Parmesankorgar med pestoräkor

8 augusti, 2016

De här små godbitarna måste ni prova!
Parmesankorgar är så himla trevliga till så mycket! istället för krustader tex.
Och man behöver ju inte forma dem som skålar heller utan man kan göra dem som runda små kex.
Jag rekommenderar att de serveras med en gång då vätskan i röran kan göra kexen lite mjuka.
PS! En läsare rekommenderade att lägga ett litet salladsblad i botten, så slipper man lite mjuka korgar! 

012A9370

012A9371

Skriv ut

Parmesankorgar med pestoräkor

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 100 g riven parmesan
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 dl creme fraiche
  • 1/2 dl grön pesto
  • 250 g skalade räkor
  • salt & peppar

Instruktioner

  1. Sätt Värm ugnen till 225 grader.
  2. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Riv parmesan och lägg små högar (en nypa md fem fingrar) på pappret. Ställ in i ugnen tills osten smält och de fått lite färg, kontrollera ofta – de blir snabbt för brända.
  3. Ta ut och låt svalna något, lägg sedan över foten på ett snapsglas eller en äggkopp och tryck till så osten formas runt.
  4. Finhacka löken och blanda med pesto, creme fraiche och räkor. Smaka av med salt och peppar. Fyll korgarna med röran.

Du kanske också gillar

1 kommentar

Lena Svensson 14 januari, 2017 - 21:32

Hej! De ser så goda ut! Vad heter vinet du har till?

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.