Parmesanraka med löjrom och rödlök

27 september, 2018

Detta är ju så gott som förrätt, prova till helgen kanske?
jag steker alltid i kokosolja utan smak då blir de som frasigast. Låt dem steka på medelvärme till låg värme så blir de frasigast.
Jag börjar med att hetta upp pannan med oljan i och precis sekunden innan jag klickar i smeten så sänker jag, då får man bra yta med en gång.

Foto: Mikael Eriksson

 

Smaklig spis! 💕

Skriv ut

Parmesanraka med löjrom och rödlök

  • Författare: Åse
  • Portioner: 2

Ingredienser

1 ägg
125 g keso (halv liten burk)
3/4 msk fiberhusk
salt, peppar
1/2 gul lök
1 dl riven parmesan


Instruktioner

Finhacka löken och stek mjuk i kokosolja eller i smör.
Mixa ihop ägg, fiberhusk, keso med stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
Rör ner löken och osten i kesosmeten.
Stek 4 plättar i kokosolja utan smak på medelstark värme.  Några minuter på varje sida, platta gärna till plättarna efter en vändning.
Servera med en klick smetana eller creme fraiche, löjrom och hackad rödlök.

12 kommentarer
5

Du kanske också gillar

12 kommentarer

Annika 15 oktober, 2018 - 10:20

Hej! Jag vill tacka för alla bra recept! Det är nästan bara när jag lagar din mat som alla i familjen tycker maten är god.

Svara
Åse 15 oktober, 2018 - 10:52

Kul att höra!! Kram!

Svara
camilla 27 september, 2018 - 17:48

wow utprintad och lagd till önskelistan framöver. Ser framför mig dessa go’bitar med lite bubbel inför en fredagsmiddag med vänner. Kul att du uppdaterar så pass ofta också, roligt med blandningen av recept, mat, inredning och lite familj.

De snygga chelseabootsen från Country dreams är mina nu 🙂 Sen har jag spanat in lite snyggt på andra rabattkoder du har haft & om inte nu så har jag snart en lång önskelista till julen till mig själv 🙂

Svara
Åse 28 september, 2018 - 08:41

Roligt att du uppskattar! =)
Tack för feedback!

Kul att höra! Shoppa på!! 🎉🌸 Trevlig fredag!

Svara
Sandy 27 september, 2018 - 17:31

Åse, jag har läst din blogg ett tag men aldrig kommenterat… Sorry 😉 Ville bara säga ett stort tack för din fantastiska blogg och alla dina fantastiska recept! Jag och min sambo lagar mat från dina recept minst 2 ggr per vecka 🙂 Måste också säga att din senaste bok ’Åses kök’ är helt underbar 🙂 Tack för allt

Svara
Åse 28 september, 2018 - 08:42

Hej Sandy! vad glad jag blir, tack! Stor kram!

Svara
Charlotta 27 september, 2018 - 16:38

Jag håller utkik efter godsaker till en buffé, är dessa goda rumstempererade eller är de bäst nystekta? Mvh Charlotta

Svara
Åse 28 september, 2018 - 08:43

Jag tycker generellt att de är godast nystekta men fun kar väldigt bra rumstemperade också!

Svara
Jeanette 27 september, 2018 - 14:12

Wow vad mycket goda recept du delat med dig av sista tiden. Är så dålig på att kommentera men nu måste jag säga, det är såå kul att läsa din blogg Åse, och såå roligt med många inlägg:) Keep up the good work, kraaam Jeanette

Svara
Åse 27 september, 2018 - 14:38

Tack vad roligt att höra! 😍

Svara
Catti 27 september, 2018 - 15:06

Kan bara instämma med Jeanette, jag lagar i princip bara Åses recept numera. Fantastisk blandning av kött, fågel, fisk o grönt, lättlagat med ingredienser som är lätta att få tag på o samtidigt fantastiskt gott! Jag har faktiskt aldrig misslyckats med något av Åses recept o det vill inte säga lite…kan bara uppmana alla att prova!

Svara
Jenny 27 september, 2018 - 12:04

Detta är en av mina favoriter 😍 gött till småplock om man vill ha ett matigt tilltugg😊

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.