Ostpizza deluxe!

3 juli, 2013

Det är lite problem med ompekningen så jag bloggar på här som vanligt tills det fungerar =)
Surfa in på 56kilo.se varenda gång ni ska in så hamnar ni rätt till slut alltid.
Jag har varit galet mattrött sista tiden, inte alls velat laga mat eller prova något nytt men nu känner jag att energi och motivation börjar komma tillbaka! HURRA! I bland behöver man hämta andan lite..
I går gjorde jag pizza på mandelbrödbotten men bytte ut kokosmjöl mot sesammjöl.
Sesammjöl kan ersätta mandemjöl för er som är nötallergiker! ta lite mindre bara och lite mer vätska!
1 plåtpizza
100 g riven västerbottensost eller liknande
4 ägg
0,75 dl vispgrädde
1 msk fiberhusk
0,5 dl mandelmjöl
0,5 dl sesammjöl
Lite salt
Vispa ägg, grädde och fiberhusk, mandelmjöl och sesammjöl med elvisp, blanda sist ner osten. Låt stå ca 5 minuter. Fördela degen på en plåt. Grädda i ugn ca 15 minuter i 175 g.
Fördela sedan önskat pålägg på bottnarna och grädda i 200 g tills osten smält och allt fått fin färg!
IMG_0118
 
På min pizza hade jag: tomatås, mozzarella, salami, babyspenat, ädelost, parmesanflagor,basilika och så pricken över jet: vitlöksolja! (blanda olivolja med pressad vitlök och flingsalt. Efter gräddningen hyvlade jag några tunna skivor päron på. Smaskigt!
IMG_0119
IMG_0123
IMG_0125

Du kanske också gillar

3 kommentarer

Ingrid Marongiu 2 maj, 2014 - 10:07

Det behövs varken mjölkprodukter eller ägg för att göra pizza. Den ursprungliga italienska pizzan är fri från dessa ingredienser som gör den mycket tyngre och svårsmält som alla mjölkprodukter. Ha i lite olivolja i degen så blir den knaprigare!

Svara
Cecilia 12 december, 2013 - 22:33

Vi gjorde denna i kväll som middag och det var den bästa lchf pizza vi smakat. Jummy.
Vi tackar för dina inspirerande recept som gjort att vi ändrat våra matvanor till att enbart äta LCHF i vår familj. Vi köpte din bok o sen var vi fast. =). Väldigt enkla recept som blev otroligt god mat av. Tack igen för putten över till vår livsstilsförändring. Med vänlig hälsning Cecilia o Andreas

Svara
Åse 13 december, 2013 - 09:00

Vad härligt att höra!! Grattis till det!! =)

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.