kul att vara ett så stort gäng och utgång i Helsingborg är ju aldrig fel.

Svara
Therese 17 februari, 2010 - 09:44

Roligt att du är tillbaka med härliga bilder och recept! Nu blev jag sugen på biff.

Svara
Skogsgumman 17 februari, 2010 - 09:33

Härliga biler och jätteroligt att höra från dig igen *s*
Ibland är det klokt att dra ner lite på datortiden, känner så väl igen det: ”att helt plötsligt så har tiden bara runnit iväg” och lättast är det nästan om man helt bara använder den stataionära, inte lika bekväm.

Hoppas tjejkvällen bli kanon för er, har som smått själv börjat planera min egen (& mars), Italiensk planka,, vad är det???

Ha nu en bra dag!

Svara
magnooli 17 februari, 2010 - 09:16

Denna blogg är verkligen ett bevis på att man kan äta allt när man viktväktar!
Toppenjobb från dig Åse.

Svara
Åse 17 februari, 2010 - 09:31

Tack! ja det kan man verkligen!

Svara
cathrine 17 februari, 2010 - 08:06

Hej, Trevlig sida jag har hittat. Ett problem bara att jag måste logga in varje gång jag skall komma hit. Den vill inte spara. fast jag har kruxat att spara denna så är det inte med de andra.
Sedan funderar jag vilken ”diet” du använder när du har blivit så smal. För lchf har jag inte sett ngn som blivit så smal. Äter själv dem och skall ännu gå ner 10 kg. Sportar numera 3 veckor har jag gjort det nu på gymmet 5 gånger i veckan är jag där. Är 40 år också …. ; ( Har du gjort ngn operation som hjälper eller? Hoppas du kan svara på mitt mail

Svara
Åse 17 februari, 2010 - 08:47

Hej! Jag har aldrig ätit LCHF utan jag har gått ner med dels Viktväktarna men även med en kaloribegränsad LC variant (lågkolhydratkost mer like South Beach)
Nej jag har inte gjort någon viktminskningsoperation =)
Att gå ner de sista med LCHF kan nog vara svårt då man kommer upp i ganska mkt kalorier när man äter så mkt fett och ju mindre du väger ju mindre energi behöver du, då är det oftast bäst att kaloribegränsa.

Lycka till.

Svara
Britt 17 februari, 2010 - 07:55

Åhh, vilka härliga bilder! Baconlindad sparris har jag aldrig ätit men ser ju jättegott ut. Jag skulle vilja prova använder du fryst sparris o hur gör man(kanske dum fråga)

britt

Svara
Åse 17 februari, 2010 - 09:52

Det är otroligt lätt och gott! Du köper färska gröna sparris, skär av en bit av stjälken nederst och sedan lindar du ca 2 skivor bacon runt ca 4 stycken och steker så de får fin yta och baconet steker av fett.

Svara
Jenjo 17 februari, 2010 - 07:40

Det vattnas i munnen, precis som vanligt när du lägger ut dina matbilder! Ser jättegott ut alltihop, men pastafreek som jag är blir det nog att testa den sista maträtten först.
Ha så kul i helgen på dina äventyr!
KRAMIS

Svara
Åse 17 februari, 2010 - 09:32

Den var såååå enkel och GOD! Perfekt när man har gäster (om de gillar ädelost) för det går snabbt och lätt och går ju att göra till många!

Svara
jobi55 17 februari, 2010 - 06:34

Jensens såser kan man pp beräkna dom eller höftar du..har du nån aning på vad de ligger på i så fall/ mia
De är ju bara så goda

Svara
Åse 17 februari, 2010 - 09:38

Japps man kan räkna PP på dem! Pepparsåsen låg på 1 PP på 100 g, sedan blandar man ju den med lika delar grädde, så om du vill ha en 1 dl sås till din portion så blir det 3 PP om du använder 15% grädde

Svara
Liiza 17 februari, 2010 - 00:03

Halloj!
Oj va goda de tallrikarna ser ut!
Jensens såser, är det några färdiga såser som man kan köpa, eller några man svänger ihop själv?

