Pannbiffar med lök och mos (LCHF)

9 januari, 2012

Jag ÄLSKAR husmanskost, pannbiff med lök är väl en av det godaste man kan äta? Eller kåldolmar, kålpudding… Haha, jag vet att många inte håller med – men jag äter hellre husman än annan mat! Som tur är så kan man ju fortsätta äta husmanskost även på LCHF och det smakar lika gott som annars.

Här är biffarna gjorda på nötfärs, ägg, fond, salt, peppar, grädde, lök.

1 kg nötfärs
2 ägg
1 dl grädde
valfria kryddor
1 gul finhackad lök

Steks sedan i panna och får eftersteka i ugn. Under tiden får löken steka i resterna i pannan i lite extra smör, sedan vispas pannan ur med grädde och soja, salt och vitpeppar.

smör
3 dl vispgrädde
soja
0,5 gul lök
salt, vitpeppar
Till det serevardes blomkålsmos!

1 blomkålshuvud kokas i 20 minuter i vatten + 1 buljong eller grönsaksfond
1 msk smör
0,5 dl grädde


salt + vitpeppar

Allt mixas i matberedare (med kniv till mos!)

GOTT!


21 kommentarer
0

Du kanske också gillar

21 kommentarer

Marie-Louise Ekdal 29 oktober, 2013 - 18:28

Har så smått börjat med Lchf. och har hittat in på din sida. Idag blev det mandelvåfflor till lunch och pannbiff till kvällsmat. Har bakat frukostbullar till i morgonbitti efter ditt recept. Känns som om jag hittat rätt sida för att får inspiration.

Svara
Åse 30 oktober, 2013 - 07:08

Välkommen hit! Och lycka till! =)

Svara
karin 15 januari, 2012 - 14:11

hur varmt har du i ugnen och hur länge? Håller på attt laga nu. Ska blinsåå gott

Svara
Åse 15 januari, 2012 - 14:17

När jag eftersteker?? ca 200 grader i 15 min ca =) Smaklig spis!!!

Svara
Utmaning dag 4 | Elsklingen 10 januari, 2012 - 21:25

[…] Middag kl 18.00: Tre pannbiffar, blomkålsmos, lingonsylt och smörgåsgurka. Recept från 56kilo.se  […]

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.