Paj med vit chokladmousse och jordgubbar LCHF

31 mars, 2014

Nu är vi inte såååå långt från sommaren och kaffekalas ute i det fria för att inte tala om MIDSOMMAR! Här kommer ett recept på en paj som är glutenfri och låg i kolhydrater och socker (sockret kommer i den vita chokladen) – helt enkelt ett bättre alternativ till en paj bakad på vetemjöl! Perfekt till midsommarbordet.
Hoppas det smakar! Jag tycker den är supersmaskig!

IMG_8830

IMG_8831

IMG_8833

IMG_8834

IMG_8837

Skriv ut

Paj med vit chokladmousse och jordgubbar LCHF

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Förberedelsetid: 10
  • Tillagningstid: 140
  • Totaltid: 2 hours 30 minutes

Scale

Ingredienser

Pajdeg

  • 3,5 dl mandelmjöl
  • 60 gram smör
  • 1 msk fiberhusk
  • valfri sötning motsvarande sötman från 1,5 msk socker
  • 1 krm salt
  • 2 äggulor
  • 2 msk grädde

Fyllning

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl kesella 10%
  • 150 gram vit choklad
  • 2 äggulor
  • 810 jordgubbar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. I en matberedare med knivar, blanda mandelmjöl med smör och lägg sedan i övriga ingredienser och kör tills du fått en deg. Tryck ut i smord pajform, gärna en med löstagbar botten.
  3. Grädda pajskalet i 10 minuter. Låt sedan svalna.
  4. Gör sedan fyllningen. Smält chokladen i vattenbad, låt sedan svalna lite. Vispa upp äggulorna och vispa ner i chokladsmeten, lite i taget. Rör slätt.
  5. Vispa grädde, men inte för hårt. Rör ner kesellan. Blanda ner lite grädde/kesella i chokladsmeten, och sedan lite till och till sist blanda ner allt i grädden/kesellan. Vänd ihop allt. (inte vispa!)
  6. Fyll det avsvalnade pajskalet med moussen och ställ kallt i 4 timmar (gärna över natten). Garnera med jordgubbar vid servering


Notering

  • 329 kcal ⎜6,5 gr protein ⎜12 gr kolhydrater ⎜29 gr fett per portion

Näringsinnehåll

  • Portioner: 10

35 kommentarer
0

Du kanske också gillar

35 kommentarer

Stina 5 april, 2014 - 20:53

Asså jag dör…vilken käftsmäll!!! Hur god var inte denna paj. Jag trodde inte jag skulle äta pajen eftersom jag har blivit avgiftad från socker, men med kesellan så blev det inte assött och jag garnerade hela pajen med jordgubbar och blåbär. Riktigt gött med de lite sursöta blåbären. Gästerna var lyriska.
Tack Åse för ytterligare ett kanonrecept <3

Svara
Åse 6 april, 2014 - 10:42

Vad roligt!!!! Tack för att du berättar :))

Svara
Matilda 3 april, 2014 - 10:13

Åh vad mumsigt!! Kan man göra den dagen innan tror du?

Svara
Åse 3 april, 2014 - 10:48

Javisst!!

Svara
Amanda 2 april, 2014 - 09:50

Hur gott såg inte det där ut då!!! Denna måste jag göra, men då kör jag nog på steviasötad vit choklad, borde nog funka? 🙂 Perfekt så att jag har något att bjuda farmor och farfar på som vill fika ooofta! Tack för detta recept!

Svara
Åse 2 april, 2014 - 10:26

Ja det går bra! Härligt att höra! =)

Svara
Johanna 1 april, 2014 - 08:10

Jag dör!! Den här blir det till helgen om vädret blir fint. Undrar över vad jag gör med det som blir över, funkar det att frysa eller håller den i kylen några dagar?
Synd att vissa letar efter fel hela tiden, e allra flesta uppskattar verkligen all den inspiration du delar med dig av!

Svara
Åse 1 april, 2014 - 09:00

Tack! Det värmer gott! <3

Svara
Cina 31 mars, 2014 - 22:34

Tack Åse för ditt svar 😀 ang formen 🙂

Svara
Hanna 31 mars, 2014 - 22:09

Ska det vara vanlig vit choklad? Är inte den väldigt söt? Ser gudomligt gott ut

Svara
Åse 31 mars, 2014 - 22:10

Som sagt du ser alla näringsvärden längst ner! 🙂

Svara
Viktkamp 31 mars, 2014 - 21:51

Ser ju väldigt gott ut =) Kram

Svara
Carina 31 mars, 2014 - 21:11

Kommer du att lägga upp detta recept på din app??? Super gott ser det ut. Tack för alla fina recept

Svara
Cina 31 mars, 2014 - 20:43

Så gott det ser ut 😉 skulle gärna vilja testa det! Men undrar bara över liten sak :S hur stor är formen du brukar använda i diameter till denna paj?

Svara
Åse 31 mars, 2014 - 21:01

Ca 25!

Svara
Linn Forbes 31 mars, 2014 - 16:52

Å vilket underbart recept.
Det kommer jag absolut att prova längre fram i sommar.
TACK!

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.