Pannacottapaj med passionsfrukt LCHF

18 april, 2014

Det har nog inte undgått någon att jag gillar pannacotta, jag har en uppsjö av pannacottarecept här på bloggen, med alla möjliga smaker och format.
Pannacotta med passionsfrukt är en av mina favoriter och i dag gjorde jag därför en pajvariant av det!
Fullträff! Min storasyster och hennes man var här på fika och fatet var tomt när de gick 😉

IMG_9634

IMG_9635

IMG_9701

IMG_9702

Skriv ut

Pannacottapaj med passionsfrukt

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Förberedelsetid: 5
  • Tillagningstid: 5
  • Totaltid: 10 minutes

Ingredienser

Pajdeg

  • 3,5 dl mandelmjöl
  • 60 gram smör
  • 1 msk fiberhusk
  • valfri sötning motsvarande sötman från 1,5 msk socker
  • 1 krm salt
  • 2 äggulor
  • 2 msk grädde

Fyllningen

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • Valfri sötning motsvarande sötman från 0,75 dl socker
  • 3 gelantinblad
  • 5 st passionsfrukter + 4 till garnering

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. I en matberedare med knivar, blanda mandelmjöl med smör och lägg sedan i övriga ingredienser och kör tills du fått en deg. Tryck ut i smord pajform, gärna en med löstagbar botten.
  3. Grädda pajskalet i 10 minuter. Låt sedan svalna.
  4. Lägg gelantinbladen i kallt vatten.
  5. Koka upp grädden med innanmätet från en vaniljstång, låt även hela stången koka med.
  6. Ta kastrullen från plattan och ta upp stången, lös gelantinbladen i grädden.
  7. Gröp ur passionsfrukterna och rör ner sötning och passionsfrukterna i den avsvalnade grädden. Fyll skalet med gräddblandningen och ställ kallt i 4 timmar.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 8

IMG_9647

Älskade PIP!
IMG_9652

IMG_9666

Älskade Juni med sin stooooora vuxentand! hihi
IMG_9678

IMG_9682

Hittade en sådan söt småkopia av Svensk Tenns DAGG på Ica Maxi!
IMG_9705

Söta Meeko!

18 kommentarer
0

Du kanske också gillar

18 kommentarer

Raluca 10 maj, 2017 - 21:31

Hi Åse,
would you consider putting your ingredients and most of all quantities also in English?
google translate does a poor job in translating the quantities correctly from Swedish.
dl for example stands for deciliters (in English and metric system), and I doubt almond flour is measured in liquid volumes 🙁
Thank you very much.
Raluca

Svara
Åse 11 maj, 2017 - 04:27

Dear Raluca- yes dl is deciliter and is measured in a dl scoop. We swedes often use dl to measure ingredients. 1 dl almond fluor is about 50 grams

Svara
Daniela 20 juli, 2015 - 13:54

Hej din pannacottapaj ser jättegod ut. Tänkte baka den idag men vad menar du med sötman motsvarande 0,75dl socker. Lägger man 0,75dl sötma eller e det mindre. Är helt ny i detta så jag hänger inte med allt. Hihihi
Ha en underbar dag!
Kram

Svara
Åse 20 juli, 2015 - 14:08

Sötmareferensen är 0,75 dl vanligt socker. Så titta på paketet på den sötning du använder hur den ska doseras. Ica stevia Strö doseras 1:1

Svara
Bodil Johansson 5 april, 2015 - 14:38

Hej Åse!
Tack för alla goda recept som du delar med dej! Du är husgud hemma hos oss :))
Jag undrar var du har köpt den vackra kaffe/the koppen som du visar. har varit på PIP.s hemsida men hittar den ej. Att ha vacker servis att äta på är halva måltiden.
Kram Bodil

Svara
Åse 6 april, 2015 - 13:44

Hej! Vad kul att höra 🙂
Inköpsstället är länkat i inlägget 🙂 Vet inte om den finns kvar där längre dock! (borett.se)
Kram!

Svara
maja 16 januari, 2015 - 15:11

Idag ska ja göra den här ,för lite extra fredagsmys 🙂 Tack för bra recept !!!

Svara
Fia 19 april, 2014 - 20:39

Jag har samma fråga som Monne.. vilken söt vovve… Vilken ras är det?

Svara
Åse 20 april, 2014 - 11:22

En blandning mellan cockerspaniel och pudel.

Svara
Becky 19 april, 2014 - 13:46

Hej! Tack for en fin och inspirerande blogg! Jag har nyligen hittat hit och ar grymt sugen pa att testa dina fina recept, speciellt LCHF-frallorna. Problemet ar dock att jag bor i England och vad jag vet sa finns inte Pofiber att fa tag i har… Har du nagot tips pa vad man kan byta ut det mot? Jag undrar också gallande dina ”sotare” recept dar du ofta skriver ”sotning motsvarande 1 msk socker” vad du brukar anvanda? Jag anvander ofta stevia, ar det nagot du rekommenderar eller finns det nagot battre? Tacksam for svar och igen, tack for att du delar med dig av dina trevliga recept!

Svara
Åse 20 april, 2014 - 11:23

Hej! Nej det blir nog svårt att få samma resultat utan pofiber. Har du någon familj som kan skicka till dig kanske?
Jag använder inte sötningsmedel så jag använder honung, råsocker, dadlar till sötning.
En blandning mellan stevia och erythritol tycker de flesta brukar ge bra sötma och smak.

Svara
Monne 19 april, 2014 - 12:32

Hej Åse och tack för din härliga blogg samt dina två underbara kokböcker! Älskar dom och använder dom flitigt! En lite märklig fråga kanske men jag och familjen går i hundtankar och hunden på bilden ser ju helt ljuvligt söt ut!! Ser att det inte är din men vet du möjligtvis vilken ras det är? Kram och glad påsk!

Svara
Åse 20 april, 2014 - 11:24

Hej Monne! Kul du gillar bloggen och böckerna!
Rasen kallas Cocker-poo och är en blandning mellan cockerspaniel och pudel!

Svara
Pernilla 19 april, 2014 - 09:18

Glad Påsk så här på påskafton 🙂
Har följt dig ett bra tag nu och det är ett nöje att följa dig. Jag får sån inspiration av dina fina bilder och recept!
Sen gillar jag din humor 😉
Den här varianten på pannacotta måste nog testas! Glad Påsk!

Svara
Åse 20 april, 2014 - 11:24

Haha vad kul du trivs här! Det blir jag glad av att höra! <3 Glad Påsk!

Svara
Rebecca 18 april, 2014 - 22:09

Söta, söta Juni!!!! Vems är vovven? Urgullig!
Kram och glad påsk!

Svara
Åse 18 april, 2014 - 22:13

Pias!

Svara
Barbro 18 april, 2014 - 21:44

Detta måste jag bara testa för jag tycker om passinsfrukt .
Ha en fortsatt bra påsk.
kram

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.