LCHF Pajdeg

27 februari, 2012

God måndag! Hoppas ni haft en skön helg! Som vanligt går ju helgen på tok för fort!!
I lördags var jag på födelsedagskalas hos Sara då hon precis fyllt 35 år. Var jättetrevligt! Jag och Sara började med en brunch på Helsing Bar på dagen, mys!


Mums!

Jag gjorde en LCHF paj med salami, fetaost, oliver, paprika, basilika, parmesan, vitlök och tog med till buffebordet, gott!
I dag gjorde jag en paj till som vi ska ha ikväll, en vanlig ost & skinkpaj. Gott!!

 

I förrgår hade jag som sagt, salami, fetaost, oliver, paprika, soltorkade tomater, basilika, vitlök i – jag bara skar ner och blandade allt och sedan på med 200 gr riven parmesan och äggstanningen, gott!
Glömde ta bild så ni får hålla till godo med denna mobilbilden i stället 😉

Skriv ut

LCHF Pajdeg

  • Författare: Åse

Scale

Ingredienser

Pajdeg:

3 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
25 g smör
1 ägg

Äggstanning:
4 ägg
2 dl vispgrädde
salt, peppar
200 gram riven ost


Instruktioner

Mixa mandelmjöl och sesamfrön i blender/mixer och blanda sedan ner resterande ingredienser och mixa till en deg. Tryck ut i liten pajform eller springform (20 cm) och nagga botten med gaffel
Grädda skalet i 175 g i ca 8 minuter tills skalet fått lite färg.
Fyll salet med valfria ingredienser och äggstanningen. Grädda i 40-50 minuter.


92 kommentarer
4

Du kanske också gillar

92 kommentarer

Västerbottenpaj med fänkål - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 6 juni, 2019 - 12:04

[…] sådan god paj tillsammans med varmrökt lax – passar bra nu i sommartider! Pajdegen var min glutenfria lågkolhydratpajdeg så klart! Den är alltid ett säkert kort! Gör numera dubbel sats och har i form om 22 […]

Svara
Hel ugnsbakad lax med Santorinipaj - 56kilo.se - En mat & Inspirationsblogg 25 april, 2019 - 16:11

[…] oftast i att göra även glutenfri lågkolhydratskal men vill man ha det så har ni receptet HÄR annars använd ert vanliga […]

Svara
Lowcarb kycklingpaj | Cindy 11 april, 2019 - 16:07

[…] lunchen, så det passade perfekt att få hit två testare.Till pajbottnet har jag använt mig av 56kilo’s recept i en 23cm bred form.Taco-kycklingfyllning1dl turkist naturell joghurt2msk färskost2st ägg1dl riven […]

Svara
LCHF kycklingpaj taco | Cindy 11 april, 2019 - 15:43

[…] lunchen, så det passade perfekt att få hit två testare.Till pajbottnet har jag använt mig av 56kilo’s recept i en 23cm bred form.Taco-kycklingfyllning1dl turkist naturell joghurt2msk färskost2st ägg1dl riven […]

Svara
Kycklingpaj | Från matfobi till matälskare – fokus på hälsa 3 mars, 2019 - 09:11

[…] Receptet på pajdegen är från 56kilo. […]

Svara
1 5 6 7

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.