Imorgon är det vägning v2 för mig (v1 hade jag minus 2,2 🙂 )
, jag hoppas faktist på en +-0, har varit på många festligheter i helgen 🙂
Ha d gott, Kraam!//Lisa

Svara
Åse 17 februari, 2010 - 09:38

Jensens finns i välsorterade affärer, vårt ICA Maxi har dem! De är förpackade i plastflaskor.

Svara
Åse 17 februari, 2010 - 09:39

Glömde säga, lycka till i morrn!

Svara
Liiza 17 februari, 2010 - 15:25

Tackar! Det gick faktist bra, trots helgens festligheter blev det ett -1,2! Tokglad är jag!

Då måste jag kolla efter de såserna, tackar!
Det blir nog också lite baconlindad sparris till helgen-mumsigt!

Tack (igen) för all inspiration!
Kraam på dej!

Svara
Åse 17 februari, 2010 - 22:05

Men Gud så kuuuul!!! Stort grattis och BRA jobbat!!!! Fortsätt så!!

mallaba 16 februari, 2010 - 23:40

Trevliga och inspirerande inlägg som vanligt…och maten ser gudomligt god ut.

Svara
Wellbeingofme 16 februari, 2010 - 22:35

Åhhå vilka lyxiga middagar, ser väldigt gott ut!

Det där med tjejfest lät ju inte alls fel det heller, hoppas att ni får en toppen kväll. Kram

Svara
sannaslillavra 16 februari, 2010 - 22:16

Mums, ser lika gott ut som vanligt. Här sitter man och dreglar ner hela tangentbordet av att kika på dina bilder 😉
Ha det så kul ute i helgen.

Kram

Svara
sarah 16 februari, 2010 - 21:57

Mums!!!!
Hur många pp beräknar du för kötträtterna? Ser otroligt gott ut. Har letat efter den sås du använder, men inte hittat? Var köper de den? För den är väl på ”tetra”? Hittar inget alls med det märket här i Blekinge 🙁

Sedan en fråga till….. äppeldrinken du gjorde för ett tagsedan.. hur gjorde du den?
kraaaaaaaaam

Svara
Åse 17 februari, 2010 - 09:48

Det kommer jag inte ihåg nu, men kött är ju 5 PP duoval och så lägger man till för tillbehören.

Såserna finns i plastflaskor och märket är Jensens Böfhus: http://www.jensensfoods.se/

Apple Cosmopolitan är 3 cl vodka, 3 cl Sourz Sour Apple, 1 dl ananasjuice. Skakas med is.

Svara
Sara81 16 februari, 2010 - 21:48

Men så galet roligt ni kommer ha! Låter som en riktig succéhelg!!

Svara
Åse 17 februari, 2010 - 22:05

Jaaaaaa! Men tänk pm du kunde kommit ner också!!!!

Svara
Sara81 18 februari, 2010 - 16:45

Ja jäklar, då hade det varit som på den gamla goda tiden! Hehe 😉 Next time baby!!

Svara
Millis 16 februari, 2010 - 21:41

Åh va goda alla rätterna såg ut!Då är mina middagar till helgen räddade ;D
Hoppas ni alla får en fantastikt kul tjejkväll!
Det låter som om det inte går att misslyckas med det upplägget 🙂

Svara
Dagarna 16 februari, 2010 - 20:30

Sååååå gott allt ser ut!
Kan du inte börja skriva vad ni dricker för vin till maten också 😉

Svara
Åse 16 februari, 2010 - 20:33

Haha ja snart kan du ju börja dricka igen;))

Kan ju skriva redan nu att OFTAST så dricker vi vårt favorit-box-in-wine: Doulgas Green
Och på helgen oftast vårt favorit-Amarone: Amarone Classico
men emellanåt provar vi ju massa andra roliga flarror så det var en bra idé! kramis!

Svara
Dagarna 16 februari, 2010 - 20:36

Låter bra!
Ska bli gott att byta ut bubbelvatten mot något rött.

Svara
thean163 16 februari, 2010 - 20:25

Oj vad allt ser gott ut! Måste prova! 🙂

Svara
Kristina 16 februari, 2010 - 20:24

Härligt att du är tillbaka, även om jag trodde jag skulle få vänta längre;) Den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge;) Hoppas du får en toppen vecka!! Kram

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.