Parmesangratinerad fisk med zucchinispaghetti

24 juni, 2014

I går gjorde jag en gammal fiskrätt jag brukade göra förr men jag provade en smaksatt creme fraiche igår. Fantastiskt god fiskrätt som ni måste prova! Nomnomnom!
Jag glömde kräftstjärtarna som skulle på, så därför syns inte de på bilderna haha!

23062014-IMG_2101

23062014-IMG_2103

23062014-IMG_2105

23062014-IMG_2106

 
Man kan givetvis använda vilken creme fraiche som helst och smaksätta som man vill! 🙂
Skriv ut

Parmesangratinerad fisk med zucchinispaghetti

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Förberedelsetid: 5
  • Tillagningstid: 20
  • Totaltid: 25

Ingredienser

  • 4 torskryggfiléer
  • salt, peppar
  • 0,5 dl klippt dill
  • 2 dl cremefraiche smaksatt med parmesan och basilika
  • 2 dl riven parmesan
  • 2 dl kräftstjärtar
  • 4 små zucchinis

Instruktioner

  1. Strimla zucchinin med en zucchinistrimlare alternativt potatisskalaren. Salta lite och lägg i durkslag i ca 20 minuter.
  2. Torka av fisken och lägg i form. Salta och peppra. Fördela dillen och kräftstjärtar över.
  3. Riv parmesanen och blanda med creme fraichen och bred ovanpå fisken.
  4. Sätt in mitt i ugnen på 250 grader i ca 15 minuter. Sätt samtidigt in zucchinin så den blir uppvärmd, den ska bara bli varm, inta ta färg, så håll koll.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4

Du kanske också gillar

4 kommentarer

Kerstin Palmö 22 september, 2014 - 12:56

Vart hittar man zucchinistrimlare

Svara
Åse 22 september, 2014 - 13:27

Finns länkar i detta inlägget: http://56kilo.se/pasta-pesto-med-grillad-kyckling-♥%EF%B8%8E/
Går bra med en julienne också

Svara
Ingela 24 juni, 2014 - 17:02

Åh, har tittat på den där rivaren många gånger, men inte kommit till skott att beställa. Är det något som du använder ofta? Är rädd att det blir ytterligare en hyllvärmare…
Receptet måste jag då prova iallafall få se om det blir med zuccini spaghetti eller ej 😉

Svara
Barbro 24 juni, 2014 - 14:10

Åh, vad jag blir hungrig.Måste
bara provas nån dag.
kram på dej.

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.