Passionsfrukts panacotta

19 februari, 2012

Ni vet att jag älskar pannacotta! Bästa efterrätten i alla kategorier och går att anpassa hur mycket som helst!
I går gjorde jag en variant som jag velat prova läääänge men fick tummen ur när jag såg att Annika hade med den i sin nya fantastiska bakbok!
Det blir så gott med turkisk yoghurt i! Jag älskar passionsfrukt så denna varianten är nog en ny pannacotta favorit!

3-4 portioner

4 dl grädde
1 dl turkisk yoghurt
1 vaniljstång
ev sötning: motsvarande 1 dl strösocker (jag använder 3 msk sukrin + knivsudd stevia)


4 passionsfrukter
2 gelatinblad

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter. Skär upp vaniljstången och gröp ur innanmätet, lägg allt i kastrull tillsammans med grädden, låt sjuda i 5 minuter. Ta bort från plattan, sila bort vaniljstången och smaksätt med sötning, vispa ner yoghurt, gröp ur 2 passionsfrukter +lägg ner gelatinbladen. Häll upp i glas och lägg plastfolie ovanpå, ställ kallt i några timmar! Vid servering gröp ur resterande passionsfrukter och fördela ovanpå.

12 kommentarer
0

Du kanske också gillar

12 kommentarer

Ida 1 november, 2017 - 06:37

Hej Åse! Jag bokstavligen älskar det här receptet, helt magiskt! Tack för alla fina recept 🙂

Svara
Åse 1 november, 2017 - 07:31

Härligt att höra! 🌸

Svara
Passionsfrukt och Jordgubbspannacotta « fettresan 6 maj, 2012 - 13:24

[…] i receptet har jag lånat ifrån Åses blogg Share this:TwitterFacebookLike this:GillaBli först att gilla denna […]

Svara
God morgon sköna Söndag! 29 april, 2012 - 08:38

[…] Passionspannacotta! […]

Svara
Annika Rogneby - Bakglädje med LCHF 19 februari, 2012 - 20:54

Vad roligt Åse att du gillade den! Vad glad jag blir. Ja visst blir det gott med turkiska youghurten, den bryter så fint av så det blir lite syrligt och sött på samma gång 🙂

Allt gott/Annika

Svara
Jenny 19 februari, 2012 - 17:18

När ska yoghurten i?

Svara
Åse 19 februari, 2012 - 17:29

Tillsammans med sötningen och gelatinbladen.

Svara
Malin - Q r i s t a a l l ♥ 19 februari, 2012 - 14:27

Åh fy tusan vad det såg gott ut! Det måste jag testa!

Svara
Jimmie 19 februari, 2012 - 13:53

Panacotta är oxå en favorit här hos oss och med passionsfrukt blir den säkert väldigt fräsch.
Brukar ibland göra panacotta helt utan sötning och det funkar faktiskt väldigt bra.

Ha en skön söndag/Jimmie

Svara
Monkan 19 februari, 2012 - 12:27

Håller med. Pannacotta är den bästa efterrätten! Och vad snyggt det ser ut i glaset! Jag älskar snygg mat…ja, eller efterrätter.

Svara
Åse 19 februari, 2012 - 13:01

Haha,jag med!!! Mat ska vara vackert och snyggt! :))

Svara
Susanne - Lätta och Goda recept 19 februari, 2012 - 11:34

Åh, det ser helt suveränt gott ut.
Tack för tips 🙂

Kram

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.