Panerad Schnitzel med champinjonsås och en Pinot Noir

19 december, 2012

På lucia, efter förskolans luciafirande följde min syster och sambo med hem på middag.
Det blev panerad schnitzel med ugnsgrillade rotfrukter och en krämig champinjonsås! Till det provade vi en Pinot Noir som hette Palataia.
Att panera med fläsksvålar är perfekt när man äter LCHF, det smakar precis som vanlig planering!


Älsklingen med en sockerfri Irish

 
”Stor, frisk, fruktig doft i sval Pinotstil med inslag av jordgubb och hallon och toner av tranbär, lingon och diskret ek.
Medelfyllig och frisk smak med inslag av svenska hallon, ungdomlig kryddighet och balanserad fatkaraktär.
Palataia Pinot Noir passar till ljust kött som fågel och fläsk men även till mildare rätter av lamm exempelvis lammrostbiff med sparris.”
När vi smakade på vinet innan maten så var ingen imponerad. Men till maten sa i mun på varann, ”Vinet växer faktiskt” och det gjorde det! Så jag skulle vilja säga att detta är inget vin man smuttar på i soffan utan något till, men till maträtten vi åt så var det riktigt trevligt.

Vintipsen sker tillsammans med Vinguiden.com, men alla omdömen är givetvis mina egna!
4 portioner:
4 stora schnitzlar
1 påse fläsksvålar
1 ägg
salt, vitpeppar
200 g färska champinjoner
4 dl vispgrädde
2 tsk soja
1 msk kalvfond
Panera schnitzlarna först i ägg sedan i finmalna fläsksvålar, salt och peppra och stek i deodoriserat kokosfett eller i smör.
Stek skivade vhampinjoner i smör och häll sedan över grädde, soja och fond och låt det småputtra några minuter. smaka av med salt och peppar.
Servera med valfritt tillbehör, vi hade ugnsrostade rotfrukter smaksatta med flingsalt och massor av kryddan ni ser nedan: Santa marias Forest Blend. Uuuuuuuuuunderbar!!!!

Du kanske också gillar

8 kommentarer

Madde 28 september, 2013 - 18:15

Tack för ditt svar 🙂
Ja jag hade mycket fett. Vi har en gjutjärnspanna och en teflon, jag tog teflonpannan då ja tänkte att de skulle fasta mindre. Teflon eller gjutjärnspanna?
Tack på förhand 🙂

Svara
Madde 26 september, 2013 - 15:43

Hej! Tack för dina goda recept 🙂 Gjorde parmesanpanerad schnitzel men all ost fastna i stekpanna? Vad kan ja ha gjort för fel? Är det ost som du river själv? Temp du steker på? Tacksam för svar! Kram

Svara
Åse 27 september, 2013 - 09:47

Köp en bättre panna 😉 Oftast är det det som är problemet. Och du använder mkt fett i pannan förmodar jag?

Svara
sara814 21 december, 2012 - 21:33

Detta blev vår fredagsmiddag idag (fast inte lchf, hade några potatisar bland rotfrukterna…). Så himla gott! Kokboken beställdes igår, blir en försenad julklapp till mig själv 🙂 Ser fram emot massa fina recept och inspiration!

Svara
Frida 19 december, 2012 - 14:38

Hej Åse!
Fick ett mail imorse om bevakningen på din bok och att den nu finns på bokus, beställde den pronto och ser fram emot att få hem den i brevlådan snarast och bara läsa, läsa, läsa! 🙂

Svara
Åse 56kilo 19 december, 2012 - 14:44

Vad roligt att du tycker det, det glädjer mig!! <3

Svara
Mari 19 december, 2012 - 13:06

Smaskigt recept, skall provas. På tal om något helt annat. Snygg frissa och speciellt färgen. Klär dig jättebra!!
Kramiz
Mari

Svara
Åse 56kilo 19 december, 2012 - 13:25

Tack Mari!! =)

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.