Paneng Gai – Currykyckling

21 december, 2016

Så fort jag får idétorka så brukar det bli kycklingwok för det är så himla gott men snabblagat!
Man kan ju göra det hur avancerat som helst. Den här rätten gör jag när jag har mer tid.
Men igår var jag både hungrig och trött så jag köpte Kronfågels färdigstrimlade kyckling, Spicemasters färdiga kryddmix (socker- och tillsatsfri!) och en färdig påse med wokgrönsaker. Till det blomkål som jag gjorde ”ris” av.
Riv blomkålen på grövsta rivjärnet eller som jag gör, pulsar i matberedare. Låt koka i ca 2 minuter i saltat vatten, låt rinna av.
MUMS!
012a7710 012a7722 012a7725
Skriv ut

Paneng Gai

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 1 förpackning Kronfågel strimlad kyckling (hela filéer som strimlas fungerar så klart lika bra!)
  • 1/2 purjolök
  • 1 påse Spice Master panang gai
  • 1 påse wokgrönsaker (ca 500 g)
  • 400 g kokosmjölk
  • 1/2 tsk salt eller grönaksbuljong (jag använder Biofoods buljongpulver)
  • 1 msk tamarisoja
  • ev. 1 msk röd currypasta
  • kokosolja att steka i

Instruktioner

  1. Fräs kyckling med purjo i lite kokosolja. Lägg i större gryta.
  2. Stek grönsakerna i het panna. Lägg över i grytan.
  3. Rör ner vriga ingredienser och smaka av med salt och ev röd currypasta.
  4. Låt puttra ihop i ca 5 minuter.
  5. Servera med valfritt illbehör.

Näringsinnehåll

  • Portionerr: 4

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo

Du kanske också gillar

6 kommentarer

Irene 21 december, 2016 - 19:49

Hej Åse.
Lakritskolan 👍🏼👏👍🏼👏👍🏼👏
Tack tack
God Jul 🎅🌲🎅🌲🎅🌲

Svara
Ewa 21 december, 2016 - 18:51

Hej Åse. Gjorde denna rätt nu ikväll och det är ju så gott! Toppen med snabb god mat så här dagarna före jul då man är så fokuserad på julmaten. Men man måste ju äta ändå och gott ska det ju vara haha. Tusen tack!

Svara
Åse 21 december, 2016 - 18:52

Tack Ewa!! Vad glad jag blir att jag get er en fin middag! =) Stor kram!!

Svara
emblas.se 21 december, 2016 - 12:10

Åh blomkålsris <3 snabbt och enkelt!

Svara
Cecilia G 21 december, 2016 - 10:20

Bra med ”snabbmat” till dagar då tiden inte vill räcka till. Ser gott ut 😋

Svara
Åse 21 december, 2016 - 10:32

Visst är det så! Och tyvärr blir det ju ofta att man då svänger ihop ngt mindre bra 🙂

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.