Oxfilé med världens godaste murkelsås

av Åse

Murkelsås är ju kanske den godaste såsen jag vet! Per Moberg har ett recept som jag brukar utgå från. YUM! Ni måste prova!

Murkelsås:
1 msk smör
1 schalottenlök
2 burkar förvällda murklor á 200 gr.)
smör att steka i
4 dl grädde
1/2 svampbuljongtärning
1/2 dl vitt vin
2 tsk soja
salt och peppar

Hacka murklorna fint. Fräs den hackade schalottenlöken i smöret och tillsätt murklorna. Låt fräsa några minuter. Häll på grädden, vitt vin och smula ner buljongtärningen. Låt såsen koka sakta under omrörning minst 15 minuter så den tar smak och får tjock konsistens. Smaka av med salt & peppar.

Så gott! Så gott!!! Nom om nom!!! Oxfilén blev perfekt också!!! Rumstempererad, rejält saltat och pepprad och sedan stekt hastigt i het panna med smör och rapsolja. In i ugn på 150 g med ugnstemp, 60 grader ger en medium rare!!!

Här hemma har vi en skön TV kväll med stordotra och stora lillebror. Storebror sover hos en kompis och småtjejerna sover och jag sitter uppkrupen i soffan med älsklingen och som vanligt, Milo (vovs) klistrad vid mig!
I morgon vid 12 tar jag tåget ner till Malmö, möter upp Vickan på centralstationen och sedan ska vi har en bra dag och kväll tillsammans med Bloggfamiljen! Ska bli kul att träffa Malin igen också!!

Ha en skön helg fina läsare!! Men jag tror allt att vi hörs redan imorgon!! =)))

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

15 kommentarer

Pulkaåkning och god middag! - 56kilo - Inspiration, Hälsa och LCHF/Paleo 20 februari, 2015 - 11:15

[…] kvällen grillade Micke oxfilé och det blev en av mina absoluta favoriträtter, oxfilé med murkelsås och rotfruktspytt ♥︎ Vi blev serverade det för tre år sedan också och sedan dess är […]

Svara
Evelina Hellström 27 november, 2011 - 11:32

Hej Åse!
Nu har även jag hittat rill din blogg.. jätte fin blogg.. här har jag mycket att läsa igenom ser jag 🙂
Kul att träffa dig igår 🙂 Hoppas du hade lika kul som jag!
kram Evelina

Svara
Åse 27 november, 2011 - 13:13

Hej Evelina!! Detsamma! Nu ligger bild ute på dig =))

Svara
Agneta 27 november, 2011 - 09:40

Hej. Murkelsåsen gjorde vi igår kväll till en köttbit. Såååååå god. Den kommer absolut att göras fler gånger. Ha en mysig första advent. Kram:-)

Svara
annsoh 27 november, 2011 - 00:30

Hej vad händer idag :)? jätte fin blogg! Följas via bloglovin :)?

Svara
Victoria 26 november, 2011 - 12:27

Smsa mig nästa gång du ska laga lax så ska jag tipsa om en sås du måste testa till den!!!

Ses snart 🙂 puss!

Svara
Åse 26 november, 2011 - 12:31

Will do!! Yes! Wehoo! Puss

Svara
Annika 26 november, 2011 - 07:37

Ännu gooodare med nyplockade murklor direkt från Norrland. 🙂 (efter att man fått bort giftet så klart…) När min faster levde hade vi alltid skafferiet fullt av den fantastiska svampen. Mmmmm…

De bodde i Vuollerim. (googla på vart det ligger..hi hi..)

Håller med. Guuud vad det är gott!

Svara
Åse 26 november, 2011 - 08:05

Mmmm låter gooooott!!! Färskt är ju alltid godast!!! Kram!

Svara
Anita 25 november, 2011 - 23:54

Vad smaskig såsen ser ut! Trodde inte man kunde köpa murklor i burk, får ut på spanning i affären. 🙂

Svara
Lotte 25 november, 2011 - 22:49

Åååå jag är allt lite (mycket) avis på er imorn. Hade med velat åka ner och träffas men jag vill inte ”offra” min helg med barnen som jag bara har varannan vecka 🙁 Hoppas ni får superkul och visar mååånga bilder sen 🙂 Det ser jag fram emot!!
Kram Lotte

Svara
Åse 25 november, 2011 - 22:52

Det är ju högst förståeligt!!! Njut av dina barn!!! KRAM

Svara
CamillaP 25 november, 2011 - 21:51

ÄÄÄÄÄLSKAR den såsen….nom nom som sagt!! Ha en mysig dag o kväll i Malmö, här blir det 5 års kalas för hela slanten imorgon!! Kram

Svara
Åse 25 november, 2011 - 21:52

Naaaaw ha det så mysigt och tänk att våra små sejjor redan är fem år!!!?????? KRAMAR

Svara
CamillaP 25 november, 2011 - 21:54

Jaaa inte klokt vad tiden går….hon har tjatat lääänge om sin 5 års dag…DÅ e hon stor tjej!! =) Kram

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.