Pasta med Champinjon och Baconsås

16 oktober, 2014

God middag! Lika ruggigt i dag och jag är lika glad att jag måste sitta inne och jobba!
Jag har precis fått i mig dagens första mål, Kesobröd med ägg, majjo och prästost + min älskade Citron och Ingefäradryck – Mätt som bara den nu!

012A1471

I går var det storstädning här hemma, helt underbart när det luktar så rent och man VET att det är rent.
Det passade extra bra, lillördag som det var.
Vi äter alltid lite extra gott på onsdag, fredag och lördag – tycker det är mysigt med helgkänsla! 
012A1445

012A1440

Jag gjorde den glutenfria lågkolhydratpastan och så gjorde jag min absoluta pastasåsfavorit som jag gjort i snart 20 år.
Det var min syster Pia som först bjöd på den en gång. Muuuuums!!
Det är en sådan där sås som blir lite olika från gång till gång 🙂
012A1453

012A1455

012A1465

Skriv ut

Champinjon & Baconsås

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Förberedelsetid: 5
  • Tillagningstid: 10
  • Totaltid: 15 minutes

Ingredienser

  • 3 paket bacon
  • 500 g champinjoner
  • 5 dl creme fraiche
  • 1 dl grädde
  • 3 st gula lökar
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 0,5 msk kinesisk soja
  • 1 msk fond med smak av schalottenlök
  • salt, svartpeppar
  • parmesan och timjan.

Instruktioner

  1. Stek baconet krispigt, lägg ner finhackad lök och vitlök en stund. Fräs champinjonkvartar i smör.
  2. Häll av baconflottet (om du vill) och rör ner creme fraiche, grädde och champinjoner. Smaka av med fond, soja och salt och peppar.
  3. Låt allt småputtra ihop en stund.
  4. Servera med pasta, riven parmesan och timjan.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 6

Hoppas ni alla mår bra! Det är lite tyst om er! Saknar era rara kommentarer ♥

16 kommentarer
0

Du kanske också gillar

16 kommentarer

Pixie 6 oktober, 2016 - 17:54

Tusen tack för alla recept. Nyligen börjat äta mig mot bättre hälsa och behöver bra recept och inspiration vilket man hittar massor av i din blogg. 🙂
Kram

Svara
Anna 23 oktober, 2014 - 22:02

Jag håller med Kicki S, dina recept känns fräscha och sunda och utan en massa smör och grädde. Jag har inget emot smör och grädde, men tycker lätt att det blir äckligt när maten simmar i fett…att lägga extra smörklickar på maten har jag aldrig förstått mig på. Det känns alltid så roligt att besöka din blogg, läsa dina inlägg och inspireras av dina recept! Jag har lagat åtskilliga av dina recept vid det här laget, och alla gäster har varit helt lyriska över hur goda de är…stort tack för gångna och kommande komplimanger!!!

Svara
Kicki Sjölander 22 oktober, 2014 - 08:35

Den glutenfria pastan fick bli tillbehör till familjens kycklinggryta igår! Helt suveränt! Lätt att göra och bra alternativ till pasta…som du skrivit. Jag saknade inte alls pastan igår!
Till skillnad från andra LCHF och liknande recept känns dina recept fräscha och inte så galet fettdrypande! Jag ÄLSKAR din blogg!!! Är så glad att jag hittat hit! 🙂

Svara
Åse 22 oktober, 2014 - 09:01

Åh vad glad jag blir! TACK och roligt det blev gott! =))

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.