Parmesanpanerad torsk med kräftsås

1 mars, 2011

Jag hittade ett paket med torskfilé i frysen som blev till en smarrig fiskrätt efter ett gammalt Coop recept som jag moddade om!

4 portioner

400 g torskfilé
1 ägg
100 g riven parmesan
vitpeppar
salt
1/2 fiskbuljong


2 dl grädde
170 g kräftstjärtar
2 msk klippt dill
1 blomkålshuvud + 2 dl grädde
1 pressad vitlöksklyfta
ca 100 g champinjoner
1/2 tsk dragon

Tina fisken, sätt på ugnen, grill 200 g. Smöra en ugnsform, skiva champinjoner.
Dela fisken i 4 delar. Vispa upp ägg och riv parmesan.


Peppra äggblandningen lite med vitpappar.
Panera fisken i ägg + parmesan och lägg i formen. Pressa i vitlöken, dragon, smulad buljongtärning, skivade champinjoner och kräftstjärtar utan lake. Häll grädden vid sidan av fisken** och låt formen stå i ugnen 20-25 minuter. Strö över dill.

Koka blomkålsbuketterna mjuka i grädden ca 8-10 min, salta och peppra efter smak med salt och vitpeppar.

** Se till att ha en tillräckligt vid form så inte grädden täcker fisken, annars får inte fisken en fin yta!

11 kommentarer
0

Du kanske också gillar

11 kommentarer

10 år yngre, dagbok | Kostrådgivare - Blogg 8 oktober, 2012 - 21:10

[…] middag blev det parmesanpanerad torsk med kräftsås, supergott! Jag hittade receptet på bloggen 56 kg.se. Ni måste gå in på den bloggen, jag har sagt det förut, jag vet, men den är verkligen bra. […]

Svara
Parmesanpanerad torskfilé med champinjon & räksås « 25 april, 2012 - 19:10

[…] gjorde jag en FANTASTISKT god fiskrätt. Receptet är modifierat och kommer från 56kilo.se. Jag hade kunnat äta dubbel […]

Svara
Pia 2 mars, 2011 - 13:53

Nu vet jag vad vi ska äta ikväll 🙂 Puss söstra!!

Svara
Helen 2 mars, 2011 - 09:40

Mmmmm så gott det låter..
Ska fisken vara fryst när den tillagas eller ska den tinas innan ?
Du är ju superbra på att ta bilder… ingen vanlig kamera

Svara
Åse 2 mars, 2011 - 09:54

Sorry! Ja den ska vara tinad! Tack! Har en systemkamera (Canon 7D)

Svara
Anita 1 mars, 2011 - 18:19

Ser mumsigt ut! Ha en bra tisdag kväll! 🙂

Svara
Ida-www.lippstick.se 1 mars, 2011 - 13:01

Åh så gott det såg ut!
Det är definitivt något som jag kommer att testa! 🙂
/ Kramar Ida-www.lippstick.se

Svara
Sara med Tyra och Noah 1 mars, 2011 - 11:50

Hahahaha, kommentaren här ovanför blev ju förmiddagens asgarv. Ibland är fingrarna snabbare än hjärnan 😉 Tur att man kan gå in och ändra, hehe.

Både ser och låter hur gott som helst! Jag har faktiskt två paket torsk i FRYSEN som jag funderat på vad jag ska göra med. Får nog bli det här!

Svara
Åse 1 mars, 2011 - 12:00

Haha jaaaa tur att någon sade något annars hade en hel drös tyckt att jag var värsta äckelpottan 😉 KRAM o smaklig spis!!

Svara
Maria Fällman 1 mars, 2011 - 09:17

…men huvva hur länga hade torskpaketet legat i ugnen innan du hittade det? 😉

Svara
Åse 1 mars, 2011 - 09:29

HAHAHA!!! Sorry, ska ändra ;))))

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.