Pannacotta med ananas och limemarinerade jordgubbar

7 april, 2015

En underbart fräsch dessert!
Som vanligt i mina recept så rekommenderar jag att man väljer den sötning man vill ha och mår bäst av. Man kan givetvis utesluta sötning helt också!
Jag använde ekologiskt råsocker i min pannacotta.
012A8329
Skriv ut

Pannacotta med ananas och limemarinerade jordgubbar

  • Totaltid: 300

Ingredienser

Pannacotta

  • 5 dl vispgrädde
  • 2-3 msk sötning
  • skalet från 1/2 citron
  • 2 gelatinblad
  • 1 vaniljstång

Ananastäcket

  • 250 gr krossad ananas i juice
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1 gelatinblad

Limemarinerade jordgubbar

  • 2 dl färska jordgubbar
  • 1 lime
  • lite sötning

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten i ca 5 minuter.
  2. Gröp ur vaniljstången och lägg ner både fröer + stång i grädden.
  3. Koka upp grädden med sötning. Dra åt sidan och vispa ner gelantinbladet.
  4. Sila grädden från vaniljstång och häll upp i glas och sätt in i kylskåp för att stelna. Lägg ett ark aluminiumfolie ovanpå för att inte få skinn på grädden.
  5. När pannacottan är stel gör ananastäcket: Lägg gelatinbladet i kallt vatten i ca 5 minuter. Hetta upp ananas med citronjuice och dra åt sidan, rör ner gelatinbladet. Söta lite om du vill. Jag tycker det räcker med ananasens sötma. Mixa allt med stavmixer till puré. Fördela ananasen ovanpå pannacottan och sätt in i kylskåpet för att stelna.
  6. Skär jordgubbarna i mindre bitar och blanda med lime och sötning. Ställ kallt och skeda upp på pannacottan inför servering.

Näringsinnehåll

  • Portionerr: 4

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo


 

Print Friendly, PDF & Email

Du kanske också gillar

9 kommentarer

Linda 4 juni, 2017 - 15:53

Tack!
Denna måste jag testa, jag har kommit in i en period då jag älskar ananas och kokos….

Svara
PÅSKMAT LCHF! - 56kilo - De godaste LCHF recepten! 14 april, 2017 - 13:01

[…] Pannacotta med ananas och limemarinerade jordgubbar […]

Svara
Lena Nyberg 7 juni, 2015 - 20:09

Brukar inte vilja kommentera att jag byter ut ingredienser, receptet är ju som du vill ha det. Men jag undviker i möjligaste mån mjölkprodukter och gjorde pannacottan med extra creamy kokosmjölk, det blev en fantastiskt lätt dessert som kändes väldigt nyttig. Den stelnar dock inte så fort som med grädde utan mår bra av att stå i kylen till nästa dag. Strösslade hackade pistagenötter o rostade kokosflingor över. Tack för härligt inspirerande recept ☺?

Svara
Elisabeth 10 april, 2015 - 15:11

Låter som en väldigt fräsch efterrätt Lite fundersam över ananasen trodde den var för söt om man äter lchf.

Svara
Åse 10 april, 2015 - 15:46

Att äta ananas eller annan frukt eller ens bär är ju inget som är bra att äta varje dag om man vill viktminska.
Det gäller även övrig dessert även om den är lågkolhydrat. Så alla desserter och efterätter är bra att hålla till ett minimum.

Svara
Lina S 8 april, 2015 - 09:22

Ser så gott ut! Och fräscht 🙂

Svara
Anne 7 april, 2015 - 12:24

Hej hej!
Undrar vart du köper ditt deodoriserade kokosfett nu när de stängt webbshopen på LCHF-Butiken?
Ha en bra dag//Anne

Svara
Åse 7 april, 2015 - 13:21

Mitt kommer från MMSports!

Svara
Marja - Baka Sockerfritt 7 april, 2015 - 10:48

Verkar som en fräsch och god dessert! Och härligt somrig 🙂 Länge sedan jag gjorde pannacotta nu…

Svara

Lämna en kommentar