Parmesanpanerad kycklingfilé med pestosås

av Åse

Skruttig bloggerska checkar in.
Jobbar från sängen idag, men det ordnar nog upp sig snart!

I går gjorde jag panerad kyckling med vitkål och god pestosås – så gott!
Det går alldeles utmärkt att panera med ost, jag väljer dessutom dubbelpanering i form av pofiber, ägg och parmesan.

Jag gillar Kronfågels utbankade minutfiléer men det går ju så klart bra med en hel filé eller delade hela filéer.

Vänd först i pofiber, sedan i uppvispat ägg och sist i riven parmesan.

Stek i rikligt med smör + olja (jag tar kokosolja utan smak)
Är de utbankade eller halverade så räcker det med 3-4 minuter per sida.

Så klart gott med bönpasta eller riktig pasta om man äter det!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Parmesanpanerad kycklingfilé


  • Författare: Åse
  • Portioner: 2

Ingredienser

2 utbankade kycklingfiléer
1 dl pofiber
1 ägg
2 dl riven parmesan
salt och peppar
smör och kokosolja

Pestosås:
2 dl creme fraiche
4 msk pesto
juice från 1/2 citron
salt, peppar
flingsalt


Instruktioner

Häll upp pofiber, ägg och riven parmesan på tre olika tallrikar. Vispa ägget.
Vänd först i pofiber, sedan i ägg och sist i riven parmesan. Stek i rikligt med smör/olja – salta och peppra.
Stek dem i ca 3-4 minuter på varje sida, beroende på hur tunna filéerna är.
Koka upp creme fraiche och stäng sedan av plattan. Rör ner pesto, citronjuice, salt och peppar.
Servera med valfritt tillbehör.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

4 kommentarer

Anna-Karin 30 augusti, 2018 - 07:08

Mums! Tänker att det är nog gott att byta ut pastan mot strimlad lättkokt vitkål också!

Svara
Åse 30 augusti, 2018 - 08:18

Hej! Yes, det är det jag har på bilden 🙂

Svara
Anchi 29 augusti, 2018 - 20:34

Hej Åse. Jag är dålig på att kommentera varje inlägg, men du ska veta att jag läser varje dag. Krya på dig nu och jag gillar att du är igång med nya rätter och tips 🙂 En lite personlig fråga (Du behöver inte svara) Vi är i ungefär samma ålder, jag har kommit i det här, klimakteriet…..ja! Va? Det är kaos i kroppen och jag vet inte om mitt LCHF fungerar längre. Ökar i vikt! Har du märkt något? Har du förslag på vad man bör tänka på i matväg? Just nu googlar jag hej-vilt och blir bara förbryllad….Jag som hade hittat rätt…..trodde jag….Kram

Svara
ÅsaS 29 augusti, 2018 - 16:48

Gott och krispigt, så det får det bli nästa vecka. Ikväll blir det torsk. Har inte bestämt mig än på vilket sätt. Äggsås, stekt med knaprig bacon och skirat smör eller fisksoppa…
Kram och krya på dig! 💕

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.