Pannacotta på kesella med limemarinerade jordgubbar

6 mars, 2011

En härlig efterätt som inte är sååå kolhydratsnål men däremot ganska kalorisnål.

6 PP per portion (utan kaka)

6 portioner

2 burkar Kesella vanilj
2 tsk vaniljsocker Dansukker fairtrade
1 dl mellangrädde
2 msk honung
1/2 liter jordgubbar
1 lime
21/2 gelatinblad
5 Cookies med smak av vit choklad och tranbär

Marinera först skivade jordgubbar med agavesirap och rivet skal av limen + juicen.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter,
Koka upp grädden och dra sedan åt sidan, lägg i gelatinet så det smälter, lägg i vaniljen och kesellan.
Födela i fem formar och låt stela i kylskåp 2-4 timmar.
Servera med marinerade jordubbar och ev smulade kakbitar.

Du kanske också gillar

6 kommentarer

Mariah 14 mars, 2011 - 12:25

Blandar man i gelatinbladen i grädden eller hur gör man?
Tror du missat den biten i receptet och jag är V Ä R D E L Ö S på sånt här så jag måste fråga hur det ska vara…Kram!

Svara
Åse 14 mars, 2011 - 12:44

Haha sorry! Ändrat nu! Kram!

Svara
Anna-Karin 7 mars, 2011 - 18:02

Åhh va gott de där lät.
Måste provas till helgen, Eller tidigare 🙂

Svara
Ida-www.lippstick.se 7 mars, 2011 - 17:35

Låter väldigt gott!
/ Kram Ida-www.lippstick.se

Svara
ÅsaS 6 mars, 2011 - 20:45

En som aldrig testat gelatinblad kanske skulle våga göra det nån gång. Man kan ju tydligen göra många godsaker med hjälp av dem.

Kram ÅsaS

Svara
Åse 7 mars, 2011 - 09:20

Ja det måste du! Pannacotta är ju fantastiskt gott!

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.