Pannbiff med löksås LCHF

11 april, 2014

Hej på er! Här skiner solen och det kan ju inte bli bättre eller hur!?
Funderar på mat till ikväll, blir nog pizza! Är lite sugen på det. I går blev det i alla fall min i särklass absoluta favorit nämligen pannbiff med löksås, lingon och inlagd gurka. Sååååååå gott! Godast med potatis till men det blir oftast blomkål.

IMG_9339

IMG_9340

IMG_9342

Skriv ut

Pannbiff med löksås LCHF

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Förberedelsetid: 10
  • Tillagningstid: 15
  • Totaltid: 25

Ingredienser

Biffarna

  • 1 kilo nötfärs
  • 2 ägg
  • 1 gul riven lök
  • 2 msk kalvfond
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 dl grädde
  • salt, peppar

Sås

  • 4 gula lökar
  • 2 dl creme fraiche
  • 3 dl grädde (späd eventuellt med mjölk om det blir för tjockt)
  • 1 msk sockerfri lingonsylt
  • 1 köttbuljongtärning alt kalvfond
  • smaka av med soja, salt och vitpeppar

Instruktioner

  1. Blanda ingredienserna till biffarna och stek dem i smör eller kokosfett.
  2. Skiva lökarna till ringar och stek mjuka i smör, bryn dem lite så de får färg efter en stund. I en annan kastrull/panna koka upp crème fraîche, grädde och övriga ingredienser till såsen. Låt sjuda i 5-10 minuter och lägg sedan ner löken i såsen och servera med valfritt tillbehör.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 6

2 kommentarer

Erikas LCHF till vardag och fest 14 april, 2014 - 19:37

Åh, vad gott! Min mamma lagade ofta pannbiff med lök men det var väldigt länge sedan jag åt det nu. Dags igen tror jag.

Svara
Barbro 11 april, 2014 - 17:21

Vad hungrig man blir på dina biffar får nog testas nån dag. Kommer nog att ta min kålrabbisallad till.
Ha en mysig fredag.

Svara

Älskar era komentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.