Pasta med parma, soltorkade tomater och feta

3 december, 2018

Hej hej!

Åh detta är en gammal favorit här hemma som jag stundtals glömmer, jag har lagt upp receptet här uppe många ggr i lite olika varianter men så här gjorde vi den för någon helg sedan!

Vi kör på bönpasta, den är glutenfri och låg i kolhydrater men välj vad ni vill ha! Tex mitt recept på lågkolhydrat tagliatelle
Jag ÄLSKAR pasta! Men min hjärna tycker det är på tok för gott så jag blir inte nöjd på en normal portion därför undviker jag det. Jag tjatar ju lite om detta med att äta konsekvensmedvetet och det är en bra regel att ha och missförstå mig inte – jag går inte runt och analyserar alla val jag gör, ibland ska mat bara vara njutbart! Men att ha i baktanke på hur maten påverkar oss är viktigt för att vi ska orka länge =)

Rätten består av pasta, ruccola, parma, fetaost, parmesan, körsbärstomater och så en dressing och det är den som jag varierar.
Den här gången gjorde jag en dressing på färskost, smetana, röd pesto och vitlök. SÅ gott!

Prova detta hörrni, sååååå gott!

Skriv ut

Pasta med parma, soltorkade tomater feta

  • Författare: Åse
  • Portioner: 2

Ingredienser

Valfri mängd pasta
80 g parmaskinka
60 g fetaost
4 st soltorkade tomater, strimlade
2 nävar Ruccola
6  st körsbärstomater
40 g hyvlad parmesan

Dressing:
1/2 dl smetana eller turkisk yoghurt / creme fraiche
1 msk röd pesto
1 vitlöksklyfta, finriven
salt, peppar


Instruktioner

Förbered dressingen och ställ kallt.
Koka / förbered pastan.
Lägg upp ruccola på tallrikarna sedan pasta, pasta, körsbärstomater, fetaost, soltorkade tomater, avsluta med dressing och hyvlad parmesan,

Du kanske också gillar

3 kommentarer

kristina 5 december, 2018 - 16:03

Hej, måste nog införskaffa en crock pot. det ser så smidigt och gott ut det du lagar. Men kan man laga i vanlig gryta med de recept du har? tänkte på örtagårdskycklingen du la ut häromdagen. Hälsningar Kristina

Svara
Åse 6 december, 2018 - 11:51

Hej! Örtagårdskycklingen finns HÄR utan Crockpot, kallas Åse kyckling där: http://www.56kilo.se/ases-kyckling/

Svara
Eva 3 december, 2018 - 20:35

Tack för en jättebra blogg! Vad använder du för matberedare? Har du tips på en bra? Tack på förhand.

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.