Pannbiff med löksås

24 oktober, 2013

Är det något jag är en sucker för när det gäller mat så är det vanlig svensk hederlig husmanskost!
Mamma var en hejare på det när vi var små och vi åt för det mesta alla vanliga traditionella svenska maträtterna, och de smakade gudomligt! Det vet ni vilken min absoluta favoriträtt är? Mammas kåldolmar med brunsås, kokt potatis och lingon 😉 Sushi kommer hack i häl! Haha
Som tur är så ska vi har vår traditionella familjemiddag med kåldolmar hos mamma snart!
Här kommer ett bra pannbiffsrecept!
6-8 portioner
1 kilo nötfärs eller blandfärs
2 dl grädde/mjölk
0,5 dl fibrex
1 gul lök
1 riven mozzarellaboll
2 ägg
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
4 msk kalvfond
2 gula lökar
5 dl grädde
1 dl mjölk
1 msk sockerfri lingonsylt
0,5 msk soja
salt, peppar
Blanda ihop vätskan med fibrex och låt svälla i ca 5 minuter. Blanda i resterande ingredienser och forma biffar. Stek i smör ca 4 minuter på varje sida.
Ta upp biffarna och i samma penna fräs skivad lök (lökringar) mjuka, de ska inte få för mycket färg. Vispa ner grädde/mjölk och smaksättning. Låt puttra några minuter.
Servera med valfritt tillbehör.
IMG_3595

Print Friendly, PDF & Email

Du kanske också gillar

9 kommentarer

Ewa 24 oktober, 2013 - 19:22

Hej Åse
Kan man ta detta recept till köttfärslimpa ?
Kram
Ewa S

Svara
ÅsaS 24 oktober, 2013 - 18:57

Husmanskost slår allt annat med hästlängder! Och är det mamma som lagar slår det all världens mästerkockar!! Har förmånen att få ett par kåldolmar när hon lagar det, kålpudding likaså. Det är bara jag i familjen som äter dessa kålrätter, och då äter jag det med andakt! Tuggar länge och verkligen njuter av maten! Jag vet, jag är bortskämd, trots att jag är 40+…

Svara
Jenny 24 oktober, 2013 - 16:38

Å så gott, ska göras någon dag 🙂 köper du sockerfri sylt eller steviasylt eller kokar du hemma?

Svara
Åse 24 oktober, 2013 - 16:41

Jag köper önos utan socker (med sötningsmedel)

Svara
Johanna 24 oktober, 2013 - 16:16

Gud vad gott det låter!! Du har inga bra tips på billiga mat á la LCHF? Gärna soppor (är inne i en sopp-period) Har din kokbok. Den är som min bibel, grym! Stor kram på dig!

Svara
KniktElin 24 oktober, 2013 - 13:56

Oj vad hungrig jag blev, ser fantastiskt goda ut! Tummen upp för husman! 🙂 Dax för lunchbreak… 😉

Svara
Sara 24 oktober, 2013 - 12:23

Husman är ju tusan oslagbart! Sushi har jag inte testat än (oops) och lax äter jag inte så jag tror jag hoppar fisksushi… Ska testa vegetarisk sushi :p

Svara
matplatsen 24 oktober, 2013 - 09:53

muuuuums! älskar också husman, särskilt om hösten!!! nästan bara då jag äter sånt 🙂 sushi får väl klassas som asiatisk husmanskost ;)hahaha
pusssssssss på dig din häxa 🙂

Svara
Julia 24 oktober, 2013 - 09:01

Ser alldeles fantastiskt ut 🙂

Svara

Lämna en kommentar