Pannacotta med jordgubbskräm – sockerfri

14 mars, 2016

Pannacotta går alltid hem tycker jag!
Jag gör sällan desserter längre och när jag väl gör så blir det oftast Pannacotta eller Trifle eller något sådant!
I lördags så gjorde jag en variant med grädde och grekisk yoghurt och den blev såååååå himla god!
Jordgubbskrämen med topping av krispiga och syrliga frystorkade jordubbar och lite riven vit choklad var som pricken över i:et!
Jag hade Ica Stevia strö/steviadroppar som sötning men ni bestämmer själva vad ni vill använda. Jag varierar alltid mina sötningskällor men just att kombinera erythritol och stevia tycker jag blir bra!
Genom att låta pannacottan stelna i en lutande ställning får man en vacker panacotta tycker jag.
Jag använder en muffinsform med lite torky i, så håller de sig på plats!
012A2016
Voila!
012A2017
012A2019
012A2023
Dessa frystorkade jordubbarna har jag ett helt lager av hemma! Sååååå goda! Som de är, till topping av desserter eller över kvargen/yoghurten!
De finns HÄR!
012A2025
Nu till receptet! Smaklig spis!
Skriv ut

Pannacotta med jordgubbskräm – sockerfri

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

Pannacottan

  • 2 gelatinblad
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1 urgröpt vaniljstång
  • 0,5 dl sötning
  • 2,5 dl grekisk yoghurt

Jordgubbskräm

  • 250 g jordubbar (frysta eller färska)
  • 1,5 gelatinblad

Topping

  • Frystorkade jordubbar, eller färska pch vit riven choklad

Instruktioner

  1. Panacottan förbereds gärna dagen innan eller på morgonen, det tar sammanlagt ca 8 timmar för denna att förberedas. Låt gärna den urgröpta vaniljstången med stång ligga i grädden några timmar innan den värms upp, så blir det en riktigt god smak!
  2. Lägg gelatinbladen till pannacottan i kallt vatten i 5 minuter.
  3. Koka upp grädden med den urgröpta vaniljstången + stång. Låt det bara precis börja sjuda.
  4. Rör ner de lätt urkramade gelatinbladen tillsammans med sötning. Sila sedan bort vaniljstången i tätmaskad sil. Vispa den grekiska yoghurten och blanda med den något avsvalnade grädden.
  5. Häll upp i glas och låt stelna i 4 timmar.
  6. När pannacottan stelnat förbered jordgubbskrämen.
  7. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
  8. Koka upp jordgubbarna och mixa släta. Blanda med gelatinbladen och häll upp i panacottaglasen.
  9. Låt stelna i kylskåp ca 4 timmar. Toppa med antingen jordgubbar (gärna frystorkade) och lite riven vit choklad.

Näringsinnehåll

  • Portionerr: 4

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo

Du kanske också gillar

6 kommentarer

Anna 18 mars, 2016 - 20:01

Älskar frystorkade jordgubbar! Synd att d är en sån liten förpackning bara..

Svara
Madde 15 mars, 2016 - 11:08

Smart tips att luta glasen…….
Ska nog överraska maken med lite pannacotta till helgen.
Han ÄLSKAR det!

Svara
Erica - Stugan på fjället 14 mars, 2016 - 19:24

Kul tips med lutande pannacotta. Ska testa!

Svara
Tina 14 mars, 2016 - 12:15

Ska det verkligen vara 250 g frystorkade jordgubbar. Det blir 16,6 påsar
Jag måste ha missuppfattat receptet?
/Tina

Svara
Åse 14 mars, 2016 - 12:16

Nej inte frystorkade! De toppar du ju bara med!

Svara
Marja - Baka Sockerfritt 14 mars, 2016 - 10:35

Vilken tjusig pannacotta! Blir den perfekta efterrätten. Måste göras 🙂

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.