Cordon Bleu LCHF

5 februari, 2013

Min man åkte till Stockholm vid fem i morse och var hemma vid halv åtta i kväll och även om det inte är så hemskt många fler timmar än en vanlig arbetsdag så känns det så mycket längre för att det är i en stad 55 mil bort.
Nåja, lite extra gott måste man ju äta då 😉
2 portioner
4 skinkschnitzlar
4 skivor grevé
4 skivor fin rökt skinka
2 tsk dijonsenap
1 dl pofiber
1 uppvispat ägg
Ca 75-100 gram fläsksvålar / fläskesvär (te.x. Lyka)
Mixa fläsksvålarna i mixer och häll upp på tallrik. Vispa ägget och häll upp på en andra tallrik. På en tredje tallrik häll upp pofiber. Banka ut schnitzlarna med kökshammare (lägg lastfolie över).
Salta och peppra dem. Lägg två skivor ost + två skivor skinka på hälften av schnitzlarna och bred 1 tsk dijonsenap på, lägg sedan på ”locket”. Doppa sedan först i pofiber, sedan i ägg och sist i fläsksvålsmjölet.
Stek dem i deodoriserad kokosfett eller smör. Ca 5 minuter på varje sida.
Servera dem med valfri sås/dressing och tillbehör.
IMG_0699
Makens tallrik
IMG_0716
Jag orkade bara en halv (dvs 1 skinkschnitzel så inte så ”bara” egentligen)
IMG_0717
 
IMG_0721
Vi drack ett gott vin! Riktigt gott! Rekommenderas!
Var det någon som såg Arrow på kanal 5 kl 20??? Vad tyckte ni??? Jag har hittat en ny seriefavorit!!

Du kanske också gillar

15 kommentarer

Ann Söderberg 10 februari, 2013 - 09:31

Om du gillar att titta på serier som Arrow utan text så kan du strömma via ch131.com och välja att ligga i fas med vad USA visar. Jag är på Arrow avsnitt 13 😉

Svara
Monica 7 februari, 2013 - 10:15

Schnitzlarna ska jag absolut prova, men var får man tag i dessa nyttigare fläsksvålar?
Vinet provades igår….ett stort tack för tipset!!! Så gott, och prisvärt. Senaste ”favvovinet” absolut. Det blev överbliven älgstek , med gräddsås o kantareller
till, och för mig gratinerade haricot vertes! Några stekta potatisar blev det faktiskt också…och avocado

Svara
Åse 7 februari, 2013 - 10:55

Kul vinet smakade!! Fläsksvålar är ett snacks och finnsbland chips etc i välsorterade livsmedelsbutiker som ica maxi eller coop forum.

Svara
Stina 6 februari, 2013 - 14:07

Det där ska jag definitivt prova nån gång! Gud så gott! 🙂

Svara
Fru Fluff 6 februari, 2013 - 12:08

Åååå, det där såg ju bara så himla gott ut! Det får bli fredagsmiddagen här hemma.
Måste bara dubbelkolla – 300 gram fläsksvålar till 2 port? Det är ju 2 stora påsar.
Har det ramlat dit en extra 0:a eller behövs det så mycket?

Svara
Åse 6 februari, 2013 - 12:27

Nä du har helt rätt, min påse vägde 75 gram, jag använde gammeldags fläskesvär eftersom lykas var slut, så de väger mer (men blir inte lika bra som med tex lyckas)
Jag fick för mig den vägde 275 gram och avrundade uppåt!

Svara
Mariaros69 6 februari, 2013 - 11:50

Hej Åse!
Ser oxå sååå smarrigt ut!! (som allt annat du lagar)
Har nu ätit lchf i 4 veckor:D står still i vikt, men mår så bra och har gått ner fyra kilo. Ska erkänna att det blivit lite för många efterätter på helgerna, så nu kör vi mer strikt ett tag. 😛
Igår gjorde jag Dina persiljejärpar, och det var verkligen inte sista gången vi åt dom. Supergoda!
Sköt om dig.
Kram Maria

Svara
Magdaweena 6 februari, 2013 - 10:47

Idag lyssnade jag på en föreläsning av Bitten Jonsson om sockerberoende. Hon förespråkade inte LCHF, men var positiv. Hon sa något som jag tyckte var lite av en ögonöppnare. LCHF står inte för NO-carb, high-fat utan för LOW-carb… Något att betona i dessa tider av kolhydratsskräck! Jag tycker att din blogg är bra på det sättet att den ger en lite mer nyanserad bild, eller liberal syn, som du brukar säga. Håller du föreläsningar också?

Svara
Åse 6 februari, 2013 - 11:11

Håller med! Man ska inte gå från fettskrämd till kolhydratskrämd! Vi ska vända procentsatsen dvs äta oss mätta på fett, sedan protein sedan kolhydrater men hur den energifördelningen ser ut beror ju på individen.
Ja jag föreläser då och då!

Svara
Hanna 6 februari, 2013 - 09:41

Nyfiken fråga 🙂 Vad använder du för skinka? Jag försöker hitta charkuterier utan E250, men det är banne mig inte lätt.

Svara
Åse 6 februari, 2013 - 11:12

Håller med! Så svårt att jag inte letar längre.

Svara
al68 6 februari, 2013 - 08:31

Missade Arrow, får titta på datorn idag. Ha en mysig dig, nu sitter jag på jobbet och skall äta din Kesomacka, har precis varit och tränat, sååå himla skönt ; )
Pöss och kram

Svara
Åse 6 februari, 2013 - 08:47

Dutti tjej!!!!!

Svara
Anna 6 februari, 2013 - 08:17

Hej!
Detta ser jättegott ut, måste provas!
Köpte din bok och lagade kesoplättar imorse, supergoda!
Är kålpudding ok lchf?

Svara
Åse 6 februari, 2013 - 08:19

Hej! Ja om det är gjort utan sirap i kålen.

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.