Parmalindade chèvrefyllda fikon

1 oktober, 2012

Det var många som ville ha receptet på fikonen så det kommer här! Hur enkelt som helst men väldigt gott och våra gäster slukade alla i ett nafs! Servera dem som plockmat eller som en liten förrätt. Eller varför inte som ett tillbehör till glöggen till jul!
4 portioner:
4 mogna färska fikon
4 skivor parmaskinka
1 chèvre på rulle
Sätt ugnen på 250 grader.
Kryssa de mogna fikonen och stoppa en bit chèvre i fikonet (skär bort den hårda kanten), fyll gärna båda snittytorna. Linda en skiva parmaskiva runt om och fäst allt med en tandpetare. Låt gratinera i ugn tills chèvren fått fin färg.
Ät och njut! (ja hela fikonet)


 

Du kanske också gillar

7 kommentarer

Barnkalas, höstmarknad och massa god mat | rebecca sofie 15 oktober, 2012 - 09:48

[…] Kristian var hemma så sent i fredags så han missade fredagsmyset.  Därför tog vi igen det på lördagkvällen. Jag lagade god mat och till det njöt vi lite gott rött vin. Det som är så toppen med att äta lågkolhydratmat är att det finns så mycket himla god mat att välja mellan och eftersom vi båda älskar grönsaker och plock så blir det gärna just det. I lördags gjorde jag en  melanzane alla parmigiana, caprese och chevretoppade ugnsbakade fikon som Åse bjöd på härom helgen. Receptet hittar ni här […]

Svara
Malin Quiding 3 oktober, 2012 - 09:26

Hej!
Mums va goda dom ser ut!!!!!!!
Jag har varit dålig på att lämna kommentar till dig på läääääänge….men du ska veta att du inspirerar mig MYCKET med dina recept!!!! Massa gott:)
Ha en fin dag!
Kram Malin

Svara
Erika - LCHF till vardag och fest 1 oktober, 2012 - 22:38

Helt mina smaker! 🙂
Jag har gjort baconlindade daddlar ibland och det är vansinnigt gott, måste prova med chevrefyllda också. Dock räcker det med lite, lite… men perfekt på en buffé eller plocktallrik.
Ha en trevlig kväll!

Svara
Erika - LCHF till vardag och fest 1 oktober, 2012 - 22:39

Äsch, jag läste ju helt fel. Trodde du skrev daddlar. (funkar kanske det också) 🙂
Fikon är vansinnigt gott, så det måste jag prova.

Svara
Rebecca 1 oktober, 2012 - 22:02

Ja, vi fullkomligt älskar dina fikon!!!! Hade verkligen svårt för att sluta äta. Detta kommer att bli en ny favorit härhemma! Kramen <3

Svara
Anna Haeggman 1 oktober, 2012 - 11:37

Kan man äta hela fikonet? Har aldrig ätit färska fikon. Bara torkade vid jul. Har tittat skeptiskt mot de i grönsaks- och frukt disken men aldrig vågat mig på.
Passar på att fråga ett fikon expert nu. 🙂 Kan man alltid äta hela färska fikon eller bara om det tillagats först som i detta fall i ugnen?
Tack för en super fint blogg med en blandning av familj, inredning, kläder och framför allt mat!! En sund balans mellan lchf och små sköna avsteg. Tack!! Tänk om fler kunde ha den härliga inställningen att inget är svart eller vitt???!! Att man inte är äkta lchf,are för att man äter ett halft päron osv. Hello….. vem bestämmer det vad en ”äkta” är och vad man får och INTE får.
Ha en skön vecka!
Kram Anna

Svara
Åse 1 oktober, 2012 - 15:23

Ja absolut! =) Färska fikon kan man äta även annars, de är mjuka!
Tack snälla för rar kommentar! Ja jag vill inte vara svart eller vit! Balans och att äta mest av det man mår bäst på – så klarar i allafall jag avsteg. KRAM

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.