Ostsås Carbonara med Broccoli

av Åse

Nu har 1 vecka av sommarlovet gått! Om ni liksom jag är hemma med barnen så vet ni att snabbt och enkelt är prio!
Snabbt och enkelt innebär tyvärr många gånger helprocessat.
Jag är fembarnsmamma och jag har aldrig nischat mig på bloggen med att leva 100% perfekt. Däremot så tror jag bestämt på att äta 80% bra!
Göra 80% rätt, 80% av tiden gör 99% av resultatet. Göra 80% fel, 20% av tiden gör de övriga 1%
Det är inte alltid man har tid, möjlighet eller ork att göra allt från grunden och som sagt med sunt förnuft kommer man långt!
I vår familj finns alltid mjukost i kylskåpet.
Kavli mjukost är perfekt att reda såser med om man undviker vetemjöl och gluten som jag gör.
Mjukost är en god smakförstärkare!


CARBONARA är ett recept som får hela familjen att sucka och tindra med ögonen och här får ni min version på en snabblagad ostig rätt som älskas av både stora och små i vår familj!

Krämig, ostig och med nyttig broccoli i!

Bönpasta tillhör familjens favorit, i alla möjliga former!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ostsås Carbonara med broccoli


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 8

Ingredienser

  • 800 g fryst broccoli
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 paket bacon, strimlad
  • 5 dl creme fraiche
  • 2 dl grädde eller vatten
  • 275 g kavli baconost
  • salt, peppar
  • smör att steka i

Instruktioner

  1. Fräs brocoli och lök i smör. Låt brocolin ångas ur ordentligt.
  2. Fräs bacon tills den är knaperstekt. Fräs vitlöken med baconet sistsa stunden.
  3. Koka upp creme fraiche med grädde. salta och peppra något. Ta bort från plattan och rör ner mjukosten. Smaka av. Rör ner med broccoli, lök, vitlök och bacon.
  4. Servera med pasta, bönpasta eller valfritt tillbehör.

Grönsaker att dippa i är mina ungar tokiga i och är de sötsugna så serverar jag detta och jag hör aldrig något tjat efter socker sedan!
Till mellis, till TV-soffan etc! Peeeeerfekt!
Den här dipsåsen har jag gjort sedan jag var tonåring! 50% mjukost och 50% fet yoghurt eller creme fraiche!
favoriten enligt mina barn är Kavli Paprikaost, jag gillar även gräddädelmjukosten!








Fler härliga recept med Kavli mjukost finns HÄR

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

16 kommentarer

Susanna 15 oktober, 2021 - 13:34

Tack för recept! Så gott! När jag inte vet vad jag ska laga för mat för jag alltid inspiration från dig 🙂

Svara
Åse 17 oktober, 2021 - 15:35

Vad glad jag blir!

Svara
Elin 29 augusti, 2017 - 19:30

Gott recept, blev väldigt bra med baconosten i. Men alldeles för mycket grädde och crème fraîche för mig, mådde lite illa efteråt så spädde ut det till lunchlådorna vilket blev bättre.

Svara
Åse 29 augusti, 2017 - 21:32

Det blir ca 0,75 g dl per person vilket ju inte är mkt men är man ovan vid fullfett så kan man spä ut det 🙂 kul det smakade!

Svara
Viktoria 25 augusti, 2017 - 13:34

Åh, detta var så gott! Perfekt att ha i matlådan, TACK!

Svara
Annika 20 juni, 2017 - 11:41

Hej, jag äter även enligt FODMAP för att lugna min IBS mage, vitlök och laktos är rödmarkerat och funkar inte för min mage. Detta recept lät otroligt gott men har du tips på vad jag kan ha istället för vitlök. Och hur är det med bönpastan när jag inte kan äta bönor men böngrodar går bra? Vad kan jag iåfall byta den mot?
Tack för super härliga recept 🙂

Svara
Åse 20 juni, 2017 - 14:34

Hej! Uteslut vitlöken och ersätt bönpastan med Zoodles 🙂

Svara
Lisa Edholm 21 juni, 2017 - 07:32

Hej, Jag använder Silicea Mag-Tarm för min IBS – mage. Helt suverän, kan verkligen rekommendera dig att prova!

Svara
Unn Forsberg 20 juni, 2017 - 11:22

Ser ut som rena festrätten å wftwrsom mina ungdomar faktiskt gillar beoccoli,ser jag framför mig wn mycket snabb middag,glufs,glufs

Svara
Rebecca 20 juni, 2017 - 10:48

Åhhh vad gott det ser ut. Måste testas. Tack för alla härliga recept och inspiration , du är guld värd❤️

Svara
Åse 20 juni, 2017 - 16:08

Tack snälla Rebecca!

Svara
Stina 20 juni, 2017 - 09:53

Du har så många bra, smaskiga recept, och att använda Kavlis mjukostar som redning är ju perfekt, och GOTT!/ Stina

Svara
Åse 20 juni, 2017 - 17:55

Härligt att höra Stina, tack! ♥️

Svara
Helen 20 juni, 2017 - 09:49

Åh tack för tipsen😁 Gärna fler förslag på snabb ( och nyttig) lunchmat nu på sommarlovet, för kräsna barn😂 Köttbullar och pasta är snart förbjudet hos mig….
Uppskattar din blogg jättemycket/ Mvh Helen

Svara
Frida 20 juni, 2017 - 09:31

Det här receptet såg väldigt gott ut 🙂 måste testas!

Svara
Susan 20 juni, 2017 - 09:07

Snor idéerna direkt! Tack💖

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!