Jag vet inte hur många ggr jag läst hur Vickan tjatat om murkelsås på sin blogg, dock har jag aldrig gjort den.
I dag var jag så sugen på oxfilé!!!! Smsade Vickan och frågade om bästa såsen till oxfilé och jag hade ju egentligen inte behövt fråga, visste redan svaret: MURKELSÅS.

1 msk smör
1 msk mkt finhackad schalottenlök
1 1/2-2 dl mkt finhackade murklor (köp gärna på konservburk, förvällda och klara. Hacka och skölj väl!)
4 dl vispgrädde
1/2 grönsaksbuljongtärning
salt & vitpeppar

Hacka murklorna fint. Fräs den hackade schalottenlöken i smöret och tillsätt murklorna. Låt fräsa några minuter. Häll på grädden och smula ner buljongtärningen. Låt såsen koka sakta under omrörning minst 15 minuter så den tar smak och får tjock konsistens. Smaka av med salt & peppar.

Så gott! Så gott!!! Nom om nom!!! Oxfilén blev perfekt också!!! Rumstempererad, rejält saltat och pepprad och sedan stekt hastigt i het panna med smör och rapsolja. In i ugn på 150 g med ugnstemp, 60 grader ger en medium rare!!!

Här hemma har vi en skön TV kväll med stordotra och stora lillebror. Storebror sover hos en kompis och småtjejerna sover och jag sitter uppkrupen i soffan med älsklingen och som vanligt, Milo (vovs) klistrad vid mig!
I morgon vid 12 tar jag tåget ner till Malmö, möter upp Vickan på centralstationen och sedan ska vi har en bra dag och kväll tillsammans med Bloggfamiljen! Ska bli kul att träffa Malin igen också!!

Ha en skön helg fina läsare!! Men jag tror allt att vi hörs redan imorgon!! =)))

LOADING..