Pannacotta med halloncoulis

15 oktober, 2010

I går gjorde jag en supersmarrig sockerfri pannacotta med halloncoulis, blandade bär och lite riven vit choklad (kan man ju utesluta om man vill dra ner på kolhydraterna ytterligare.)
Vill man använda socker går det givetvis bra att ersätta sockerersättningen med socker! (fast då blir det mer energi och fler kolhydrater givetvis)

Vi tre systrar slog på stort och delade satsen på tre glas, men det blev en rejäl portion så delat på fyra är snarare en mer rimlig portion.

4 portioner á 9 PP (14 PP om man använder vispgrädde som vi hade)

5 dl vispgrädde eller mellangrädde
1 vaniljstång
0,5 dl sockerersättningsströ, jag använde amerikanska Splenda.
3 gelatinblad


250 g frusna hallon
Hallon och blåbär, gärna färska.
Riven vit coklad

Lägg gelatinbladen i lite vatten i ca 5 minuter. Skrapa ur fröna ur vaniljstången och koka upp frön + stång med grädden på svag värme, låt koka ca 2 minuter. Dra åt sidan och lägg i de urkramade gelatinbladen och sockerersättningen. Låt svalna i kallt vattenbad. Häll sedan upp i portionsglas och ställ kallt i 2-3 timmar.
Halloncoulisen: Tina hallonen och mixa dem med stavmixer. Sila bort fröna och smaksätt med Sukrin florsocker alt annan sockerersättning.
När pannacottan ska serveras så portionera upp hallonsåsen ovanpå + garnera med färska bär och riven vit choklad.

22 kommentarer
0

Du kanske också gillar

22 kommentarer

Succé på nyår. Räkröra & löjrom, parmalindad oxfilé, vaniljpannacotta. – Lenas receptbok 4 januari, 2017 - 02:38

[…] PANNACOTTA MED HALLONCOULIS Börja med pannacottan. Den behöver stå 3-4 timmar i kylskåpet före servering. Receptet kommer från en av mina favorit bloggar (56kilo.se) pannacotta med halloncoulis. […]

Svara
Dark Angel 7 januari, 2011 - 18:09

Hej Åse!!
De där såg ju jätte gott ut xxx !Såg du använt Splenda,vart har du köpt de??

Tack oxå för din otroliga sida och dina inspererande recept!

MVH Anette

Svara
Åse 8 januari, 2011 - 09:23

Det har jag köpt online någonstans, kommer tyvärr ej ihåg vart =))

Svara
Mariah 19 oktober, 2010 - 13:17

Tror jag är den enda som aldrig provat göra pannacotta…vet inte om jag ätit det heller…
Men det ser så snyggt ut i höga glas så jag kanske ska börja göra det så jag får en ursäkt för att inhandla lite snygga stora glas 😉

Svara
mallan 18 oktober, 2010 - 11:13

Mums!

Svara
Ida-www.lippstick.se 17 oktober, 2010 - 12:56

Mmm det såg väldigt gott ut!
Pannacotta är verkligen en av mina stora favoriter!
/ Kram Ida-www.lippstick.se

Svara
Åse 17 oktober, 2010 - 12:57

Håller med, pannacotta är goooott och ka varieras i mängder!! KRAM!

Svara
Jessica 16 oktober, 2010 - 14:22

Mums vilken härlig bild!
trevlig helg!
KRAM

Svara
Jen 16 oktober, 2010 - 09:43

Ser supersmarrigt ut! Trevlig helg fina Åse! Kram

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.